Tack för alla tips

Kategori: Allmänt

Tack alla som gett mig så mycket tips och råd om mugg och behandling! 
Coco svarade bra när han fick fenadyne, svullnade gick ner och han kunde röra sig bra! Idag kom äntligen veterinären ut och hon konstaterade att det var ett infekterat sår. Antagligen ett pyttelitet som förvärras av sand/salt från ridhus och av allt tvättande vi har gjort! Så nu får han penicillin, fenadyne och kortinsonsalva!
 
Känns bra och nu hoppas jag han blir bra så vi kan börja träna igen! Jag rör på honom lätt varje dag för att han ska få röra sig och bli av med lite energi, för jag lovar er att han är pigg nu!
 
 
Längtar till våren och första starten med frack på denna snygging 

Svar på frågor

Kategori: Allmänt

vilka klasser tävlar du båda hästarna i just nu? :) alltså förra tävlingssäsongen och vilka klasser planerar du starta nästa?
 
Svar: Förra året tävlade vi 6-års program och MsvB. Vi ska i år tävla MsvA och St.g 
 
 
Vore jätte kul med förslag på övningar som du gör för t.ex. mjukgörande samt för att få hästen lyhörd. 
Stor kram
 
Svar: Jag älskar övningar som öppna,ställa om till förvänd sluta! Lösgörande och väldigt bra för att få hästen mellan hjälperna. övergångar i rörelser, samt tempoväxlingar i rörelser är mycket bra för att få en lyhörd och uppmärksam häst! Sluta över diagonalen in i en öppna, sluta igen bra för att få hästen mellan innerskänkel och yttertygeln! Skänkelvikning och ställa om till sluta och över till skänklevikning igen, också en bra övning! 
 
Har en häst som lätt "fastnar"eller spänner nacken och har svårt för att sänka sig och bli rund. Skulle vilja ha tips på hur man ska jobba/tänka med henne för att få henne att spänna av och bli lite lägre/rundare i formen. Det är pigg madam med känslig mun :)Tack för en kul blogg!!
 
Svar: Det man oftast glömmer bort med en pigg eller framåt häst är att rida med skänkeln. Om du har en häst som släpper och spänner nacken måste den acceptera och ta skänkeln för att komma fram och ta ett stöd! Så mitt tips är att du börjar rida den fram till handen och där ifrån lägga den i en lägre rundare form! Det är svårt att rida ner en häst i låg, rund form utan stöd! Lycka Till
 
 
Hur arbetar du en oliksidig häst ? 
Hur ser ett vecko schema ut för dina hästar en tävlingsfri vecka ?
 
Svar:  Jag försöker känna att hästen är rak först och främst! Att det går att rida den rakt under ryttaren i båda varven. Sen beror det lite grann på hur oliksidig den är, alla hästar har ju olika svaga/starka sidor! Då gäller det att jobba upp den svagare sidan och det är också olika vad och hur man gör beroende på vad som ska stärkas upp! Öppnor är en mycket bra övning för de flesta, där går det att variera mycket och komma åt bakbenen. Överg och tempov är alltid stärkande! 
 
Vecko schema en tävlingsfri vecka. De rids 5 dagar i veckan varav 1-2 gånger ut i skogen och resten på bana eller ridhus där jag koncentrerar mig på att träna ex galopp med byten och piruetter en dag och travarbete med skolor ett pass! Och ett lugnare jogging pass med mycket övergångar och lösgörande arbete! 
 
 

Stackars Coco

Kategori: Allmänt

I förra veckan fick Coco lite mugg i ett av bakbenen. Eftersom han är väldigt utsatt för mugg började vi behandla direkt, tvätta med klorhexedin och smörjde med kortisonsalva. Men efter två dagar var han helt tjock i benet och muggen större. I förrgår tyckte jag att svullnade gått ner och det såg bättre ut. Igår var han jätte tjock igen, ont i hela benet och halt, antagligen lymfangit stackars lilla Coco. Jätte tråkigt nu när vi var på gång med träningen igen. Och jag är så rädd för att det inte ska bli bra, tänk om det blir kronisk. Han får gå på fenadyn ett par dagar om det inte blir bättre till imorgon kommer veterinären och en ger penicillinkur. 
 

Vårens planer

Kategori: Allmänt

Vårens tränings/tävlings planering för Chanel! Målet är att kunna kvala till Falsterbo och förhoppningsvis kunna åka dit och tävla i Juli! 
 
9 februari tävling Högbo
MsvB:5
 
14-15 februari Birgitta träning
storvik 
 
1-2 mars Birgitta träning
storvik
 
5-6 April Birgitta träning 
Storvik 
 
19-21 April tävling Grums 
MsvA:1 
 
2-4 Maj tävling Eskilstuna 
MsvA:1 
 
 
 

Jobb vecka

Kategori: Allmänt

 
Har en vecka full av jobb framför mig på posten och i ridhuset! Hoppas på att veckan blir bättre än vad helgen varit! 
 
Passar på att ger er lite att jobba med! En frågedag idag!
 
vad vill ni veta och ha svar på??
 
 
 
 

Säljes

Kategori: Allmänt

schabrak från Eskadron med matchande lindor
(använt 2 ggr)
 
 
 

Strul Dag!

Kategori: Allmänt

Ååååå vilken jävla strul dag jag haft idag! Jag känner att min energi är totalt i botten och vet inte hur jag ska få upp energin igen! Vad jag än gör och hur jag än gör så strular det! Det är otroligt jobbigt och när allt kostar så mycket pengar känner jag att hjärnan kokar över! 
 
Nu kryper jag ner i soffan och deppar lite till! 
Tråkigt inlägg men det är så här jag känner just nu! 
 
 

Vill ha vår NU!!

Kategori: Allmänt

Jag vill ha sol, värme, rida i t-shirt och bli svettig och jag vill känna detta lyckorus i kroppen man får när våren är på väg:) Jag är trött på kylan, kläder av och på, och jag är trött på alla sjukdomar man får detta halvår. Ingenting blir liksom skönt eller roligt att göra. Det är skönt i en vecka sen får det faktiskt vara nog med vinter. Nu har jag fått avreagera mig lite så nu känns det bättre. 
 
Jag har fått tillbaka det här i ögat som jag hade innan Flyinge, tror det är något jag får när jag har en infektion i kroppen. Det är inte heller kul. Så nu blir det lugnt för mig i några dagar, så kroppen får ladda ny energi till nästa vecka. 
 
Idag har jag varit hemma och passade på att raka Chanel. Hon har egentligen ingen tjock päls men hon svettas otroligt mycket, tror hon tycker det är mycket skönare att arbeta nyrakad. Snällare häst får man leta efter, hon stod helt still och jag kunde raka ganachen och hela vägen upp till öronen. 
 
Goa pussmulen
 
 
 

Fin bild

Kategori: Allmänt

Fick en jätte fin bild skickad till mig 
Tack😀
 
 

Fantastiska hästar!!!

Kategori: Allmänt

Jag är så otroligt glad och stolt över mina hästar som nu börjar bli starka i kroppen och börjar förstå detta svåra arbete vi håller på med. Som jag skrev i förra inlägget lägger jag ner massor på grunderna för att få starka hästar som orkar göra det som är svårt på ett bra sätt från början.
 
Piruettgaloppen har tagit lååång tid för Chanel att hitta, men snart så sitter den och då orkar hon också vända på rätt sätt. Nu tränar vi på att sätta henne i den galoppen vända 2-3 språng fram 2-3 språng vända igen, fram igen, vända igen. Och idag kändes hon så stark att vi nästa kunde göra en halvpiruett. I traven har hon så mycket power, men den måste kontrolleras och tar hon inte halvhalterna blir det svårt för mig att kontrollera henne. Så fort jag fått igenom dom dansar hon fram lätt. 
 
Coco kändes också jätte bra!!idag låg fokus mer på travarbetet som kommit lite efter när serierna legat som prio 1 ! Jag red mycket halvcirklar och små volter för att få honom att ta halvhalter och sätta bakbenen rätt under sig. När han gör det kommer frambenen upp och han får en lätt rörlig trav med aktiva bakben. Dock inte lätt att komma dit, krävs hundratals halvhalter. Kände även på passagen som han bara gör hur lätt som helst, när han vet vart bakbenen ska sättas ner :) 
Avslutade med piruetter och dom gör han riktigt bra i höger varv där han sätter sig och kommer upp fram och vänder med luftiga språng, i vänster blir han lite för kort i galoppen och får då lite bråttom istället för att vänta och bli luftig. Men bara att träna på. 
 
 
 
Snygging 
 

Härlig Tisdag

Kategori: Allmänt

En härlig dag med skogsturer på båda hästarna. Coco skötte sig bra även denna gång och vi kunde till och med öva seriebyten på vägen utanför hagarna. 
Lastbilen har äntligen fått ett nytt batteri så det gå att åka med den utan att det ska krånglas till tusen varje dag. Dock blev det något fel på radion/backkameran, men jag som är så teknisk ska väl försöka fixa det 😉 eller inte? 
 
Bästa med hela dagen var att rida Italiano, sååå fin var han och nu känns det som han börjar bli stark och ridbar. Han har fått en sån härlig energi!!😀 En häst som är väldigt framåt måste man också se till att den tar skänkeln, det är lätt att bli passiv och bara åka med. Italiano måste ridas fram för skänklen även fast han vill framåt och ta mina halvhalter för att jag ska kunna komma till ridning. Då blir hans gång lugnare, istället för bara uppÅner 
Även pigga hästar måste ridas och vara mellan hjälperna. I travarbetet måste jag rida igenom halvhalterna, och när han tar det då får han en lugnare luftigare trav, som bara flyter på. I galoppen började vi med piuretter och det är samma sak där, jag måste få komma igenom med hjälperna för att han ska bli lugnare och vänta, det kan lätt bli antigen väldigt på eller bara av.  Ska bli mycket spännande att se hans utveckling detta år! 
 
Fina Italiano

Instagram

Kategori: Allmänt

 

Grunderna är det ända rätta

Kategori: Allmänt

Grundarbetet inom dressyren är det absolut viktigaste. Att lägga ner mer tid på detta lönar sig och man blir en mer lyhörd ryttare. 
Att få hästen mellan hjälperna är lättare sagt än gjort, dom ska vara fram för skänkeln och ta halvhalterna. Denna kombination tar år att lära sig och att hitta känslan för att ha hästen under sig och mellan hjälperna är mycket svårt. När man har hästen mellan hjälperna känner man vart hästen är och är på väg och kan därmed börja inverka och vara steget före. Hästen blir lätt och självbärig, man kan lättre rida hästen i vilken form man vill, ändra den samt kontrollera den. 
 
För att träna upp detta är övergångar och tempoväxlingar det bästa att göra. Men det viktigaste är att känna vart man har hästen i övergången.
Grunden är viktigast oavsett vad som ska läras in. Ska enkla byten läras in är galoppen innan skritten viktig att hitta, så att övergången blir mjuk. Ska byten läras in måste hästen ha styrkan och vara färdig för att byta. Samma sak när piruetter ska läras in, styrkan och själva piruettgaloppen är viktigast innan själva vändningen. 
Är man noga med grundarbetet får man en lösgjord,eftergiven och lyhörd häst som är lättare att arbete med. Det är som att bygga ett pussel, varje pusselbit måste på plats innan själva pusslet är färdigt. 
 
 Så hem och träna grunderna innan ni går vidare! 
 
 

Mys tur i skogen

Kategori: Allmänt

Vilken härlig dag!!:) perfekt väder ute för en skogstur. -5 grader mycket snö och solen tittade fram. Chanel fick galoppera upp för backarna, kändes som vi fick frisk luft och rensade kroppen underbar känsla. Det är så här vinterdagar ska vara!!
Livskvalite på hög nivå!!

Duktig Coco

Kategori: Allmänt

Idag fick Coco prova lastbilen och jag hade laddat för att det inte skulle gå så bra. Han är ju som sagt känslig och är lite galen i transporten emellanåt. Men lugnt och fint gick han in och ställde sig som han aldrig gjort något annat. Och det bästa av allt, han stod helt still hela vägen till och från ridhuset!!! Så imponerad av honom!!
 
 

Pavo

Kategori: Allmänt

Nu har hästarna ätit Pavo i ca 1 och en halv månad och tänkte skriva en liten utvärdering hittills! 
 
Jag tycker att båda hästarna svarat riktigt bra i både kroppen och "knoppen" ha ha! 
 
Chanel 

Mer styrka i kroppen och får inte mjölksyra lika lätt som förut!
Mycket bättre i magen! 
 
Coco
 
Har blivit rundare i kroppen, mer massa och lättre att lägga på sig samtidigt som han blivit så lugn i huvet!
 
Kan varmt rekommendera Pavos foder! Det som  ger nu är SportsFit och Energycontrol 
 
 

Älskar mitt jobb!

Kategori: Allmänt

Jag är otroligt engagerad som tränare och försöker alltid få ut det bästa av ekipagen! Jag vill hela tiden att de utvecklas och hitta känslan!! ibland kanske jag vill för mycket men som sagt jag vill att alla ska kunna lära sig och växa som ryttare oavsett nivå!! Försöker förmedla känsla och förklara på ett enkelt sätt, inte krångla till det med fina fraser hit å dit! 
 
Ska skriva om en tjej och hennes häst som började rida för mig ca 1 år sen!! Detta är inspiration!!!
 
Första lektionen kan man kalla för katastrof 😉 jag tänkte "herregud hur ska detta gå" hästen gjorde allt utom rätt! Acceptera inte bettet tog inte skänkeln reste sig och körde huvet rätt upp!!Kan nämna att det är ett fux sto!
;)
iallafall så red jag henne gången efter och försökte få den att acceptera skänkel och hand (ska inte skriva vad jag tyckte om henne ha ha)
efter det släppte det lite och det gick att börja rida lite smått! Det positiva med henne var bakbenen, redan första gången sa jag att hon hade otroligt bra bakben och när hon en dag blir ridbar och lär sig använda dom på rätt sätt kommer det att bli bra! 
 
Vi fortsatte träningen under våren, sommaren och hösten och stackars Veronica fick slita hårt varenda pass och verkligen försöka komma över trappstegen varje gång hon tränade! Även trappstegen för sig själv, att inte vara rädd utan våga rida! Hästen gjorde inget gratis och reste sig eller kastade sig iväg så fort den inte ville!
Men det blev hela tiden bättre och hon accepterade allt mer å mer, fast att det tog tid.
 
När vi kommit så här långt började vi kräva att hästen skulle börja bli mer eftergiven, bli lättare fram och bära vikten på dom fina bakbenen(på rätt sätt)dvs, bli mer självbärig! Lite strul ibland men nu började det verkligen hända grejer! 
 
När styrkan sakta men säker blev bättre och bättre började jag se en fin häst som faktiskt arbetade! Sista 2 månaderna har gått framåt och nu kan Veronica börja utbilda henne. Igår red jag henne och nu kändes hon riktigt fin att rida, finns mycket att jobba på och det positiva är att det går att jobba henne! För första gången var hon rolig att rida och jag kände att det gick att inverka på rätt sätt med halvhalter, göra henne kvickare med skänkeln och jag trodde aldrig jag skulle säga det men "ganska söt är hon också 😊"
Nu ska dom jobba vidare uppåt och jag lovar att till nästa sommar/höst tävlar dom Msv! 
 
Så varm och glad i kroppen för att dom kommit så långt!! Detta gör mitt jobb så jä... roligt!!
 
Trevlig Fredag!!
 
 
 
 

Fina underbara Chanel

Kategori: Bilder

Vi har haft en svacka där allt bra känts skit! Det här med att vara ett med hästen har inte funnits där på länge! Men här om dagen började denna period att vända! Hon började lyssna och jag kunde komma till ridning!

Idag var det en sån där härlig känsla som man bara får ibland och en känsla som gör en helt varm och glad!! Galoppen har blivit rund och fin, samlad och energisk! Piurettarbetet är det fortfarande mycket jobb kvar i men nu börjar vi hitta piruettgaloppen och kan stärka den! Traven dansar hon fram i! Underbar känsla!! Fina Chanel

Blogg världen!?

Kategori: Bilder

Jag har inte varit mycket för bloggar förut men sen jag startade min blogg så tycker jag att det är roligt att läsa andras bloggar!

Men det som gör mig lite fundersam och irriterad är att några av dom större bloggarna bara skriver massa skit som är helt ointressant att läsa om! Självklart vill man läsa om olika saker, men jag tycker ändå att man ska vara seriös och en bra förebild!

Det finns också många bloggar som ÄR intressanta att läsa och man gillar det man läser! Men som sagt det är olika vad man tycker. Jag vill läsa en blogg där man är seriös och inspirerande!

Vad läser ni för bloggar?

Och hur vill ni att en blogg ska vara, vad vill ni läsa om?

 

Det är nu man sätter styrkan

Kategori: Allmänt

Detta är den jobbigaste perioden för hästfolket. Det är kallt, allt fryser, hästarna ska skötas och ridas, de ska pälsas på för att åka till ridhus och tränas, det är mörkt och jävligt rent ut sagt!! Tiden bara försvinner man hinner ingenting.....
 
Men det är nu mitt i den drygaste perioden man sätter muskler och styrka på hästen inför vårens och sommarens tävlingar. Självklart ska hästarna också vila det är inte det jag menar, och är det -30 är det inte snällt att lasta och åka iväg och köra världens pass. Det jag vill få fram är att många ställer av sina hästar och tror att dom ska vara i form till våren. Och blir besvikna när det inte går som man vill på tävlingarna.
Jag tycker att man ska bygga upp hästen nu så den är förberred inför tävlingssäsongen!! Då ger man hästen möjlighet att utvecklas och prestera bra utan att man börjar pressa den för att allt ska funka i maj!!
 
Mitt i denna uppbyggnadsfas stöter man på problem, hästarna sätter andra muskler, dom tycker det är jobbigt (naturligtvis) protesterar på olika sätt. Tar man sig igenom denna jobbiga period nu så kan man slipa 
på detaljerna och träna mer program under våren och sommaren. 
 
Hur tänker ni när ni tränar? 
Har ni en plan?
vad är era mål inför 2014? 
 
Ska bli jätte kul att få höra vad ni läsare har för mål!!
 
 
 
 

En lastbil

Kategori: Bilder

Jag trodde väl aldrig att jag någonsin skulle få köra mina hästar i en lastbil!!
Men nu har jag satsat i att köpa en B-korts bil från EquiTrek!Min alldeles egen!

Känns som en mycket bra investering då jag kommer åka på tävlingar med mycket packning! Dessutom går det att sova 1 person i den, om man bäddar med tältsängar i hästdelen, då kan man få plats 2 till :) sen kan jag köra själv och behöver inte vara beroende av någon, känns så skönt!!

Chanel fick prov åka först igår och det gick jätte bra, lite konstigt att åka baklänges när hon är van att parera inbromsningar åt andra hållet, men det lär hon sig nog efter ett par gånger!

Dock ska ju inte allt flyta på, idag startar den inte, antagligen batteriet! Men blir bara så less att det aldrig kan flyta på någon gång, men det är väl så livet är!

Så här ser den ut iallafall

Bra pass

Kategori: Allmänt

Ett mycket bra pass på Chanel i ridhuset nu på kvällen! Tränade en del övergångar och tempoväxlingar för att få henne helt mellan hjälperna och kvicka bakben underkroppen! Lättare sagt än gjort men hon lyssnade fint till slut och började dansa fram! 
Fina undrebara häst!!
 
Så skönt med ett bra pass efter en vecka där jag bara varit helt uppstressad och inte hittat någon känsla i ridningen, så nu ler jag igen!!
 
 

Vinterland

Kategori: Allmänt

Och nu kom vintern till Falun! Faktiskt lite skönt med snö, då blir det så mycket ljusare! Hoppas att det kan hålla sig så här! Så vi kan ut och galoppera i snön några gånger även denna vinter!!
 
Dock ser det ut att bli kallt och det är inte lika skönt!Blir det kallare än -15 måste det in fläktar i stallet under hela dygnet och elräkningen tikar uppåt för varje minut.... Finns mycket roligare att lägga 6000:- på! 
 
 
 
 

Fredagskväll

Kategori: Bilder

Idag har jag jobbat och hästarna fått en vilodag!! Sitter i soffan och myser, så skönt med Fredagkvällar!! ❤

Sitsen

Kategori: Allmänt

Att träna sin sits är något man alltid behöver göra och det finns alltid saker att förbättra. Ryttarens sits innebär inte bara att sitta rakt och snyggt det som ingår är även ryttarkänslan och inverkan
 
Det första som jag tycker är viktigt är att hitta sin egen sits och känsla i ridningen därefter ska man också kunna inverka på ett bra sätt. Det finns väldigt många ryttare som sitter spik rakt och snyggt men dom rider inte med känsla och har svårt att inverka på ett bra och följsamt sätt. 
 
När man hittat sin ryttarkänsla och sin egen sits kan man börja finslipa sina "skavanker" och därmed förbättra sitsen.  Men det fixar man inte till så där på en dag, det tar sin tid som allt annat, och kräver massor av träning och tålamod. 
 
Jag filmar mig själv det är bästa sättet att förbättra sin sits, självkritisk och man "ser hur det känns" om ni förstår vad jag menar? 
Jag känner att när jag rider Chanel sitter jag ganska så rak i ryggen medan jag på Coco blir mer som en "hösäck" för att jag vill vara följsam och få fram nosen på honom.Fast att det ser ut som han är hög i nacken så är halsen lång och det känns som jag inte räcker till liksom. När jag rider ponny kan jag också sitta rak i ryggen för att då är jag större och kommer åt bättre än när jag sitter på en stor häst. Så ibland kan sitsen variera. 
 
Det finns väldigt bra hjälpmedel från PSofsweden som gör att man på ett lättare sätt kan få hjälp med sina "skavanker" 
Perfect Heel som gör det lättare att få ner hälen
Perfect sholders hjälper till att få bak axlarna och förbättra hållningen. 
Perfect hand en handske som gör att man får en rakare handställning. 
Perfect sit får in armbågarna intill kroppen. 
 
Jag har själv inte provat någon av dessa ännu men det ska jag, för det jag behöver träna upp är att få bak axlarna utan att bli spänd och svanka ryggen när jag rider Coco. Sen vill jag såklart bli mer still i sadeln och rida som Edward Gaal och Emmelie Scholtens:) 
 
 
 
 

Tankar

Kategori: Bilder

Alla dagar är inte en dans på rosor, det är mycket som ska fungera för att allt ska gå runt! Jobb här och jobb där, stress hitådit, barnet ska ha mat, läggas köras till dagmamma. Hästarna ska tränas, det ska åkas till ridhus ja alla som har häst vet vilket jobb det är varenda dag!

Vissa dagar går allt emot en, det går dåligt att rida, fullt på gödselstacken så man inte ens kommer ut!! Det krånglar med allt man försöker göra! Det händer massa små skit saker hela tiden som tar all energi man har, dessutom kanske man råkar göra fel på jobbet, och får en grinig kärring på sig som kommer ut å klagar på att hon minsann inte ska ha reklam!! Då vill man bara lägga sig ner gråta å skrika! När man äntligen kommer hem helt slut så har man råkat slängt en tampong i toan så det är stopp i brunnen och möts av en irriterad och skitig sambo! Jackpot !!

Helt plötsligt så vänder det och man får en toppen dag allt flyter på,hästarna går riktigt bra då är lyckan på topp!Man studsar fram av glädje! Det är då man vet vad man sliter för varenda dag! Och det är värt allt jobb och slit!!

Längtar

Kategori: Allmänt

Längtar och ser fram mot denna tävlingssäsong. Att få utbilda och tävla dessa fantastiska hästarna känns väldigt roligt! Dom är mina bästa vänner och vi börjar känna varandra så väl nu. Detta år kommer förhoppningsvis att bli väldigt roligt och händelserikt. Hoppas att dom får hålla ihop och inte skadar sig. Med Birgittas hjälp och stöttning känner jag mer mer självsäker, och kan förhoppningsvis våga rida mer och visa att vi hör hemma på tävlingsbanan. Jag behöver ännu mer rutin och lära mig så mycket mer, det är många trappsteg vi ska gå uppför tillsammans:) 
Bara känslan av att få rida med frack första gången, åå vad spännande det ska bli. 
Bästa teamet
Kärlek 
Lycka 
 

Tekniska saker är INTE min grej

Kategori: Allmänt

Jag har lovat att visa en film från Birgitta träningen med Chanel men kamerakabeln passar inte till datorn. Vi filmade Coco med paddad så ska försöka få ihop en film på honom istället. Men som sagt det är inte lätt när man är så oteknisk som jag :) 
 
Här är en snutt där vi försöker träna in serierna 
 
 
 
 
 
 

Duktig Coco

Kategori: Allmänt

 
 
Coco skötte sig jätte bra på träningen och Birgitta tyckte att han blivit riktigt fin!! Vi började med det svåra, serierna, inte lätt. Han spänner till blir vinglig och studsar, men så fort han ligger rätt blir det klockrent och super fina byten. Men när jag känner denna spänning så slutar jag rida och sitter liksom uppepå och hoppas på att det ska lösa sig.
Eftersom han alltid varit svår att påverka när han varit så känslig sitter det liksom kvar i mig, men nu måste han komma tillbaka ta halvhalter vara inramad och ta hjälpen" han är inte så känslig längre" sa Birgitta du måste våga rida, ändra sitta kvar och där ska han vara!han ska vänta på mig inte tvärtom. 
 
I traven jobbade vi höger sluta in till X ställ om och vänster sluta ut, samma sak där, måste komma tillbaka så jag hinner ställa om. Måste våga ta tag i honom så jag verkligen får honom att sätta sig bak och klättra uppför. 
Avslutade med piurett jobb och där sitter hans styrka, visst det är inga piurett ännu men kommer att bli med mer träning och styrka, han tänker och gör rätt. Duktig fina häst!! 
 
Sist men inte minst HÖRNEN, Emma Emma inte slarva med hörnpasseringarna å va galen jag blir på mig själv!!! Nu ska allt plockas bort i varenda hörn i ridhusen så vi kan rida ut i hörnen! 
 
 

Film?

Kategori: Allmänt

Filmade träningen igår någon som vill se? i så fall ska jag försöka klippa ihop en filmsnutt 

Super bra Träning

Kategori: Allmänt

Ja träningarna idag var verkligen super bra!!Birgitta är grym!
 
Chanel var först ut och vi började med att jobba hörn och diagonaler, först öppna i hörnet för att komma in på linjen!! först i trav och sen i galopp. I traven kom hon in i sin drygperiod (som hon får efter 15min) och då bara lägger hon av! Fick igenom det och i galoppen var hon sååå fin, slutor, byten och serier allt jätte bra, märks att vi tränat på det väldigt mycket!! På slutet tog vi lite piruettjobb och där har vi arbetet nu, fick med mig en super övning med hem som vi ska prova! Jag ville kolla av traven sista 5 min eftersom den inte var så bra i början, och så fin var hon slutorna flöt på och hon travade med samling och energi!! 
 
Italiano är verkligen en underbar häst som älskar att arbeta och full med energi! Börja träna på byten lite smått och där har han svårt att veta vad jag vill, men med lite mer träning så:) arbetade även öppnor, diagonala slutor i galopp och där har han blivit så stark å fin!! Samma träning i trav och Birgitta tycker det är en fantastisk häst!! Roligt att få vara med att utbilda den fina hästen! 
 
 

Äntligen dax för träning!!

Kategori: Allmänt

Imorgon blir det träning, som jag längtat!! Birgitta Kommer och jag har plats med alla 3! känns som jag verkligen behöver hjälp,stöttning och ledning mot framtiden nu! 
Imorgon tar jag med mig Chanel och Annikas häst Italiano! Båda har utvecklats enormt sen hon såg dom sist, men nu behöver vi råd så vi kan utvecklas mer och hur jag på bästa sätt ska utbilda dom vidare in i nästa fas och upp för svårare trappsteg!!
 
Coco blir med på söndag! Med honom vill jag checka av att vi gör på rätt sätt och få hjälp med hur vi ska jobba oss upp till nästa nivå! Eftersom han gått lugnare har han inte utvecklats lika mycket som Chanel men han har grunden och egentligen lättare för sig, men det svåra är att han ska vet hur han ska göra utan att spänna till!
  
 
 

Första tävlingen anmäld!! :)

Kategori: Allmänt

Å va roligt jag har anmält mig och Chanel till årets första tävling! Det blir i Högbo 8 februari om allt är som det ska, känns som det ska och inte är för kallt! 
Det blev tidigare än vad jag tänkt från början men eftersom det var så längesen hon var ute och luftade på sina ben och det var rätt klass så kändes detta rätt!! 
 
Har försökt hitta tävlingar tidigt på året där dom har en MsvB:5 men inte hittat och nu hade dom en sån i Högbo därför tävlar vi där istället för att rida en MsvB:4 3 veckor senare! 
Jag tror att B:5 passar både henne och mig bättre, dels är det mycket roligare och innehåller massa saker som hon är duktig på!!