Sadelutprovning i Falun

Kategori: Allmänt

Den 7/4 har Norells Hästsport sadelutprovning på Källvikens gård i Falun. En tysk sadelexpert kommer och nu kan ni ta chansen att prova dem revolutionerande sadlarna med luftsystem! Det är verkligen det mest skonsamma för hästarnas ryggar, speciellt om dem har lite svårt att sätta muskler. Jag kommer vara där och ha en riduppvisning med Coco, och han får verkligen upp ryggen när han går med Innovan, gången blir större när han får mer frihet. Ni kan anmäla er på kontor@norellshastsport.se för att komma med era hästar, ta chansen nu och prova detta!

På kvällen rider jag en uppvisning ca 17:30 i Källvikens ridhus, som följs av en teoriföreläsning om sadlar och hur du ser att sadeln ligger bra på din egen häst. Det kostar 150:- och då ingår fika. Kom och träffa oss och Frank som ska prova ut sadlar, kommer bli en toppendag! :) 

Om ni vill kan ni höra av er till Elin för att anmäla er! :) elin@daladressage.se

Duktiga och fina hästar

Kategori: Allmänt

Federation är så underbar. Han är ridbar och har en enorm balans redan. 
Första 2 minutrarna är han spänd med ryttaren men sen slappnar han av och blir så ridbar. Nu börjar han tom förstå skänkeln! I munnen är han lätt, mjuk och jämn. 
 
Denna vecka har Coco utvecklas mycket. Tack vare Birgitta träningen i Lördags och min pappa som hjälper mig i veckorna så har vi tagit ett steg till. 
Piruetterna har vi hittat en bra tränings metod som gjort att jag kommit åt honom med innerskänklen och där jag får honom att vänta men ändå fortsätta gå, på så sätt blir dom lugnare och luftigare. Sen ska det mycket till innan vi får till dom på tävlingsbanan. 
I traven tränar vi öppnar på medelinjen, som inte är helt lätt alla gånger men sån bra träning så man får koll på båda sidorna. 
 
 
 

Löshoppning

Kategori: Allmänt

Federation hade löshoppning på schemat idag!! För första gången i sitt liv fick han hoppa och som han skötte sig!!! Underbara lilla gummiboll 😊😊 
Jag har aldrig haft en sån snäll och väluppfostrad unghäst någonsin. Han går rätt in i lastbilen kommer till ett nytt ställe, kollar sig omkring går in i ridhuset galopperar och tycker livet är härligt. 
 
 

Bilder från Fagersta

Kategori: Allmänt

Här kommer några bilder från tävlingen förra helgen i Fagersta
Bilderna är som vanligt tagna av duktiga Li Sjöstrand
 
Inridning
(djupt koncentrerad:))
 
Höger sluta, ännu mer koncentrerad :)
 
Vänster galopp sluta
 
 Höger galopp piruett
 
Så glad och nöjd ryttare
 
 
 

Vilken häst jag har

Kategori: Allmänt

Coco kändes helt fantastisk idag. Han har under vintern utvecklas till en lugn, stabil tävlings häst som använder sin energin på rätt sätt. Det är för första gången jag kände att han var påverkbar både på framridningen och på banan. Jag kan bara var så nöjd och stolt över våran utveckling. Det har tagit sin lilla tid men nu känns det som bitarna börja falla på plats mer och mer. Det är en del som fattas ännu men snart så, mer rutin och styrka ska vi ha. 
Skritt piruetterna kostade oss massvis med poäng och blir så sur när jag vet att vi kan men inte får till dom på tävling. Att dra på sig 3:or med 3 domare är kostsamt. Men allt annars kändes bra, vissa saker ska vi hem och finslipa på. 67,9% i en nationell St.George i tufft startfält är jag grymt nöjd med!!!😄😄
 
Älskar min svarta stjärna. Det har inte varit lätt alla gånger, men när känslan är på topp då glömmer man allt slit och bara njuter av att få sitta på denna fantastiska häst
 
Bilder och filmer finns på min instagram (emmamattisdotter)
 
 

Tävling Avesta

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på tävling i Avesta med Ellie. Hon kändes rätt fin på framridningen, inne på banan blev det lite vingligt och hon var inte helt mellan hjälperna. 68,1% och en 2:a placering.
Hade inte tänkt att starta LA:4 för hon är inte klar för det ännu, men vi tog det som träning inför framtiden. Jag kan summera den så här: fullt ös på en tickande bomb, kändes som vi inte hann med det vi skulle och jag bara satt och skrattade för det var sån energi i henne. Men med mer styrka och rutin tillsammans med den energi så kommer det bli så bra om några år. 
 
 
Fina Ellie❤️
 
 

Ellies debut

Kategori: Allmänt

Igår fick Ellie göra sin debut på tävlingsbanan med mig. En LB:1 och vi red ihop 68,7%. Hon var lite spänd och jag kom inte riktigt till ridning, men så glad och stolt över henne. Tror det blir lättare på lång bana där man kan rida mer och få fram gångarterna på ett annat sätt.