Ryttarkänsla

Kategori: Allmänt

Vad är ryttarkänsla? 
För mig betyder ryttarkänsla så mycket, inte bara att man kan rida bra utan att man faktiskt rider med just känsla och har en bra taijming!! 
När man varje gång är steget före, när man hinner göra den där lilla korrigeringen innan man ens tänkt göra den.
 
 
Ryttarkänsla handlar också om att anpassa sig efter hästen man sitter på. Hur ska jag på bästa sätt få denna häst att komma dit jag vill, alltså mellan hjälperna. 
Det handlar om att läsa att situationer, gör det bästa av en situation, ibland kanske till och med inse att detta var fel jag provar det här istället, och snabbt hitta en annan lösning. Kunna ta sig an olika svårigheter och lösa dom, att se å känna begränsningar och på det sätter få fram det bästa ut varje individ. Att ha så mycket verktyg som man kan plocka fram vid rätt tillfälle det är tajming och ryttarkänsla!! Det är också viktigt att förstå att allt tar sin tid och man måste alltid bygga upp hästen för att den ska orka bära sig med energi och samling. Den ska ha så pass mycket styrka för gå i rätt form både lågform och i tävlingsform. 
 
Minna är en grym ryttare, den tekniken hon har är så fantastisk att se!! 
 
 

First Time

Kategori: Allmänt

Idag var det Frisbees första tävling! Som han skötte sig! Det är en helt fantastisk häst. Fast att det är lite läskigt med staket och domare så litar han på mig till 100%. 
Lite små missar som fel fattning och lite ivriga halter, men vad gör det när jag sitter på en diamant!! Wow vad den hästen har register och vi vandrade runt på ettans växel idag för att kunna styra runt i volter osv. Jag bara älskar honom. 68% och en 2:a placering 😀
 
Jag känner mig helt trygg på honom och han passar mig perfekt! Nu ska vi träna vidare och hoppas på att starta ett 5-års program till sommaren. 
 
 
Att han sen stod kvar i lastbilen stilla och väntade i över 1 timme var ju en bonus! Han brukar bli lite orolig och står gärna och gräver.. Han har vuxit redan efter 1 tävling. 
 
 

Go morgon

Kategori: Allmänt

Snön den bara vräker ner här i Dalarna. Den härliga vår känslan man hade i helgen försvann lika fort som den kom. sitter här vid köksbordet med en kopp kaffe efter att fixat stallet. Nu ska jag försöka ta mig iväg till ridhuset och i em/kväll väntas träningar för mina goa elever. 
 
Frisbee är ny i stallet. Han kom i början av december från Emelie Nyreröd. Hon hörde av sig till mig och ville ha hjälp med en häst som var lite het. Hon vet att jag gillar hästar med energi och Go i, och för henne hade Frisbee lite för mkt energi. Jag klickade direkt med honom och kände att detta är en häst som det står Emma på!! 
Han är inte som nån annan jag haft och jag får rida på ett helt annat sätt än tidigare. Frisbee har bra skritt, trav och galopp och alla gångarterna är med mycket tryck,energi och massa bakben, han rör hela kroppen när han rör sig och det är en underbar känsla att sitta på. 
Han är som sagt väldigt framåt så jobbet med honom är att hitta lugn så han kan vänta på mig. Lättare sagt än gjort ibland kan jag lova. 
Jag har nu köpt honom och hoppas på att vi ska hitta varann mer och mer och komma ut på tävlingsbanorna. 
 
  Foto Li Sjöstrand 
 
Frisbee är 5 år e. Fürstenball-Sir Donnerhall 
162 så han passar mig perfekt!:) 
 

Tillbaka igen

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag har inte bloggat på jätte länge, dels för att det hänt en hel del och att inspirationen inte varit på topp!
Vet inte riktigt var jag ska börja någonstans men skriver lite vad som hänt senaste månaderna.
Det har hänt tråkigheter men även lite positiva saker 
 
 
Jag har fått lov att ta bort min bästa vän, min arbetskamrat, tävlingskamrat, och underbara häst Cocü 
Känslan av att minsta honom går inte att beskriva riktigt, så tråkigt, ledsamt och fruktansvärt. Jag har varit ledsen såklart, men ändå har jag varit stark och klarar mig igenom det. Känns jätte tråkigt nu när tävlingssäsongen är igång och jag bara vill tävla. Vi var kvalade till GP och var så nära debuten, det känns såklart jätte tråkigt! Allt jobb vi byggt upp under flera år, alla timmar, alla pengar.....ja ni förstår. 
Men han har det bättre nu, och så som han kändes sista månaden så hade vi inte ens kunna rida en LB, eftersom det inte gick att styra honom emellanåt 
 
Kissing spines var problemet och väldigt illa också, tyvärr förvärrades det av hans shivering och det fanns inget att göra. Jag vet att han alltid varit speciell och haft flykt beteende, men tror inte allt berott på detta. Förut blev han mest skrämd och spänd och flydde ifrån det läskiga. Sista året har han förändrats och detta beteende som han haft sista året har kommit och gått i olika omgångar. Förra vintern opererades han för en lösbenbit i hasen, och jag trodde då att det var problemet. Efter operationen och igångsättningen kändes han så bra och vi vann första starten på 71%! Men under sommaren smög sig problemen på, han blev ostyrbar ibland, tog inte halvhalterna som vanligt och tappade takten i galoppen. Den sista månaden förstod jag att nåt inte var bra, han hade ingen galopp kvar, han gick inte att styra el svänga. Jag jobbade honom på lina en dag och satte upp en annan ryttare för att se honom från marken, och insåg då att detta ser inte ok ut, och bestämde mig för att kolla upp honom. 
Dagen han "togs bort" var så jobbig, usch va hemskt, blir ledsen nu när jag tänker på det. 
 
Det positiva är nya hästen Frisbee som jag ska presentera  imorgon. 
Saknar❤❤❤