Diplom

Kategori: Allmänt

Federation skötte sig riktigt bra på 3-års testet igår. Han visade upp en fin galopp med riktigt bra balans och energi, galoppen belönades med en 9:a!! Löshoppningen gick strålande och han hoppade smidigt, mjukt genom ryggen och riktigt fin frambens teknik. Jag valde att bara hoppa för godkänt, fast att domaren helst ville sätta hopp diplom för honom. Men jag ville inte pressa honom, utan kände att han skulle få en bra upplevelse därinne.
 
Karin visade upp honom riktigt bra för hand. Skritten var lite spänd för dagen och fick betyg 7, traven en 8:a. 
Gångartsdomaren gillade verkligen Federation men svårt att inte göra det, för han är så snygg!😊
Han gav en 9:a på typ och 9:a på huvud,hals och bål. 7 på benen
49poäng 81,6% och är därmed kvalad till Flyinge. 
 
Ridprovet var lite laddat 😉 han var spänd till en början och visade upp lite bocksprång. Men vi fick mycket beröm för visningen och för hans otroliga balans. 
 
Tusen tack till mitt team! Detta vill vi göra igen😀
 
 

Planering fram till hösten

Kategori: Allmänt

Coco ska tävla två tävlingar till, sen får han ett uppehåll till slutet av juli. 
Planen är att rida lag SM på Strömsholm nästa helg och intermediaire kuren i Sundsvall helgen därpå. Sen blir det vila från tävlingar och mer träning och fokus på att lära in GP rörelser för att sen under vintern kunna bygga upp styrkan. Det blir alldeles för mycket att lära in alla svåra rörelser samtidigt som vi ska kunna rida bra program i Psg och Inter 1, det blir som en gröt i huvudet på mig och jag tappar min ryttarkänsla, och då kan jag inte heller utbilda Coco på rätt sätt. 
 
My Love 
foto: Li Sjöstrand 
 
 

Örebro

Kategori: Allmänt

Idag var det tävling i Örebro. Vi tog en 2:a placering på fina 69,9% slagna av jätte duktiga Emelie Aldenfalk på Winton, som ingår i Young rider landslaget. Trots att Coco var lite spänd för solkatterna efter ena långsidan lyssande han helt ok på mig genom hela programmet. Inga toppar eller missar men ett jämt program som jag vet att vi kan så mycket bättre när vi hittar hem i den nya energin. 
 
Lilla Benji var med som Mascot idag 😀❤️
 
 

Tmac stallinredningar

Kategori: Allmänt

Jag har fått äran att tillhöra Team Tmac! Är otroligt stolt över det! Jag tycker det är extra roligt att vi är ett team med ryttare från olika delar av Sverige:) 
Det är jag och 5 till både dressyr och hoppryttare 
 
Tmac stallinredningar har det mesta från stallinredning till solarium paddock material mm. 
 Kika in på deras hemsida och följ vårat Team på facebook. 😊 
 
 
 
 
HTTP://WWW.Tmacab.se 
 
 

Dressyrringens Inter 1 Kür

Kategori: Allmänt

Dressyrringen har startat en cup för ryttare som rider lilla rundan.
 
Kür i lilla rundan är populärt i flera andra länder som Tyskland och Danmark. 
- Det har länge saknats kürtävling på nivån under Grand Prix. Våra ryttare har ett stort behov av att få möjlighet att träna på att göra egna program och utveckla sin kreativitet när det gäller musikval. Kür är glädje, säger dressyrtränaren Cecilia Kristoffersen som är en av initiativtagarna till cupen, till Svenska Ridsportförbundet.
 
Detta är ju fantastiskt roligt!!!
Jag har länge drömt om den dagen jag får göra ett eget dressyr program och nu är den här :)
Jag och Coco ska rida vår alldeles egna Kür, jippiiee jag är så glad i hela kroppen!!
 
Fast det är inte helt lätt, vi ska ta fram alla våra styrkor i rörelserna, visa dom på bästa sätt samtidigt ska det vara svårigheter och uppfinnerikedom och se lekande lätt ut. Att få ihop ett sådan program är svårt men riktigt roligt att sitta och leka med tankarna.
 
 
 
 
 

 

Mina elever levererar

Kategori: Allmänt

Vilken helg det varit, full av prestationer!!
Igår red Lena sin Fair Me till en seger på fina 66% i deras absolut första start tillsammans. Idag tog Elin, min kära vän,hästskötare och andra hälft en fin andra placering med Molle i LA:4 på 67,7%!!!
Tina och sin 20-åriga gamla fältävlanshäst slog till och vann LB:3 på 70%!! Heja heja
Sara och Glitter blev 2:a i MsvC. 
 
På ponny sidan red duktiga Emma Ek och super fina Tic Tac två godkända FEI program på nationell nivå. Emma G och Daisy vann sin klass i Gävle en LAP:1 på fina %
 
Stort grattis till allihopa och ni andra duktiga som tävlat denna helg, jag är så glad och stolt över er och som jag alltid säger TÄNK OM 1 ÅR😉😉😉
 
Nu laddar vi om till en ny tränings vecka 
Jag är laddad mot nya mål med er är ni det??
 
 

tävling Eskilstuna

Kategori: Allmänt

Igår var det tävling i Eskilstuna. Vi var anmälda till en MsvA och en Intermediaire 1. Men eftersom han varit lite stökig denna vecka, strök jag Inter 1 och red Msv A. 
 
Från början:
I veckan har Coco haft en Cocobus vecka, ingenting har funkat. Från att han har varit dum, inte tagit  halvhalter till att bli överkänslig och vara skit rädd för att byta mm, han har slängt sig iväg, kört upp huvudet och varit allmänt dryg. Här om dagen tänkte jag hur ska jag kunna rida ett program, skulle inte äns kunna styra runt i en LB. 
Men som sagt valde att starta MsvA, på framridningen var han som en dröm, mjuk, följsam, lyssande på allt och gick så fint. Men så plötsligt åker klockan ner från staketet presic när vi rider förbi. Coco blev såklart skit rädd och drar med huvudet rakt upp, ostyrbar.....och efter det gick det inte att ta i munnen, kändes som jag satt å red i luften. 
 
Inne på banan började han med samma sak, huvudet rakt upp i inrindningen och sen vågade inte jag stämma av alls i traven, det blev platt och raka skolor. I galoppen däremot blev det kanon, alla byten satt, piruetterna jätte fina och även serien, där vi äntligen fick en 8:a!!!. Ryggningen, inte bra och sista halten släppte jag bara tygeln för att fort kunna avsluta.
67,9% och en 2.a placering är jag nöjd med trots allt.  
 
Han är mkt speciell denna häst, och man kan inte tro, tom jag glömmer bort ibland, hur fort han tänder till på alla cylindrar på 1 tiondels sekund. 
 
Men jag älskar honom och vi är ämnade åt varann
 
 

Dalviks kvarn

Kategori: Allmänt

Mina hästar äter Power Perfect och Muscle up från Fibergi/svenska foder. Ett foder som är riktigt bra och som hästarna älskar!!!
Dalviks kvarn är återförsäljare av detta foder här i Dalarna och jag är så tacksam över deras stöttning i min satsning.
Tack❤️
 
 
Idag hade jag en riktig fixar dag! Hämtning av foder stod på schemat och det kom även ett lass med tillskottet MaxiRice hemkört. 
Det är ett fantastiskt tillskott som ger glansig silkes len päls, bra för musklerna och uppbyggnaden. Coco är en stolt sponsor häst av detta och det är han så glad över!
 
Vill ni veta mer kontakta mig för mer info 
En hel pall kom med DHL
😊
 
 
 

Kärt återseende

Kategori: Allmänt

Coco fick igår komma hem till Lövänget, vårt gamla stall. Han blev helt till sig och så glad. Sträckte upp sig,  sprang ut till ridbanan, kollade sig omkring och gnäggade åt hästarna och nästan alla svarade😊
Han stod på gången och tittade in i sin gamla box där det satt ett solskydd på fönstret som inte fanns där förut, såg lite fundersam ut. Sen tror jag han ville se Chanel, för han kikade efter något som inte fanns kvar där. 
 
När han gick ut från stallet gjorde han samma glädje skutt som han brukade göra, precis på samma ställe. Ha ha det är häftigt hur dessa djur är❤️
Till ridpasset. 
Som inte var det bästa, men ändå bland dom bästa där vi hittade knappar i serierna. Det betyder så mycket att få ett pass där man hittar problemet och får det löst. Stort tack till min pappa som hjälpte mig så bra!!
 Nu i framtiden ska vi göra raka snygga seriebyten. 
 
 
 
 
 

Hallå vilken dålig uppdatering

Kategori: Allmänt

Ber så mycket om ursäkt för denna dåliga uppdatering. Men här kommer en uppdatering från den senaste veckan.
 
Ellie 

I Lördags var det tävling i Storvik för Ellie. Vi red en B:3a och kom på en fin andra placering på 69%. Hon är verkligen en härlig häst men det är svårt att rida henne när hon inte är helt mellan hjälperna och mellan båda sidor. 
Vi har jobbat mycket med fram för skänkeln och rakrikning, nu när hon är rak, har energi och är jämn måste hon bli mjukare i sidorna komma mer till samling och ta alla halvhalter för att kunna stoppa in dom där bakbenen. Det är ett arbete som kommer ta tid, men lägger man ner tid på grundarbetet har man en bra grund och en stark häst för att kunna fortsätta utbildningen på ett bra sätt. För vi vill ju att det vi gör ska vara BRA (eller perfekt😉) inte halvdant. Finns många ryttare som sitter och byter, gör piruetter osv...men dom har inte hästen ärligt på tygeln och bakbenen långt efter. 
Jag vill iaf att mina hästar ska vara starka nog för att göra dom svåra sakerna på ett bra sätt. 
 
Federation

Han har fått blivit longerad på åkern ett par gånger och även riden en gång, skötte sig så bra!! 
Nästa veckas arbete blir lite lugnare och jag planerar att försöka åka bort en gång till en annan bana för att få miljöträning. 
 
Cocu

Fantastiska Cocomannen fick en lugnare vecka efter Högbo. Jogging, avmaskad, nyskodd och behandling av bästa Li gjorde susen och han går så bra. 
Vi har hittat en växel till och det är så nära att det blir riktigt riktigt bra. Serierna och bytena i varje går bättre och bättre, snart kan vi börja finslipa på detaljerna där👌👌 Piaffen som varit eller är hans stora svårighet, har jag släppt helt och bara försökt lekt fram det lite då och då, och nu är han lugnare i det och börjar faktiskt att trampa utan att trampa på sig själv, det kommer ta lång tid till innan man kan kalla det för piaff.  
Passage har blivit fin och jag kan använda mig av den för att ytligare förbättra hans trav.
Har även känt lite delar ur Intermediare 1B som jag tror kommer passa oss så bra den dagen vi är klara för det. 
 
 Ellie 
foto: Li Sjöstrand 
 
Federation
 
Min bästa vän❤️
Foto: Li Sjöstrand