Startlista

Kategori: Allmänt

Startlistan för imorgon😀 Håll tummarna att jag rider väl!

Fredag!!!!

Kategori: Allmänt

Å va skönt med Fredag!!Denna vecka har varit fullspäckad med jobb så jag känner mig rätt sliten. Ska bli skönt när jobbet är klart, hästarna ridna och man sätter sig i soffan med godis påsen mmmm va underbart!!
Imorgon taggar vi för tävling, känns riktigt kul. Denna gång ska jag verkligen rida i programet, förra tävlingen tappade jag ridningen och Chanel och jag var liksom inte ett...om ni förstår vad jag menar? Men vi behöver ett par tävlingar för att komma igång, det är ju en annan sak att tävla än att träna. Rutin Rutin och ännu mer Rutin behöver vi.

 
Förra årets första tävlingar i  Örebro och Hudiksvall. Började med en 2:a plats i Örebro i MsvC och en katastrof ritt i vår första MsvB där procenten inte äns är värd att skriva ut ha ha. 2 veckor efter vinner vi vår andra MsvB på 71,5% då stämde allt mycket bättre.

Lättad

Kategori: Allmänt

Coco var mycket bättre idag och svullnade nästan borta, han kändes bra när jag joggade honom och nu hoppas jag att han får vara frisk så vi kan sätta igång träningen igen!!
 
 

Ibland är livet som hästägare otroligt jobbigt

Kategori: Bilder

Det har varit lite dålig uppdatering här! Men mycket jobb och en väldigt trött och sliten Emma har gjort att jag inte haft någon energi att komma på intressanta blogginlägg

Ibland är livet som hästägare otroligt jobbigt! Man lägger ner hela sitt liv på dessa djur, alla pengar går åt till hästarna och all tid man lägger ner.  Ja ni vet!! Jag är otroligt nogrann och sköter mina hästar pedantiskt! Men vissa saker kan man inte skydda dom från.

När allting började kännas lättare och Coco blivit bättre i sin mugg händer saker som bara inte får hända! Vi var på väg tillbaka till träningen, och han kändes fin 2 dagar!Då trampar han sig på insidan av hoven och den gamla hovsprickan (som han fått av ett tidigare tramp) spricker upp igen! NEJ det är inte sant...på med special sko igen!kan nämna att han alltid går med boots som skyddar hovsrna och ballarna, eftersom han har lätt att trampa sig själv. Som tur var så blev han inte halt!Igår var det dax igen, då har han på något sätt slagit på sig (inne i boxen över natten) på insidan av frambenet och var varm å svullen!!
Jag blir totalt tokig!!Nu har vi tappat en viktigt träningsperiod och årets mål känns långt bort.......

Vad gör man åt dessa saker? Bryter ihop och kommer igen? 

 

 

Tävling och träning i helgen

Kategori: Allmänt

Det blir fullt ös hela helgen. På lördag åker jag med Chanel till Fagersta för att tävla, vi ska starta en MsvB:4! Vill ha en tävling i kroppen innan vi ger oss in på MsvA😊 Debuten blir i Segersta om 3 veckor, ligger som första reserv så hoppas vi kommer med där! Efter Segersta blir det Enköping! Räknar med att det kommer på tufft och svårt med dessa starter men som sagt vi måste ju börja om det ska bli bra😊
 
På söndag blir det Birgitta träning med Italiano och Coco! 
 

oj vilken skillnad det blivit

Kategori: Allmänt

 
Ha Ha skrattde när jag såg denna video, hon är lång i kroppen och jag sitter å skumpar uppepå!!Och den där kadens traven vi försöker oss på, ha ha omg, men någonstans ska man börja. Tur vi utvecklas.
 
Detta är ca 1å1/2 år sen
 
 
Och detta 1 år sen
 

Pluggar program

Kategori: Bilder

Dax att börja plugga in dessa program. MsvA:1 och St.G 😀 Första MsvA för Chanel blir antagligen i Segersta i slutet på Mars och därefter i Enköping. Vill starta ett par innan vi försöker oss på ett kval.

Det är svåra program och det gäller att sätta allt, ett misstag i ex serierna drar ner mycket! Men ju mer rutin vi får i denna klass ju bättre blir det!! Längtar så mycket efter att få tävla och med frack så fantastiskt kul ska det bli!!

Instagram-filmer

Kategori: Allmänt

Här kommer filmerna som låg på min instagram för er som tittar här. Håll tillgodo att de startar av sig själva, går inte att stänga av! 

Klättrande slutaPiruettarbete

Super Fin

Kategori: Allmänt

Chanel har fått mycket styrka nu sista veckan, hon orkar mer och börjar förstå vad jag vill. Piruett jobbet börjar kännas bra och på rätt spår, nu har jag liksom kontroll och jag känner att hon galopperar runt min innerskänkel istället för att falla in på den. Hon är riktigt lösgjord och vi har hittat ett bra sätt att effektiv rida fram henne, hon arbetar i en rund,låg form med bakbenen under sig. I traven är hon helt underbar och nu känner jag verkligen hur hon klättrar i skolorna. Det är inte lätt att rida en sån stor häst när man är en liten ryttare, det gäller att hela tiden rida med teknik, och det är inte alltid lätt när man själv inte kan och blir osäker vad och hur man ska rida. Men nu ska vi lära oss tillsammans ända upp till grand prix!! 
 
Om ni vill se en filmsnutt finns det på min instagram, jag kan fortfarande inte ladda in på datorn. Emmamattisdotter heter jag där också
😀😀
 
 
 

Dålig uppdatering

Kategori: Allmänt

Ursäkta för dålig uppdatering här! jag har jobbat hela dagar och kvällar och har inte haft tid! 
 
 
 
 

Lycklig häst

Kategori: Allmänt

Inte alla hästar som blir lyckliga när dom får åka  till ridhuset och träna! Coco fick åka en sväng igår och joggas och det var världens lyckligaste häst!! Han har saknat att vara dressyrhäst! 😊När lastbilen kördes fram blev han så glad att det pirrade i hela honom, äntligen var hans tur att få komma iväg igen, sötnosen 
 
Nu längtar vi till tävlingsbanorna! 

Träning

Kategori: Bilder

Nu är vi hemma efter två intensiva pass för Birgitta! Igår kväll kändes Chanel lite stum och inte alls så loss och mjuk som hon känts senaste veckan! Jobbet vi fick göra vara bara massa lösgörande och verkligen få henne mellan innerskänkeln och yttertygeln så bakbenen kommer in under kroppen på henne och magen kommer upp😀 när hon kommer dit blir hon en halv meter kortare!

Idag var hon fin från början och det vi jobbade på idag var att hitta ett bra jobb för att träna piruetter, eller att träna galoppen för att få fina piruetter!dock var det fruktansvärt jobbigt för henne! Hon måste komma ihop ta kortare språng och inte gå iväg. Att träna bakdelsvändning och galopp ur det var en övning vi gjorde. Hon ska var kvar i vändningen utan att räta ut sig och fatta galopp direkt! Så svårt men sitter det har vi kommit långt. Hon är längre än vanliga hästar så det blir jobbigare och svårare! Förstå när all hennes massa har jobbats uppåt och hon är kort men ändå rund och få ihop det med den energin hon har, då blir det väldigt bra, men det är mycket mycket styrke jobb!

Fick med mig en massa bra verktyg hem som vi ska träna och stärka!!

En mycket trött Chanel

Äntligen

Kategori: Allmänt

Imorgon kväll åker jag och Chanel till Storvik för att äntligen träna för Birgitta. Jag tog en extra tid imorgonkväll för att få 2 intensiv träningar med Chanel. På lördag morgon rider vi nästa pass och sen åker jag hem och byter häst och rider ett em pass på Coco. Hoppas att jag kommer få en riktig kik i rätt riktning nu!! 
 
 

Perfect Heel en favorit

Kategori: Allmänt

Idag fick mina elever prova på Perfect heel och alla var mycket positiva och tyckte mycket om den lilla extra hälen. Den hjälper till att få ner hälen och gör så att du automatiskt kommer ner bättre i sadeln. Dom som har för vana att dra upp ett av benen la jag i en extra vikt i för att de skulle få ner hälen och därmed även längre ben på den sidan. Vissa fick även prova på att rida med Perfect shoulders och dom som provade den gillade känslan av att få hjälp med hållningen utan att spänna sig👍 tummen upp för PS!! 
 
 
Emma Ek och Linnea 
 

Norells webbshop

Kategori: Allmänt

Nu är Norells webbshop på gång så snart kan ni beställa hem via nätet från den bästa ridsportbutiken!! 
 

 
 

Coco

Kategori: Allmänt

Igår efter jobbet tog jag lastbilen och åkte med Coco till ridhuset! Han älskar att åka lastbil och står så snällt och stilla. När han åker transport är det mycket stamp och livat där inne, står inte still allt för länge. Han verkar trivas att åka baklänges i lastbilen och det bästa av allt, jag kan klara mig själv och lasta själv!!underbart!! 
 
Passet då, jo det gick riktigt bra! Galoppen var riktigt fin, energisk men ändå lyssnade han. Bytena gick bra och i piruettjobbet, har jag jobbat mycket på galoppen och att han ska vänta, inte bara vända. Nu blev det nästan att han vänta för mycket, då fortsatte jag och vände en hel då blev de sista sprången helt super!!😊duktig Coco!!
I traven har han svårt att ta mina halvhalter när jag vill, han körde upp huvet och stack iväg med mig en gång när han tyckte att jag bestämde lite för mycket! Men nu är det lättare att hantera och jag kunde rida mig ur det och han blev super fin tillslut!! Jag vill kunna ta en halvhalt trycka på med benen och ta en halvhalt direkt igen, när han tar det travar han som Tortilas, även om det bara är ett par steg😊 så känns det magiskt! Men det gäller att han tar halvhalterna i det annars tappar han traven! Bara att jobba, stärka och stärka ännu mer.! 
 
 
 
 

Stor häst liten ryttare

Kategori: Allmänt

 
Jag tror jag får frågor varenda dag här och på Istagram om hur stora mina hästar är och hur liten jag är! Därför skriver jag det här en gång så alla vet 😊
 
Chanel är 175 dessutom är hon även lång och maffig! Coco är 170! Han har liten kropp och långa ben så han är perfekt för mig i storlek!! 
Jag då😊 jag är närmare 160 lång stor och maffig med långa ben... Ha ha skämt, kort liten och korta ben! 
känslan man får när man får en sån stor häst att dansa fram för lätta hjälper är en fantastisk känsla och målet är att vi ska dansa med varann varenda pass framöver! Men vägen dit krävs mycket jobb och jag som ryttare måste rida med mycket teknik och kvickhet, och det lär vi oss mer och mer tillsammans! Att försöka rida en stor häst med styrka är lika med katastrof för mig då får jag alldeles för mycket i handen och då blir det inte längre så lätt!! 
 
På denna bild ser hon extra stor ut då bilden är tagen lite nerifrån
Coco och jag är en perfect match 
 

Tävlingen

Kategori: Allmänt

Vilken härlig känsla att vara igång igen!! dock var både jag och Chanel lite ringrostiga i dagens start. Hon kändes fin på framridningen och även inne på banan, men vi missuppfattade varann i en sluta där det blev galopp. slutorna är vårat parad nummer dom är så grymt fina egentligen men jag släppte skänklen (jävla pucko:)) och slappnade av och la om skänkeln igen och då blev det galopp, det misstaget gör jag aldrig om.  I serierna missade  vi mitten bytet och inridningen var inte den bästa. Men trots kostsamma missar fick vi 67,6% och blev 2:a. Behöver tävla för träna tävlingsrutinen. Känns ändå som om våran lägsta nivå har höjts och jag är nöjd å glad 
 
 
 
 
 
 

Tävlings förberedelse!

Kategori: Allmänt

Alla har vi våra speciella rutiner inför en tävling. Det ska putsas, rycktas(tvättas) och fixas grejer! Tävlings kläder ska fram, stövlar putsas osv!
 
 
 

Så fin idag

Kategori: Allmänt

Jag och Chanel åkte själva iväg till ridhuset idag och körde ett jogging pass! Hon var så mjuk å fin och fantastisk att rida. Lösgjord från första steget och kvick för skänkeln lätt och mjuk i halvhalterna. En känsla jag väntat länge på, är så lycklig i hela kroppen 😊
 
Coco fick också ett jogging pass och han kändes så mjuk och fin, dock var det sisådär med halvhalterna! Fick påminna honom om att det är jag som sitter där uppe och han ska lyssna på mina hjälper! Efter ett par övergångar och tempoväxlingar lyssnade han bättre på mig. Nu blir det tacos och fredagsmys 
 
Mmmm godis är ju bara så gott😊 

Fredag

Kategori: Allmänt

Äntligen Fredag, å va jag älskar Fredagar! Idag blir det jobb 06.00-14.30 och efter jobbet till ridhuset med båda hästarna! 
 
Hoppas ni får en bra fredag 
 
 

Ännu ett bra pass😀

Kategori: Bilder


Det blev ett till bra pass på Chanel igår. Fokus låg på att få henne kvick för Skänkeln direkt när jag vill och i alla lägen. 

Började med att skritta henne på medellinjen lägga en volt och sedan fortsätta in i en öppna, mycket bra men svår övning för oss. Efter det jogga jag igång henne i trav och galopp, såg till att hon från början svarade fram och tillbaka exakt när jag ville. Det har vi fuskat med sista tiden jag har varit nöjd med att hon bjudit fram ett par steg och sen tillbaka. Nu fick jag variera från att rida fram ett par steg, samla ett par steg för att sedan rida fram,fram och fram och samla, samla, fram, samla och fram fram fram ja ni förstår, variation fast kräva mer än bara fram och samling en gång per varv.

När hon var kvick och lätt började vi med övningen som vi gjorde i skritt, 10m volt och öppna på medellinjen, förbannat svårt men så nyttigt😀 när vi hade någorlunda koll på det gick jag in red volt, öppna och sluta där jag verkligen fick henne att klättra uppför i slutan, härlig känsla 😀

Samma övning i galopp, där variera jag mellan ökad och samlad galopp i slutan för att få den energisk och luftig i uppförsbacke! Red en serie som gick bra och avslutade med att jogga henne i låg,rund form mellan innerskänkeln och yttertygeln så lösgjord och fin har aldrig känts förut! 

 
 

Startlistor

Kategori: Allmänt

Startlistorna för årets första tävling har kommit!😊 Det ska bli så roligt att få känna på tävlingsnerverna igen! Detta får bli en träning inför våren och sommarens mål!!
 
En MsvB:5 har jag aldrig tävlat. Trodde att det var ett perfekt program för mig och Chanel men när jag red igenomdet här om dagen var det otroligt svårt program! Öppnor på medellinjen är inte att leka med, ååå va svårt det är! Sen är det tre trav ökningar, byten i vart 4:e, galoppslutor händer något hela tiden! Men det ska iaf bli riktigt roligt!!
 
 
 
 

Glad

Kategori: Allmänt

Nu ni blir det äntligen ett positivt inlägg här på bloggen! 😊 Som dom flesta vet har jag varit inne i en jobbig period där allt krånglat och ridkänslan varit lååångt bort!
 
Idag kom den tillbaka och jag är gladare än någonsin😊! Med hjälp av Birgitta och en duktig pappa som tränar mig på bästa sätt, fick jag idag en wow känsla!! Kändes fantastisk och roligt att rida igen! Chanel var lätt och lyhörd. 
 
Idag hämtade jag även mitt paket från Ps som innehöll massa bra grejer!! Jag har fått en ny bästa vän, perfect heel!!
Riktigt bra grej, kände hur jag verkligen fick ner benen och kom ner i sadeln! Den rekommenderar jag alla att prova! Perfect sholders fick också åka på och så bra för hållningen! Skriver en utvärdering senare! 
 
 

Insperation

Kategori: Allmänt

vilken fantastisk ryttare
 
 
 
 
 

Vårens ridbyxor

Kategori: Bilder

Ingen har väl missat pikeurs vår ridbyxor! Jag är inte helt säker på om dom är något jag skulle vilja sätta på mig!

Vad tycker ni??

Jag gillar faktiskt de orange/rostbruna fin modell och fin färg ihop med något svart eller grått!

Dessa gillar jag

Men dessa är inte riktigt min smak 

Söndag

Kategori: Allmänt

Idag har jag träningar hela dagen! Ska bli fantastiskt kul att träna alla duktiga elever som alla har olika mål! Oavsett vilka mål man har är det så underbart att få vara en del i det! Alla kämpar vi med olika saker och när den känslan sitter som vi jobbat,slitit och gråtit för då blir man bara så glad i hela kroppen
 
Ha en bra söndag alla
 
 

Tappat ridkänslan

Kategori: Allmänt

Det är just vad jag gjort nu! Chanel och jag jobbar bara emot varann. På 2 månader har vi kanske ridit 3 bra pass och jag vet inte hur vi ska ta oss igenom det här!
 
Ringde till Birgitta idag och hon gav mig en del övningar jag kan jobba med! Back too basic och jobba jämnhet! Skulle behöva 1000 pass för Birgitta, hon har så enkla lösningar ❤️
 
Blir ett pass i ridhuset imorgon också
 
 

Tappat ridkänslan

Kategori: Allmänt

Det är just vad jag gjort nu! Chanel och jag jobbar bara emot varann. På 2 månader har vi kanske ridit 3 bra pass och jag vet inte hur vi ska ta oss igenom det här!
 
Ringde till Birgitta idag och hon gav mig en del övningar jag kan jobba med! Back too basic och jobba jämnhet! Skulle behöva 1000 pass för Birgitta, hon har så enkla lösningar ❤️