Tävlings uppladdning!

Kategori: Allmänt

Imorgon bär det av till Örebro på Chanels första tävling för i år. Vi ska starta en Msv C och göra debut i Msv B, ska bli så kul och spännande!!!
Chanel har känts jätte fin de två senaste träningarna, det gäller bara att få det att stämma på banan. Men vi tar denna tävling som en träning :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Att hitta en bra känsla i ridningen

Kategori: Allmänt

Nu ska jag försöka mig på att förklara något som är jätte svårt att förklara, nämligen känslan i ridningen!
När man först börjar rida har man fullt på att försöka sitta på hästen, sen utvecklas man mer och mer hela tiden och man hittar känslan för olika saker. Tänk första gången man skulle fatta galopp...ha ha herregud va svårt!!Eller att försöka få hästen "att gå på tygeln", det gick ju bara inte.
 
Att kunna rida och få allt att se så enkelt ut är grymt svårt. När man bara kan sitta och rida med känslan och man göra alla saker samtidigt på ett osynligt sätt, det är ju helt fantastiskt :) Det är därför vissa tycker att ridning inte är någon sport, för det ser så enkelt ut, man sitter ju bara där...stilla...eller??.Alla som rider vet hur svårt det är, och man blir aldrig full lärd.....Hur lätt är det att sitta stilla tex?
 
För att komma vidare på "Känsla trappan" vad krävs då?mycket ridning och på olika hästar, en bra tränare och att man är självkritisk och viljan att hela tiden utvecklas. Jag tror att det är viktigt att hitta känsla för svårare rörelser på en välutbildad häst, men har man inte möjlighet till det måste man ju lära sig själv med tiden, då är det viktigt att ha en bra tränare som kan hjälpa en. Att se sig själv rida och att se andra rida är också lärorikt. Man ska tro på sig själv men ändå ta lärdom av andra.
 
Det går inte att förklara känslan, men när man hittar den vet man :) Och då blir man så glad!!Jag kommer ihåg första gången som jag fick ihop känslan mellan skänkel och hand på min ponny, det var en känsla som tog flera år att få, men så en dag så fick jag den.
 
 
Ridning är underbart!!!
 
 

Underbar dag i solen

Kategori: Allmänt

Jag åkte hem till stallet på morgonen och mockade, fixade foder mm innan jag skulle ha lektion för Emma och Matcho. Dom skötte sig riktigt fint :)

Sen tog jag en tur på Donnar och han var såååå fin idag, det var 4:e dagen han gick så jag trodde han skulle vara trött, men inte. Han kändes mjuk och pigg, och tyckte det var kul att jobba. Hans trav börjar bli riktigt fin, nu äntligen kan jag rida honom som jag vill. Längtar efter att få testa honom på tävlingsbanan :)Det känns som att nu kan vi börja liksom, det har tagit ett halv år men ååå var jag är lycklig att han börjar bli så fin.

Jag och Chanel åkte till ridhuset och red igenom Msv B:2, hon kändes kanon fin!!Galoppen var helt fantastisk idag och bytena satt perfekt, så glad! Traven blev jätte fin till slut, när vi hittade knapparna tillsammans. Hon måste vänta lite på mig och jag måste komma ner ännu mer i sadeln, bara att jobba på. Är lite nervös inför tävlingen men det ska bli så kul!
 
Ska skaffa mig en kamera så jag kan lägg ut bilder ni får nöja er med dom jag har så länge :)
 
 
 
Goaste mulen som finns
 
här fick jag lite kort av Elin :) Tack!!
 
 
 

Glad Påsk!

Kategori:

Jag kommer att fira påsk hemma, och antagligen blir det som vanligt i stallet! :)
Imorgon ska Chanel få komma till ridhuset och vi ska träna lite program inför tävlingen som är på Måndag!
Hon har gått ute i skogen och på banan 2 gånger och idag har hon vilat, så jag tror att hon kommer tycka det är kul att dressyr arbeta imorgon!
 
 
Glad Påsk till alla!
 
 
 

Falsterbo eller inte Falsterbo

Kategori:

Jag har besluts ångest om jag ska anmäla till Falsterbo eller inte. Man betalar in en anmälningsavg för att få ett deltagarbevis. Deltagarbeviset måste man ha med sig på de tävlingar man vill göra sina kval.
För att få kvala in för en  6- åring krävs det att man rider på 65% Msv B 2 gånger, eller 72% i FEI 6-års program 2 gånger!
 
Jag vet inte om jag ska betala in en avgift på 1350:- när jag inte vet om jag har råd att ens åka ner dit. Och nästa besluts ångest är vilken av hästarna i sånna fall??Och sen vill jag ju känna att jag inte åker ner och gör bort mig helt, det är ju riktigt bra hästar med där nere. Men ändå vore det en fantastisk känsla att få vara med å rida där :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Vika!

Kategori: Allmänt

Igår hade jag en lång arbetsdag igen. Började 06.15 på posten och åkte direkt därifrån till Sveden och red en häst och vidare därifrån till vika för att ha lektioner. Red en jätte fin spansk häst som jag verkligen gillar. Han rör sig väldigt bra och det känns att det finns ännu mer att plocka fram, så himla kul!
 
I Vika blev det en riktigt bra kväll med fina hästar och duktiga ryttare. Blir så glad när jag ser att det går framåt för mina elever och dom kan fortsätta utvecklas.
 
När jag kom hem hade Lee 40 graders feber. Meningen var att hon skulle sova hos mamma, men dom fick köra hem henne sent igår kväll för hon var så dålig, lilla skruttan. Idag blir det en vab dag, inte så kul när mitt hjärta fyller 3 År! Hon har varit sjuk både på sin 1 års dag och sin 2 års dag. Men man kan inte göra så mycket år det, bara att försöka göra det bästa av situationen och tacka vet jag ipren.
 
 
 
 
 
Elin och Molle som rider skänkelvikning, riktigt bra för att vara första gången :)
Molle är 4 år och har utvecklas enormt! Jag har varit med ända från början när Elin började med inridningen så det är jätte kul att se hur dom utvecklas.
 

Söndag!! som den ska vara

Kategori: Allmänt

En riktigt bra Söndag med massor av sol och ridning! Idag fick jag även sällskap av Elin, jätte kul :). Hon var med i stort sett hela dagen.
 
Vi började med att åka med Chanel till ridhuset för att rida lite programdelar. Tyckte det gick ganska bra. Men ibland vill Chanel göra saker före mig och då blir det inte lika bra. I galoppen skulle hon byta så fort jag red in på linjen, jag hann liksom inte ens börja rida rakt. Jag red linjen några gånger utan att byta och sen gjorde jag nåt enkeltbyte. Tillslut började hon lyssna och vänta på mig då blev bytena fina och rena. Tänk att det ska vara så svårt!!
 
Coco han var jätte fin och avslappnad, red mestadels lågform och jobbade med öppna, förvänd sluta å sluta på volt i galopp och även slutor över diagonalen för att stärka och mjuka upp hans bakben. När han vilat mycket brukar hans shivering göra att han blir lite stelare i bakbenen, det är ingenting som syns om man inte vet om det. Därför är detta jätte bra övningar för honom. I traven tog jag ett spö och petade lite på bakbenen för att han skulle lyfta dem lite mer och då lyfter han dom jääätte mycket, men det är bra gymnastik. Han blir lite spänd då men så småningom kommer han att kunna slappna av där också. Målet är att få honom att verkligen jobba fast i en låg rund form, och sen därifrån kunna ta upp honom till en mer samlad avslappnad form.
 
Elin fick rida Donnar för andra gången idag. Och det gick mycket bättre än sist, men det är svårt kan jag lova. Jag red fram honom först så det skulle bli lite lättare. Det svåra med Donnar är att han inte bjuder riktigt själv och då blir det att man använder skänkeln för mycket och då sitter man inte still i sadeln och så fort man ändrar sig lite byter han. Man måste komma ner så mycket i sadeln att man kan rida med sätet och vaderna och rida ihop honom där, självklart måste man säga till med skänkeln ibland så han reagerar snabbare. Det har så mycket med känsla att göra men när man kommer på det så har man lärt sig massor! Och dom som säger att ridning inte är nån sport ska rida Donnar, det är som att köra ett sten hårt pass på gymmet!!
 
 
 
 
 
Donnar

kommentera och ge mig tips!

Kategori:

Jag vill gärna att ni kommenterar vad ni tycker om inläggen. Skriv vad ni vill läsa om samt bra och dåliga saker. Jag vill ha mycket tips och ni får gärna ställa frågor också.

Att köpa häst!

Kategori: Allmänt

Vad ska man tänka på och vad är man ute efter?
Först måste man tänka ut vad man vill ha, en unghäst en väl utbildad el kanske en fölunge :)Hur mycket pengar kan jag lägga på en häst?vad passar mig bäst?tävlings häst el skosmulle?
Men mest av allt ska man gå på sin känsla :)
 
Det kan vara bra att kolla resultat om man är ute efter en tävlingshäst, det gör man lätt nu för tiden via tdb.
När man är och provrider testa allt du vill, kolla ben, hovar känn på muskler, rygg mm. Viiktigt att ägaren själv rider först och visar upp hästen så man får en bild av hur hästen är, reagerar och är riden. Provrid gärna fler gånger.


Vart kan man leta efter hästar?
Hastnet är en stor annonssida som det finns massor av hästar på.
Olika kontakter, det finns mycket folk som jobbar med att förmedla hästar.

Jag har egentligen inte köpt så många hästar. Min första häst som jag köpte själv för egna pengar var Sutchen. Han var fölunge och inte så dyr. Ville ha en häst som jag gjort allt själv med. Efter honom så köpte jag Basilika, hon var 3 år och kostade lite mer. Fast att jag inte var ute efter häst, så fick jag bara en sån känsla när jag red henne, så det var bara att slå till, och det gick ju kanon!!

Sen började jag föda upp hästar, första året fick vi en fölunge andra året 3 föl, sen kom finanskrisen, det var inte rätt tid att börja med uppfödning. Meningen var att alla föl skulle säljas, men de blev kvar till de var 3 år. Det fanns ingen marknad för fölungar alls just då.

När alla våra uppfödningar var sålda köpte jag Chanel och Coco. Chanel var egentligen alldeles för stor för mig och dessutom bara 4 år, jag var ute efter en liten välutbildad häst. Men det blev två stora unghästar ha ha så kan det bli. Men jag ångrar mig inte en sekund hon är helt underbar och hon kommer alltid att vara kvar hos mig :)

Coco han var smal och inte alls så vacker hade alla möjliga fel, men oj jag bara älskade honom, så han fick följa med han också, det kunde ju inte bli sämre i alla fall. Och nu är han snyggast av alla och älskar sitt liv som dressyrhäst!!
 
 
Coco
 
 
 
Chanel

Lisselhaga

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit till Lisselhaga och haft lektioner för ett härligt gäng!!Det var 3 nya elever och hästar som jag aldrig sett tidigare, men det gick kanon bra! Veronica och hennes Angola passade på att träna när jag var där och dom har verkligen utvecklas!!Riktigt kul!Nu hoppas jag dom kommer ut på tävlingsbanorna i sommar.
 
För övrigt har jag haft en lugn Lördag, som jag verkligen behövde ha då jag stressat ihjäl mig i veckan!!Fick sova till 06.30 (sovmorgon) fick äta frukost i lugn å ro, ta en promenad, ja helt enkelt vara en vanlig människa i ett par timmar :)
Tråkigt att inte få rida dom finaste, men det gör att jag längtar ännu mer till imorgon.
 
Trevlig Lördag!!
 
 
Lägger in några bilder på Veronica och Angola
 
 
 
 
 

Nya ridbyxor

Kategori:

När jag var på Norells provade jag ett par Pikeur i nån hallonrosa färg med grå kontrastskoning, jätte fina!
Nu hittade jag ett par liknade men ännu snyggare Pikeur Piana som jag beställt. Dom kommer inte förren i maj...tråkigt men då hinner jag iaf spara lite pengar :)
 
 
 
 
Snygga va??

Dagens ridpass

Kategori: Allmänt

Jag började med att rida Chanel och hon kändes jätte fin till en början. Trav delarna i programmet gick super bra idag. När jag sen kom till galoppen funkade ingenting...och för första gången blev Chanel skit förbannad och försökte kasta av mig. Jag satt kvar som tur var. Pappa hjälpte mig och förklarade små saker, efter det fungerade allt!!
Och hennes galopp blev ruskigt fin!!

Hon är så villig till arbete, men ibland vill hon för mycket då tar hon tag i bettet och drar. Jag har försökt att nonchalera det, men idag försökte jag ta igenom det. Men det var ingen bra idé, för hon blev riktigt arg.
Det är klart att ibland måste jag ta igenom saker och ibland bara "se det emellan fingrarna". Tyckte ändå att det var bra att jag fick sätta henne lite på plats, för hon var såååå fin efter det. Men det är svårt att veta om man gör rätt el fel just det tillfället.
Eftersom hon har sånt otroligt temperament vill jag behålla det, men hon kan ju inte göra som hon vill, mycket svår balansgång.

Coco han var helt ok, han har vilat några dagar och igår joggade jag honom lite i låg form. Idag obbade mycket i galoppen med att rida öppna, förvänd sluta och sluta på volt en mycket bra lösgörande övning :)

Donnar han har också vilat några dagar, men han kändes kanon bra!!Lösgjord och han börjar även bära upp sig själv nu, riktigt roligt!
 
 
Sötnosen

Programridning

Kategori: Allmänt

Idag red jag igenom Msv B:2 för första gången med Chanel! Ett jätte roligt och bra program som passar oss jätte bra. Men oj va svårt det är att få ihop allt.
 
Chanel var sig själv idag och kändes super fin för första gången på 1 vecka. Hon vill dock lite för mycket ibland och bara "tågar" på, pappa brukar kalla henne får "ångloket". Därför är det svårt att få ihop alla delar i programet på ett bra sätt. Hon måste kunna ta mina halv-halter på ett mjukt sätt, inte bara tåga på och inte heller stanna upp, vill att det ska flyta bättre.
Alla bytena satt bra, galoppen var faktiskt bäst idag :)
I traven är det öppnor och slutor, och det är ju hennes starka sida, men där emellan är det cirkelbågar och där tappar jag iväg henne, därför blir inte skolorna lika bra som dom brukar. Jag måste samla henne mer där så hon lugnt och fint travar igenom dom i samma fina trav och inte bara springer igenom, men det är svårare än det låter kan jag lova :) Travökningarna har verkligen blivit såååå fina, oj vilket tryck hon har och nu börjar hon länga sig fint också och jag får tillbaka henne på ett mjukt sätt.
 
Nu blir det programridning varje gång jag rider, i alla fall programdelar, för det är ju bara 1 vecka kvar till tävling!
 
 

Längtar till imorgon

Kategori: Allmänt

Jag har jobbat som en tok hela veckan dubbla pass från morgon till kväll!Hästarna har vilat för jag har inte hunnit med dem, tråkigt men kanske bra för dom att få lite extra ledigt. Nu längtar jag så mycket efter att få sitta upp och rida mina fina hästar. Imorgon är jag ledig och då ska jag äntligen få rida mina underbara.

 
 

Ricardo träning

Kategori: Allmänt

Igår åkte jag och Chanel till Lerbäcken för att träna för Ricardo Reis.
Jag är mycket nöjd med träningen och fick bra hjälp.
Vi började trampa henne lite smått. Hon kämpade på så bra, men visste inte riktigt vad hon skulle göra. Men jag vet att när hon vet vad det handlar om kommer hon att göra det till 100%. Kollade på filmen när jag kom hem och hon trampade riktigt bra några gånger.

Fick även göra lite byten och nu helt plötsligt gick höger bytena kanon bra, medans vänster inte gick riktigt bra. Annars är det vänster som alltid går bäst, ja då vet jag att vi kan lika bra åt båda hållen nu!!

Fick avsluta med att rida med långa tyglar och noll kontakt med munnen, endast rida med sätet. Jävlar vad man fuskar, fast att jag tycker att jag trycker ner mig i sadeln hela tiden så kände jag tydligt när jag lättade. Det var även nyttigt att känna att Chanel hade blivit så stark att jag kan rida henne i så låg form och hon ändå har rund fin galopp. Fick rida piuretter i det och hon var så duktig. Det var väldigt bra för mig, jag fick en ny känsla, att endast rida med sätet och benen men ändå kunna göra så svåra saker, grymt!
Känn att du sitter "inside the horse". Det kommer jag att höra i mitt huvud varje gång jag rider nu :)

Nu kan jag börja ändra lite på träningen och rida henne mer låg och rund i formen och jobba hennes styrka där :)
Det har varit målet och nu kan vi börja där så himla roligt!!!

Bilder från tävlingen

Kategori: Bilder

 
 

Snyggingen :) Glada efter seger i LA:4 med nästan 75%
 
 
Fina Coco
 
 
 


 
 
 
 
 
Sara och Glitter
 

Årets första tävling!

Kategori: Allmänt

Idag var det årets första tävling i Avesta. Coco fick komma ut och känna på banan igen. Vi började med en LA:4, han kändes jätte fin på framridningen och var så lugn och snäll. Inne på banan blev han lite laddad men trots lite missar vann vi på nästan 75%. I Msv C var han lite laddad på framridningen, men kanon fin efter att tag. Inne på banan fick vi 3 riktiga missar som drog ner poängen, men är så glad och stolt över min svarta pärla!! 66,5% och en 6:e plats
 
Han kändes ridbar och lugn inte alls spänd som han var förra året. Jag älskar hans energi det gäller bara att tävla så vi får lite mer rutin ihop!! :)
 
Min elev Sara och hennes Glitter red ihop 66,7% i LB:3 så stolt över dem. Sara är amitiös och Glitter riktigt fin så bara dom också får mer rutin kommer det bli hur bra som helst!!!
 
 
Bilder kommer snart :)

Ledig Torsdag!

Kategori: Allmänt

Ledig dag, innebär ridning för fullt, men idag hann jag även med lite shopping på Norells och ica maxi :)
 
 
Började dagen med att släppa ut hästarna, mockade och fixade foder. Red Donnar i ridhuset, han kändes helt ok. Han har gått på banan i några gånger så han tyckte att det var lite jobbigt att jobba ordentligt. Hemma på banan har jag mest ridit i lite lägre form med övergångar och tempoväxlingar. Idag ville jag rida lite mer rörelser och det var jobbigt, men tyckte ändå att han kändes fin.
 
Chanel hade en jobbig dag idag med. Hon ville inte alls lyssna på mig, men jag vet att när dom här brunstdagarna är över är hon sig själv igen. Försökte ändå att rida igenom de jag ville ha igenom, att hon skulle ta halv-halterna på höger tygeln men ändå behålla bjudningen, eller rätt bjudning. Jag ville driva igenom halv-halterna där utan att hon skulle lägga sig på framåt för mycket och inte heller stanna upp. Ville få känslan av att allt skulle flyta lite mer. Det gick jätte bra emellan åt alla öppnor och slutor gick super men där emellan när jag ville att hon skulle lyssna bättre. Bytena var klockrena och jätte luftiga så det var lite som gick bra också.
 
På eftermiddan åkte jag till Norells och köpte lite små saker. Det blev en ny tävlingströja från Kingsland, riktigt fin och ett nackskydd som jag ska ha till tränset, skor till Donnar och ett kedjeskydd till kandaret.
 
 
 
 
 
Min älskade Chanel

Onsdag

Kategori: Allmänt

Idag var det jobb igen från kl 06.15- 15.00. Fick köra bil idag och dela ut posten på hemma plan. Ganska skönt ibland, men jag föredrar att springa i trapporna. Jag får så ont i kroppen när jag sitter i postbilarna, dom är inte gjorda för korta tjejer. Jag får hänga ut genom rutan för att nå lådorna.
 
Pappa mötte upp mig på sveden med Coco för att jag skulle hinna rida honom i ridhuset och träna lite program och "titt" träning. Han skötte sig fint och lyssnade mycket bättre idag än förra gången. Det är en helt annan sak att rida program, allt ska stämma precis. Vissa grejer gick jätte bra medans andra gick mindre bra. Men det känns ändå ok inför tävlingen, det blir träning för honom första starterna.
 
Chanel rycktade jag och myste med, hon är nog den gosigaste hästen som finns. Hon älskar att kela och klias, det är så mysigt :)Hon fick en liten tur igår, men tror att hon hade sin "dag "som hon brukar ha när hon är brunstig. Det är enda gången som hon blir lite ovillig och vill göra som hon tycker. Men det är bara att glömma, nästa gång är hon Chanel igen :) Gången innan var så otrolig fin att jag blev helt rörd när jag red. Vilken känsla jag hade då, helt underbart.
 
 
 
 
 
 
Coco!

Rosa rosa....

Kategori:

Hittade ett par rosa jätte häftiga skydd som jag hoppas att Norells kan ta hem till Chanel. Och till det ett par rosa lackade boots. Jag har inte varit mycket för rosa men nu börjar jag gilla det mer å mer. Lite vår fin måste vi få vara :)
Tror ni inte Chanel blir fin i dessa

Startlistor!

Kategori:

Startlistorna för helgens tävling i Avesta har kommit. Många starter 20st i LB:3, 14 st i LA:4 och 34st i MsvC. Coco och jag startar bland dom sista i LA:4 och näst sist i MsvC:2, det blir en lång dag. Även min elev Sara och hennes häst Glitter ska starta sin första tävling för i år. Ska bli riktig kul och spännande :) Hoppas dom sköter sig båda bus hästarna.

Lång arbetsdag

Kategori: Allmänt

Idag blev det lång arbetsdag. Började med att jobba på posten till kl.17. Åkte direkt därifrån vidare till Vika för att ha lektioner till kl.21. Alla ryttare och hästar var duktiga och skötte sig fint. Nu ska jag gå å lägga mig för klockan ringer 05.15 imorgon.

Tävlingsresultat 2012

Kategori: Tävlingsresultat 2012

Klicka här för att se mina tävlingsresultat för året 2012.Är du intresserad av att lämna en häst för träning/tävling eller visning inför championat/kvalité hos mig så skicka ett mail med lite information om hästen och dina mål samt telefonnummer på emmizen12@hotmail.com. 

Bilder på Chanel en underbar vinterdag

Kategori: Bilder

Finaste Chanel!!
Finns lite power i hennes trav
 
Älskar denna underbara häst!!!
 
Tack Emma för korten :)
 

Tävlings förberedelser

Kategori: Allmänt

Nu är det bara 1 vecka kvar till första tävlingen för i år. Det blir i Avesta nästa lördag. Det blir Coco som får komma ut först. En LA:4 och en MsvC:2. Vi startar 2 klasser första gången då jag inte vet hur han reagerar, kan vara bra att ha en framridningsklass så han får se sig omkring. Avesta har två ridhus, så det är bra framridnings möjligheter.
 
 
Veckan innan tävlingarna brukar jag bara rida programdelar, och inte för långa pass. Coco får vila måndag och ridas tis, ons vila tors och ett lättare pass på Fredag. Dagen innan tävlingen smörjer jag sadel och träns, och putsar stövlar och plockar i ordning alla tävlings grejer. Jag är nästan för noga med mina grejer och vill att det ska kännas perfekt :) På kvällarna ligger jag och och tänker igenom programmen innan jag ska sova, exakt hur jag ska rida och hur det känns, en liten fix idé.
 
Den mentala biten har jag jobbat ganska mycket med. När jag var yngre var jag så rädd för vad alla andra tyckte och tänkte. Jag trodde att alla kollade på mig och tänkte "fy va hon rider dåligt!!" Och då kan man inte rida så bra, och inte heller prestera. Jag har fortfarande lite av det kvar, men försöker att stänga av mig själv lite när jag tävlar, därför kanske en del kan tycka att jag ser lite sur el stöddig ut, men det är bara för att jag har full fokus på mig själv och hästen!!Min pappa är otroligt viktig för mig på tävlingarna då han är så lugn, och överför det lugna till mig. Han hjälper mig med det jag behöver göra på framridningen för att det ska känns så bra som möjligt.
 
Sen beror det lite på vilken häst man ska tävla. Med Chanel kan jag vara lugn att hon inte hittar på nåt bus, och kan koncentrera mig mer på att rida programmet. Med Coco har jag full koncentration på att få honom att gå utan att han spänner sig för mycket. Han kan vara så laddad på framridningen så jag få verkligen fokusera mig ordentlig där. Det är ingen lätt häst att tävla, då han är spänd lite rädd och kan hitta på saker. Sista tävlingen förra året var första tävlingen som han var ridbar inne på banan, och jag hoppas vi kan börja där nu.
 
 
 
Tävlingskandaret
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Coco

Stallet

Kategori:

Jag har mina hästar hemma hos mina föräldrar i Lövänget. På gården har vi ett litet stall med 2 boxar, där familjen Ek har sina 2 ponnysar Nejlika och Picasso. Sen har vi två stora ute boxar som är inbyggda i ladan, där står Saras häst Glitter och Lees lilla Kalle. Kalle råkade få den största boxen av alla :) han bor som en kung där inne.
 
Mina hästar står inne i stora stallet som är en tillbyggnad på ladan, som byggdes 2007. Det är 4 boxar där Coco, Chanel och Emmas häst Matcho står. Har en extra box över för en utbildnings häst, just nu står Donnar där.
 
En liten sadelkammare där vi får plats med det vi behöver. Lite trångt när vi är så många och alla har så mycket grejer, med det funkar. Min dröm är att ha en stor sadelkammare, där jag kan ha fin ordning på alla saker.
Vi har en foderkammare, där alla har sitt foder och i ladan har vi hö och halm!
Pappa byggde ett stallskåp till mig där jag kan ha lindor, boots, och allt annat man behöver ha. Tyvärr blev blev det för trångt åt min stora häst, så hon galopperar ut från stallet. Jag vill inte att hon skadar sig så därför är det bort skruvat. Jag vill ha ordning och reda på mina grejer, allt ska vara perfekt och täcken ska vikas på ett speciellt sätt! Just nu är grejer överallt, men huvudsaken är att inte hon skadar sig. Det blir helgens projekt att fixa skåpet och alla saker ska få sin plats igen :)
 
 
stora stallet
pälsglans, liniment mm
Lindor
 
 
 
Sadelkammaren med träns och schabrak
 

Bilder

Kategori:

Lite bilder från "titt" träningen med Coco!
 
 
 
 
 
 
 
 
Farligt.....
 
 
 
 
 
Lite hoppgrejer är också bra
 
 
 
 
 
Domare
 
 
 
 
Inte samma bokstav, men vad gör det :)
 
 
 
 
Duktiga fina häst :)

sen kväll

Kategori: Allmänt

Det blev en sen kväll i ridhuset idag. Lektioner till 21 så nu orkar jag inte skriva så mycket.

Coco fick ett rejält pass idag med lite miljöträning. Vi satte fram massa olika grejer eftersom han kan vara lite tittig. Han skötte sig fint. Ska lägga ut lite bilder imorgon :)

Chanel gick också i ridhuset idag hon jobbade på jätte fint. Nu kan jag börja rida på henne mer i galoppen. Hon tycker det är lite jobbigt och fuskar lite. Men så fort bakbenen är med är galoppen jätte bra. Traven kändes jätte fin.

Ledig dag

Kategori: Allmänt

Så skönt att vara ledig en Tisdag. Jag sov kvar hos mamma och pappa i natt för att kunna gå upp och ta ut hästarna på morgonen. Det är så skönt att komma ut i stallet och höra alla hästarna gnägga. När alla 8 var ute mockade jag till mina hästar, och gjorde ordning insläpps fodret.

Sen var det frukost!!!mmm det är så gott att äta frukost när man varit ute och jobbat innan. Känns som man kan äta hur mycket som helst då :)

Efter frukost red jag ut Chanel i skogen och galopperade upp för backarna. Hon är så snäll och underbar. Sen fick Matcho gå ett litet pass på banan han kändes riktigt fin!

Coco fick åka till ridhuset, han kändes bättre än förra gången. Nu var han mer framåt och skolorna gick riktigt bra!!Han lyssnade mer på min skänkel och bjöd framåt i öppnorna samtidigt som han tog halv-halterna. Han lyssnade och väntade mer på mig. Snart när vi kopplat ihop allt som ska kopplas ihop kommer det att flyta på, väntar på den dagen, jag vet att den är nära.

Donnar fick åka till ridhuset även han, Elin fick prova honom idag och det gick riktigt bra. Kul att se honom från sidan, och jäklar vad han hade musklat på sig, på rätt ställen. Han är inte den lättaste att rida men hon klarade av det bra. Ska lägga ut en film på honom nån dag för nu ser man verkligen en stor skillnad!!Han är så fin

Slutade dagen med att rida Marta i vika och hade en lektion! Marta gick jätte bra idag, hon kommer bli riktigt fin!Hon behöver träna på att vänta lite mer på ryttaren och korta sig mer då hon har stor gång. Började öva lite mindre volter och öppnor i trav som hon svarade riktigt bra på. Skrittade med känslan att göra bakdelsvänd på en liten volt och sen lät jag henne skritta ur det i ökad skritt. Mycket bra övning för henne, där hon var tvungen att vänta och lyssna på mig. Galoppen är svårare där hon gärna lägger sig på lite. Hon har stor galopp men bara hon lär sig att korta sig lite så kommer det att bli bra. Får träna mycket fattningar.

Funderar lite.....

Kategori:

Vad skulle jag göra om jag var rik, eller om jag vann pengar!

Det första jag skulle göra är så klart att bygga ett ridhus och stall intill ridhuset.  Med stor fina boxar, där hästarna kan kika ut, duschspilta, solarium och en gigantisk sadelkammare, som är väl fylld med massa schabrak, träns täcken och sadlar och lindor i alla färger ha ha :)

De andra jag skulle göra är betäcka Chanel, fast ett annat sto får bära fölet. Vill ju helst inte ha henne som avelssto när hon är så underbar att rida och tävla, men samtidigt vill jag ha ett föl från henne. Har varit lite emot detta, men nu när jag själv har ett fint sto, som jag samtidigt vill tävla så vore detta ett perfekt sett, om man har de möjligheterna.

Sen skulle jag sluta jobba på posten och börja jobba med att rida hästar och hålla lektioner hela dagarna och kvällarna.

Och tillsist åka iväg och köpa lite mer fina hästar....

Pappa skulle aldrig mer behöva jobba, endast vara tränare till mig :) och han skulle få åka på jaktresa som han alltid önskat sig.

Mamma hon skulle få leva lite lyx. Nya kläder, massage och spa 1gång/veckan och en kock som lagade go mat varje dag!!

 

Vilken fantasi!

 

Riktigt snygga boxfronter

 
 

Coco/Chanel

Kategori:

En läsare ville att jag skulle skriva ett inlägg om skillnaden/likheterna mellan Coco och Chanel. Dom är helt olika i allting. Både hantering, ridning och exteriört.
Coco är stor, långbent med liten kropp, så han känns inte stor att rida och passar mig utmärkt. Chanel är stor i kroppen och passar inte mig egentligen som är så kort, men hon har sånt otroligt temperament så jag klarar av att rida henne på ett bra sett.
 
Coco har jag fått jobba mycket med att få lugn och avslappnad, lite lägre i formen. Och Chanel i högre form för att hon inte ska lägga sin tyngd på frambenen utan på bakbenen. Cocos galopp har han riktigt bra från grunden, och lättare för att sätta bytena. Chanels galopp får jag jobba mer med, och bytena har hon haft svårt för då hon vill för mycket och gärna gör dom innan mig. Skritten har dom bra båda två så där har vi en likhet.
 
Chanels trav är helt grym, energisk, luftig lätt för samling. Cocos trav är också riktigt fin men det är lite mer jobb att lära honom utan att han blir spänd. Båda två har lätt för passage, piaffen tror jag Coco kommer att ha lättare för, det ska vi börja jobba på snart :)
 
Nu har Coco ändrat sig en hel del och börjar bli mer avspänd så de sista passen har jag fått ändra på träningen och kan rida honom lite mera utan att han blir spänd så nu känns som vi är på rätt väg.
 
Chanels galopp har utvecklas och hon känns stark och lätt. Jag tror hon måste orka med sin kropp innan galoppen blir lika bra som traven, men igår kände jag att den är på väg!!
 
Svårt att säga vem som kommer att bli bäst. Alla tror Coco och de jag tränat för säger att Coco kommer bli en grand prix häst, men Chanel är ändå min stjärna och jag tror att hon kommer långt med sitt temperament.
 
 

Frack!

Kategori: Allmänt

Kingsland frack!
Denna frack vill jag ha när jag ska börja tävla sånna klasser.
Älskar den!!
Gäller att börja spara nu....

Hel dag i stallet

Kategori:

 Idag har jag ridit alla 3 i ridhuset. Donnar var först ut och han gick riktigt bra. Lite piurett arbete idag, det fattas lite styrka men han gör det mycket bättre nu än för 1 måndag sen. Traven var riktigt energisk och fin. 
 
Med coco tränade vi program, han var jätte fin emellanåt men blev lite slapp och jobbade inte på med bakbenen som jag ville. Han har varit så känslig hela tiden, men nu måste jag börja rida på honom ordentligt. ex galoppfattningarna brukar han fatta direkt på min hjälp, nu väntade han som "ok måste jag", så då fick han känna på skänkeln!
På ett sätt är det bra att han inte är så känslig, för då kan jag börja utbilda honom utan att han spänner sig, men då blir han lite oenergisk istället. Jag tror att det är en övergång nu innan han vet hur han ska jobba med alla benen han har :) I öppnorna och slutorna vill han gärna gå lite för mycket kadens trav så nu måste han ridas framåt men ändå behålla luften i stegen, mycket svårt men han svarade bra på det efter några gånger.
Förut har han bara sprungit på och inte tagit halv-halterna riktigt.
Det är det roliga med ridning att det hela tiden ändras och man måste som ryttare känna och lära sig att ändra sin träning efter hur hästen är.
 
Chanel min underbaraste, gick så fint. Äntligen börjar galoppen och bytena sitta riktigt bra. Red henne i 20-25 min hon kändes så bra, checkade av traven med öppnor och  slutor och hon dansade fram så underbart. Det kändes som hon hade flera växlar till, men dom sparar vi lite på :)
 
Jag tränar och bygger upp mina hästar mycket under vinter halvåret, för att sätta den styrkan de behöver ha under tävlingssäsongen. Då kan man börja minska ner lite på träningen inför sommaren och rida kortare pass och slipa på detaljerna och då har de styrkan och orken kvar till tävlingarna. Man sliter inte ut hästen och den känner sig lätt och stark. Det är fel, tycker jag, att ställa av hästen under vintern och börja träna hästen veckorna innan tävling, då kommer uppbyggnadsfasen mitt under tävlingssäsongen och då blir det jobbigt för hästen och ryttaren blir besviken.  Så klar så får hästarna en viloperid också, och jag lägger upp träningen lite beroende på ålder och hur dom känns. Ibland lägger jag in några dagars vila för att hästen ska få smälta allt och vila musklerna. En 3-4 åring rider jag inte som en tok hela vintern, ha ha.
 
 
 
 
 
 

Hovgården!

Kategori: Allmänt

Idag var det dax att åka till Hovgården igen. Det är så roligt att hålla lektioner för så härliga tjejer och killar, alla är så glada och positiva. Jag önskar verkligen att jag nån gång i livet kommer att kunna ha detta som ett jobb och leva på det. Jag blir så glad när mina elever hittar "känslan" och jag bara känner det dom känner, då blir jag glad i hjärtat :)
 
Jag brukar sätta mig upp och rida hästarna ibland för att få känna hur dom känns, och då kan jag hjälpa mina elever på ett bättre sätt, och vi kan ha en bra kommunikation. Jag tycker själv att det är viktigt att kunna prata med sin tränare och förklara exakt hur det känns för att få ut det bästa!!Ibland ser det inte ut som det känns.
 
Jag rider
 
Elin rider

Äntligen Fredag!!

Kategori: Allmänt

Fredagar är väl ändå den bästa dagen i veckan eller hur? :) Känslan när man kommer hem från jobb och stall och får laga mat och ta ett glas vin är så skön.
 
När jag slutade jobbet åkte jag hem till Lövänget och red Coco hemma på banan. Han kändes bra men var inte helt med mig. Tog inte skänkeln ordentligt och inte halv-halterna han ville bara springa på i sitt. Jag gjorde en del övergångar för att få honom att lyssna lite bättre, och fick påminna honom om skänkeln ibland. Krävde inte så mycket idag, utan lät att gå i lite lägre form och jogga omkring, men vill ändå att dom lyssnar på mig :)
 
Imorgon blir det en heldag i Hovgården med lektioner, ska bli så kul att åka dit till alla fantastiska och engagerde människor. Söndag blir det ridning för fullt på mina hästar, och Donnar längtar dit!
 
 
 
 
Trevlig Helg!!