Gott Nytt År

Kategori: Allmänt

Gott Nytt År 
önskar Emma Coco & Chanel 
 
 
 
 

Coco 1:a på Rankinglistan

Kategori: Allmänt

Coco 1:a på rankinglistan bland alla hästar upp till 6 år!! Ni kan gå in här och kolla! Chanel fick nöja sig med en 6:e plats detta år!
 
Känns bra att gå tillbaka och kolla idag när allt bara kändes skit!!Coco gjorde inte ett byte bra och jag kände mig totalt värdelös!!Vad gör man dessa dagar? Bryter ihop och kommer igen, förhoppningsvis :) Har en riktigt dålig period som jag måste komma över snart. Har mycket i huvudet, många olika pusselbitar som ska falla på plats, allt bara snurrar, ingen ork och vet snart inte hur f.. man rider.
kan kolla på bilder och glädjas av dom
 

Upp och Ner

Kategori: Allmänt

Det är vad man kan säga om de senaste ridpassen. Här om dagen gick Chanel sååå bra en otroligt bra känsla hade vi tillsammans. Igår var det helt tvärtom hon tog inte skänkeln och kändes inte alls bra, jag kände mig dessutom som en hösäck som skumpade omkring uppe på. Idag var vi tillbaka igen och hon kändes jätte fin. Jag har börjat träna på min sits och tyckte att den kändes mycket bättre idag! men inte bra nog, träna träna, stilla, stilla och stabil med kvicka hjälper...oj oj inte lätt! Nu blir det två dagar ute i skogen för att smälta allt för både mig och Chanel
 
Coco fick träna lite serier idag, oj va svårt det var att hålla honom rak mellan hjälperna men otroligt nyttigt. Fick till några fina serier och några mindre bra. Han måste ligga rätt, vara rak bjuda fram men ändå ta halvhalterna direkt efter bytet för att bli kvick men ändå vänta, inte lätt när man heter Coco. Bara att träna på så vi får in tjamingen ihop! Började även träna lite smått med sax träning, då menar jag lite smått :) gjorde en sluta till kvartslinjen byte, sluta ut till sargen, byte och sluta in till kvartslinjen igen det klarade han fint. Inget travarbetet idag det sparar vi tills imorgon.
 

Bästa och sämsta med 2013

Kategori: Allmänt

Nu vill jag höra vad det bästa med 2013 varit för er alla som läser och även det mindre bra som hänt!spännade att få läsa om era minnen och händelser 
 
 
Bästa som hänt mig är såklart flyinge och Globen och även Falsterbo fantastisk känsla att få rida på dessa fina arenor! 
 
Det sämsta med detta år var....När vi körde över våran hund
Mormor gick bort
När Chanel gjorde illa sig
och när mamma och pappas vedpanna gick sönder som kostade dom en massa pengar, som dom inte har. 
 
Det har hänt mycket annat runt omkring, våra grannars hus brann mm. Jag ger en extra tanke till dom som mist någon/något!
  
 
 

Coco igång igen!

Kategori: Allmänt

Coco fick jogga idag efter 1 veckas vila. Han tyckte det var skönt och mysigt att bli riden och bara få lufsa omkring i 20 min. Han kändes mjuk, smidig och fin!
 
Chanel fick arbeta trav idag eftersom det bara blev galopp igår. Hon har den senaste veckan utvecklat allt ett snäpp till och känns stark i kroppen. Jag tror att kombinationen med den träningen vi gjort och foder byte till Pavo har gjort henne stark i kroppen. Det blev ett lösgörande pass på 30 minuter där hon kändes fin hela tiden. Lyhörd, kvick och jag kunde variera form, tempo och rörelser hur jag ville. Men nu krävs det en annan ridning av mig, jag måste lära mig att sitta helt still, bli mer stadig men ändå följsam....träna träna
 
 Bild från Falsterbo
Härligt med sommar längtar!!
 
 

Kl.09 i ridhuset

Kategori: Allmänt

Imorse kl.09.00 var jag i ridhuset med Chanel!inte alla som åker så tidigt en juldag :) men det positiva var att vi var ensama och kunde utnyttja hela stora ridhuset!
 
Hon kändes nästan lika bra som sist och vi kunde fortsätt jobba vidare med att få explosiva byten! och jag varierade mellan att göra byten i vart tredje, vart fjärde och vartannat allt för att få henne att lyssna helt på mig! Duktiga häst, jag älskar hennes arbetsvilja den är guld värd!
 
Dock kan hon ibland vilja gör allt före mig och tror att hon ska göra på ett visst vis! Nu är hon så i piruett jobbet, istället för att vänta och ta ett språng i taget så bara kortar hon upp sig vänder fort. Känns som hon vill göra allt rätt men gör det jobbigare för sig själv istället för att bara vänta!Men det är en styrkefas som vi ska igenom! Hon gjorde likadant med bytena innan dom satt!
Min stjärna ⭐️
 
Idag har vi börjat med vårens projekt:) att bygga ett stall hemma där jag bor! Min sambos föräldrar har en lada där de haft kor och intill det finns ett utrymme där det stått maskiner! Perfekt att inreda ett litet stall! Så nu ska allt skit ut och det ska tvättas, målas dras vatten el mm innan stallinredningen ska in och hästarna kan flytta hem!  Spännande :) 

God Jul

Kategori: Allmänt

 
Hälsar alla en riktigt GOD JUL
 
Blev lite julmys med hästarna idag, bästa julklappen att få vara med sina älskade djur
 
 
 
 
 
 

Dagens pass på Chanel

Kategori: Allmänt

 
Var helt fantastiskt!!Hon kändes mjuk och smidig från början, var kvick för skänkeln och lyssnade på allt. Började med att flytta henne i skritt i skänkelvikningar och slutor, ur det gjorde jag bakdelsvändningar och halter. Allt för att få henne lyhörd och kvick för hjälperna.
 
Fortsatte uppvärmningen med trav i låg och rundform i öppnor,slutor och förvänd sluta samma jobb i galoppen. När hon kändes riktigt lösgjord tog jag upp henne i traven först idag och sattes lite tryck, samling och energi. Tränade ett par slutor och öppnor som kändes super. I galoppen har jag börjat träna sluta,byte,sluta som är i St.G riktigt bra övning för att bli snabb själv i hjälperna och hela tiden vara steget före. Gjorde ett par serier som blev riktigt bra, nu vill jag bara att de ska bl ännu mer uttrycksfulla och med ett riktigt "ba bampp" om ni förstår vad jag menar. Fick en idé att prova byten i vartannat för att just få den effekten. Och Chanel bara gjorde det hur lätt som helst, en hel diagonal i vartannat. Då fick hon en massa klapp och blev otroligt stolt över sig själv:) 
 
Detta styrkearbete vi har jobbat med under lång tid börjar äntligen ge resultat och hon känns fantastisk lätt och stark i kroppen. Bara att bygga vidare och stärka henne mer och mer. Slutet av passet avslutade jag med att rida piurettgalopp i låg form för att hon själv skulle hitta galoppen, och då provade jag att bara vända och vips så satte hon sig och vände två språng, då var jag kvick och red rakt fram igen. Fortsätta bygga på det så har vi kanske en piurett till våren. 
 
Det som står överst på listan att träna nu, är min sits den måste bara bli helt stilla och stadig!! 
Vill kunna sitta och rida som Edward Gal, det är mitt stora mål! Men då gäller det att träna.

kanske mina elever vill "ge igen" och ge mig en sits träning någon dag:) eller vad säger ni?
 
Fantastisk häst och en lika fantastik ryttare som kan få fram det bästa ur varje häst han rider. 
 
 
 

Talanggruppen

Kategori: Allmänt

Idag fick jag ett väldigt roligt besked från ridsportförbundet! Jag och Coco är uttagna till talanggruppen 2014 för unga hästar upp till 7 år! Fantastiskt roligt och en stor möjlighet! Vilken julklapp!!
 
 

Spännande och väldigt roligt!!

Kategori: Allmänt

Berättar senare :)

Nytt samarbete

Kategori: Allmänt

 
Norells hästsport har blivit återförsäljare för Pavo  och genom detta har jag fått ett nytt samarbete med Pavo!
Från och med nu kommer mina hästar att äta Pavo sportsfit och Energy control! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tomtekväll på Norells!

Kategori: Allmänt

På fredagkväll mellan kl.18-20 kommer Norells att ha kvällsöppet!! Jag och Therese Jons kommer vara där! Therese är en av Dalarnas bästa hoppryttare!:) Så välkomna in till butiken och  träffa oss, handla julklappar mm
 

Isbana

Kategori: Allmänt

Detta säger väl allt
 
 
 
Längtar till våren!!!

Nya läckrigheter från PS

Kategori: Allmänt

Det har kommit in nya underbara saker från PS of sweden
just nu 20% på träns mm och 30% på ryttarnas fantastiska hjälpmedel! :)
Gå in och beställ hem en riktigt bra julklapp!
 
 

Tuff vecka framför mig

Kategori: Allmänt

Den kommande veckan blir fullspäckad med jobb! Det är jul på posten vilket betyder mycket post, julkort och reklam! Jag har dessutom lektioner 2 kvällar. 
 
Idag är iallafall ledig och ska rida mina fina!!❤️Och försöka hinna med sånt man aldrig hinner med 
 
 
 

Inspiration

Kategori: Allmänt

 
Nästa år ska vi rida detta!!Fantastiskt va kul det ska bli!! :) lite "inspo" från Emmelie Sholtens och Apache är aldrig fel. Ser att även dessa proffs ryttare och hästar inte gör allt perfekt (kolla in vänster bytena, han gör dom som en hare :))

ÖNSKAR MIG I JULKLAPP

Kategori: Allmänt

Detta önskar jag mig i julklapp 
 
super snygga handskar från Roeckl
 
Tävlings schabrak från Eskradron
 
 
Snygg svart outfit från glööckler 
 
 
 
 Märks det att jag gillar svart och vitt? 
 
 

LUCIA!!

Kategori: Allmänt

Glad Lucia till alla! 
 
 
 

Piruett :)

Kategori: Allmänt

Otroligt stolt över min svarta snygging som idag gjorde en piruett hur lätt som helst! Jag skulle bara testa och han satte sig och vände, underbart!! 
Efter Globen har han gått lugnare men jag har satt mera tryck i galoppen de passen jag gjort, även om det bara varit lösgörande. Jag vågade inte göra det innan Globen eftersom jag inte ville ändra för mycket så något annat (ex bytena) inte skulle funka. Men har var lite "slapp" i galoppen där och tyckte att det varit ganska skönt att bara galoppera runt och göra det han skulle. Jag är super nöjd med Globen, för målet var ju att han skulle hålla sig i skinnet och göra allt lugn och fint. Men nu gäller det att sätta mera tryck även i det lösgörande arbetet, för att få en energisk galopp i uppförsbacke så vi kan göra uttrycksfulla byten och piruetter!! 
 
Samlingen i travarbetet  ska också stärkas och det ska jobbas fram mer energi i samlingen! 
Idag tyckte han traven var lite jobbig, då tar han inte mina halv-halter och då är det svårt att kontrollera både samlingen och energin.
 
På ärevarvet hade han riktigt energisk galopp i alla fall, ha ha :) 
 

Härlig Tisdag

Kategori: Allmänt

Ledig Tisdag och ett pass i ridhuset med båda hästarna som jobbade på bra! Coco fick gå med kandaret idag, var ett tag sen och nu behöver han lära sig att gå med det igen! Han är väldigt känslig och blir lätt tom i handen med kandaret därför behöver han gå med det några gånger innan han vet hur han ska ta tag i grejerna :) 
Coco i sitt PSkandar som han älskar!!
 
Chanel kändes fin! Jobbade mycket framåt i galoppen för att hon skulle ta tag mer framåt och inte krypa ihop och samla sig själv när hon ville! när hon fick mer power så blev galoppen riktigt fin! Red lite slutor i olika tempon och checkade av bytena som var klockrena! 
 
 

Lugnare period

Kategori: Allmänt

Nu har hästarna en lugnare period. Jag ställer inte av dom helt eftersom jag tycker att dom bör röra på sig för musklerna skull. Dom får några extra vilodagar och lugnare pass, där jag mestadels bara rider lösgörande arbete. Efter jul när allt annat runt omkring lugnat ner sig så sätter vi igång igen som vanligt. Då ska serierna sättas på plats till 100% piruettgaloppen stärkas och även piruetterna ska läras in. Traven ska stärkas ytterligare och rörelserna ska få mer samling,luft och energi!!
Underbart längtar redan nu tills jag får rida!! 
 
 
 

Vinter!!!

Kategori: Allmänt

Nu kom vintern med storm steg (ha ha)! Hästarna har varit pigga och busiga, tror dom längtat lite efter snön! Både Coco och Chanel fick pulsa ute i snön idag! Underbart att kunna rida ute igen! Fast själv är man inte van vid kylan så mina händer blev iskalla direkt! Det gör så J..la ont när det värker, konstigt hur man glömmer från varje år!
 
Någon som har ett tips på bra vantar? 
 
Nu ska jag göra mig iordning för årets första julbord!! Mums
 
Bilder från förra året! 
 
 
 

Gårdagens pass

Kategori: Allmänt

Coco var först ut att lufta sina ben lite! Jobbade honom i lägre form i olika tempon och red mestadels lösgörande arbete! Han var taggad och tyckte att det var roligt att jobba igen efter några dagars vila! 
 
Chanel kändes väldigt fin från början jobbade mycket med öppnor,förv sluta på medellinjen och slutor över diagonalen i galopp! Det fattas fortfarande lite i styrkan för att hon ska orka vara samlad och luftig! Traven har hon utvecklat ett steg till och där var allt så lätt! Hon tar mina halv-halter och blir kvick i samlingen utan att gå iväg en härlig känsla! Hon dansade fram i alla rörelser fina underbara häst!!
 
 
Även Italiano fick ett pass och han kändes så fin! Han var med mig och lyssnade helt på mig idag, lite skillnad från här om dagen då han gjorde allt tvärtom! han börjar utveckla sina gångarter och styrkan börjar sitta! Riktigt fin kommer den hästen att bli:) 
Han kan bli lite så att han bara studsar på stället när han inte har lust, men det gäller att jobba igenom det också! :) styrkan ska byggas upp steg för steg hela tiden!

Tävlings året 2013

Kategori: Allmänt

Vilket fantastisk år vi har haft detta år!!
Chanel har inte tävlat så många tävlingar och första starten för året var inte den bästa! Men resterande tävlingar har hon bara blivit bättre och bättre! Nu har hon tränats och ska tränas vidare mot MsvA och st.G längtar redan efter 2014 
 
Coco har verkligen visat att han är en riktig tävlingshäst! Han har utvecklats enormt och visat att han tar större uppgifter galant!
 
Jag längtar otroligt mycket till nästa tävlings år!! Med 2 blivande GP hästar känns det fantastisk roligt!! 
 
Mina pärlor 

Svart/vit

Kategori: Bilder

Tack till Emma som tagit alla fina bilder på oss!!
Jag älskar denna bild och speciellt i svart/vit ❤

Bilder från Globen

Kategori: Bilder

Sluta

Ökat trav

Öppna 

Prisutdelning

Ärevarv

Ärevarv med en galen Coco

Lycka!❤