Packar inför Breeders

Kategori: Allmänt

Packningen inför Breeders veckan har börjat:)
Vi åker ner tidigt på måndagmorgon. Amazing ska ridas på banan på mån em/kväll. Han åker dit söndag, det är sån lång resa så dom behöver en dag extra. 
 
Foxi går på fredag så vi har några dagar att tittas oss omkring. Det tror jag han kan behöva.
 
 
Detta ska bli så pirrigt och spännande. 
Att få leva i denna bubbla under ett par dagar är så fantastiskt. Älskar det!! :) 
 
 
 
Coco som 6-åring 
 
 
 

71% och Seger

Kategori: Allmänt

Yes där satt den!! äntligen en härligt vinst:) 
71% i nationell psg i Gripen! 
 
Älskar denna kommentar
Som vi kämpat med denna form och äntligen. 
Inte en enda kommentar från någon av domarna i protokollen att han var hög å kort i nacken.
Detta ska jag njuta av
 
Stort tack till mitt team och alla som stöttar och hjälper mig. Det är guld värt❤️❤️🌟  

Härlig dag

Kategori: Allmänt

En härlig dag med alla hästarna, har fått mycket gjort utan krångel och stress. Älskar sånna dagar då det flyter och man hinner med allt som planerat. 
 
Coco som haft några mindre bra veckor gick otroligt bra idag! Han är inte lätt alla gånger och jag sliter mitt hår ibland, men efter regn kommer solsken. 
 
 Fina hästen
 
 
 

Full rulle varje dag

Kategori: Allmänt

Stallet är fullt av hästar och det är full fart minst sagt. 
Jag börjar dagen 06.00 med utsläpp, mockning och fixning av foder/hö till alla hästar. 
 
Jag och Elin tar en unghäst på morgonen innan hennes jobb, med unghästarna vill jag att vi alltid är 2. 
Sen får jag frukost, bästa på hela dagen. Ca 07.45 ska Lee till förskolan därefter börjar jag rida. På fm har jag fullt upp med att rida hästarna här och ibland kommer också andra hästar som jag rider. 
Strax innan lunch hjälper pappa mig med Foxi dom dagarna han ska gå. 
Lunch ca 13-13.30
Efter lunch promenad med hunden, mocka hagar, fylla vatten och tar in hästar. 
Sen börjar lektionerna. 
En härlig sommar bild
Foto Li Sjöstrand 
 
 

Filmat

Kategori: Allmänt

Idag har vi filmat den fina lilla ponnyn som är här för försäljning. 
Sån fin ponny som jag hoppas ska komma till en seriös ryttare som kan vidare utbilda henne. 
Film och info kommer. 
 
 
 

Fullt stall

Kategori: Allmänt

Stallet är nu helt fullt. Ett par tillridnings hästar är på plats för träning/försäljning. 
Jag kör på med tillridningar så länge banan är ridbar. Under vinterhalvåret har jag fullt på att hinna med mina egna eftersom det tar tid att åka till ridhus. Kommer ev ta emot 1 häst åt gången som jag kan jobba med. 
 
Älskar verkligen mitt jobb😀
 
Yes Sir 5-åringe e. Sir Oldenburg 
Till Salu 
 

Harcour

Kategori: Allmänt

Igår fick jag ett paket full av Harcour kläder från Norells Hästsport. Finns det ett märke jag älskar så är det Harcour ❤️👌  
Deras ridbyxor är underbara! Sköna hållbara, härligt grip och bra material. 
 
 
Denna huvtröja med paljetter är bara så fin😍
 
Den passar utmärkt med dom nya ridboxorna i marin med paljetter på bakfickorna 
 

Ett mönster

Kategori: Allmänt

Jag ser ett mönster i hur folk rider och tränar sina hästar. 
Nu när jag jobbat några år med att rida andras hästar( i liten skala) så börjar jag hitta ett mönster i alla hästar. Dom flesta hästarna är "försiktigt tagna" Vad menas med det? Jo att dom inte är rida så mycket och inte är pressade, pressade på vilket sett? vad är och pressa en häst? 
 
Människor tror att om man rider i ett lugnt tempo, alltså luffsar fram, och rider med lösa tyglar för att inte ta i munnen på hästen, så är man snäll och inte pressar hästen att gå där man vill. Vilken medför att hästen blir ostyrbar och går med framdelen åt ett håll och bakdelen åt ett annat. Tar man inte tag i det problemet i tid får man en sne häst som belastar sig snett och frambenen får mer belastning. För mig går inte det ihop att man är snäll och inte pressar en häst då.
 
Det är så mycket lättare för en häst att sitta ihop, och kunna svänga och ändå ha balans, kunna trava och galoppera utan att ramla iväg på framdelen eller lägga sig i svängarna. 
 
För mig är gruderna så viktiga och dom jobbar jag med direkt från skretch med 3-åringarna. Att vara "snäll" och ta hästen "försikigt" innebär inte att man låter dom gå som dom vill med noll kontakt med bettet och utan att vara fram för skänkeln. Att ha hästen i ramen från början gör att den får lättare med balansen och arbeta enligt mig på rätt sätt, alltså bakifrånk, på det sättet kan man också börja styra hela hästen och inte bara hänga i inner tygeln för att få hästen att svänga, för det är inte snällt att först rida utan stöd och kontakt och sen rätt som det är dra så mycket man orkar för att hästen inte svänger. 
 
När hästen sen är äldre och ska lära sig svårare saker sitter detta kvar i den, den är sne, inte ihop och den kan inte göra saker på ett korrekt sätt. Ex skolor och enkla byten. Man kan inte göra en öppna genom att bara dra i innertygeln, man kan inte göra enkla byten om hästen inte är mellan skänkel å hand, då blir det bara att man drar stopp på den, åter igen är vi där, man är inte snäll mot sin häst genom att låta den gå utan kontakt, utan att svara för skänkeln och utan att vara i ramen. Det medför bara en ojämn kontakt där hästen drar i varje halvhalt, för att den inte är van med att ryttaren håller kontakten, vilken också medför en sne häst som inte arbetar med sina bakbenen, utan springer snett och på frambenen. Försök att rida en häst som är i 3 olika delar, en hals, en mitt och en bakdel på ett korrekt sätt. 
 
Man ser många som rider MsvC som inte har hästen mellan hjälperna, hästen slår sig fri i övergångar, i skolorna är bara halsen böjd,  den kan inte öka för det har den inte fått lära sig att ta i, övergången till samald trav blir tripp tripp. enkla byena är antingen tvärrstopp ellr släng trav, för att hästen inte är jämn i kontakten och inte stark nog i bakbenen, för det har den aldrig fått lära sig, sen blir man besviken för att man får 5or ????? 
Nej, detta är inte ett sätt att vara snäll och utbilda sin häst utan press, för mig att detta sätt absolut tabu! Lär er rida hästar mellan hjälperna. 
 
Jag menar inte att man ska dra i munnen å hålla den hårt, men en jämn och fin kontakt med munnen och ha framåtbjudning är A och O för att kunna utbilda den. Genom att hästen är i ramen får man också en lösgjord, lyhörd häst som kan göra saker på ett enkelt sätt. 
 
Chanel, ca 176 stor, lång, grov, jag på ca 158 kunde rida denna häst med lätta små hjälper. 
 
 

Coco

Kategori: Allmänt

Min älskade Coco som varit min vän i 5 år nu. Vi känner varann utan å innan ☺️
Han har gått från en rädd vild och ganska rejält galen häst till en lugn stabil nästan för lugn häst 
 
Jag har denna vecka ridit ute på stubben 2 gånger runt bland halmbalar och han är bara så cool. 
 
Nu är problemet att hitta mellan läget på tävling. Vill ha energin men samtidigt hålla honom koncentrerad å kontrollerad.
Vill ha 10 växlar som jag bara kan hitta där inne på banan. Tänk känslan att bara ha denna kontrolldosa som jag kan sitta å reglera. Längtar efter den känslan 
 
Coco var sååååå fin i sitt nya schabrak från Equito
 
 
 
 

I Love Equito

Kategori: Allmänt

En sån bra tagg på Instagram som min elev Emma kommit på I Love Equito👍👍
Vi är båda sponsrade av equito och deras schabrak är bara helt amazing 😍
 
Igår kom ett paket med 4!!!! nya schabrak till mig😀Stort Tack till Equito ❤️
 
 

Härlig höst Lördag

Kategori: Allmänt

Vilken härlig dag jag haft. Soligt varmt väder, 7 hästar ridna och 1 lektion har vi hunnit med. 
Först ut var nya 3-åringen som skötte sig riktigt bra!Den är inte riden sen 3-års testet i Maj, men det var inga problem att hoppa upp och rida. 
 
Foxi skötte sig bra, traven och galoppen är helt fantastisk, skritten är lite svårare men börjar bli helt ok. Den har varit svår då han är lite känslig. När jag driver på blir han spänd och då blir skritten också kort och spänd. Han har sån bra skritt, men svår att rida fram...lite typisk unghäst:)
 
På em kom 5-års hingsten som jag ska rida på Breeders, han hade verkligen utvecklas på 2 dagar, wow va glad jag blir. Poletten börjar trilla ner, mer styrka bara så kommer denna häst bli fantastisk!!!
 
Min elev Sara och hennes Sune vann LA:3 idag och min andra elev Carina kom 2:a. Ida och hennes Goliat blir bättre och bättre för varje start, jag är så glad och stolt över er alla. 
 
En härlig Lördag minst sagt
Hoppas ni också haft en bra dag
 
 
Foto Li Sjöstrand
 
 
 
 

Kval till Flyinge

Kategori: Allmänt

Tjohoo va kul! 
Mr Amazing är kvalad till Flyinge!! Idag åkte vi till Segersta för ett kval och red ihop 74% och därmed klar för Flyinge. 
 
Mr Amazing är en 5-åring som jag börjat tävla, han är en hingst e. Krack C
3 mkt bra gångarter med kvalité, men är än så länge inte stark nog, blir därmed inte helt bärig i galoppen och trycket i traven fattas men med mer styrka blir det super bra😀. 
 
Glitter hjälmen från nipet så snygg😍😍😍
 
Dalahäst såklart 😀😀
 
 
 
 

Veckans planering

Kategori: Allmänt

 Denna vecka blir fullsmockad. 
Yes Sir tillridnings hästen som var hos mig förra sommaren är tillbaka. Han ska vidareutbildas och ev säljas till rätt ryttare. 
 
På måndag, tisdag är det full aktivitet från morgon till kväll med ridning och lektioner. På onsdag ska jag tävla en 5-åring i Segersta och då får även Coco åka med och gå en St.George. 
På Tors och fredag är det full fart, emellan allt detta ska allt annat skötas. Lee ska till förskola och ridskola.  Tröskningen är i full gång!! 
 
 
Yes Sir e. Sir Oldenburg 
5 år
 

Back in work

Kategori: Allmänt

Coco är tillbaka till jobbet vi var innan denna skit period med fel bakskor, sten i hoven, muskel spänning osv
Tackvare hjälp av Anna som kört pharma light kombinerat med jogging och massage så har han kommit tillbaka dit vi var för ett tag sen. Det positiva är att han känns ännu starkare å bättre. Galoppen är kvickare och därmed blir både byten, serier och piruetter lättare och bättre kvalité. 
Traven har också utvecklas ett snäpp och jag har kunna leka lite med piaff och passage igen😀
 
Nu har vi ca 3-4 tävlingar kvar, sen blir det vinter träning inför kommande år. 
 
Min skatt i sitt nya träns från Alequiestrian 
Alequi.se 
 
Så tacksam för detta fina träns somr av mycket bra och fint läder kvalité och matchande nummerlapp i lackat läder👍👌
Tack ❤️