Duktig Cocobus

Kategori: Allmänt

Idag var Coco så duktig!! När han slutat med sina dumheter är han bara så fin att rida och vi kan göra korta intensiva pass! Han är också väldigt lugn och fridfull, han älskar att arbeta och gör allt jag begär!!Trodde aldrig vi skulle komma hit för 2 veckor sen, för då va han nästintill oridbar.
Nu fullkomlig dansar han fram i traven, lätt energisk och lätt att reglera fram å tillbaka. Har börjat smått med passage som han verkligen har i kroppen. Nu går det också att reglera formen och han blir starkare i kroppen och orkar bära sig mer och mer. Många hästar blir låga i formen och hamnar på frambenen, Coco blir lite osäker och vet inte vart och hur han ska sätta ner sina ben, han har många gånger trampat sig och är därför lite rädd för att göra det, och då blir han spänd och tar dubbel steg eller tar till galopp. Men nu vet han mer var han har sina ben och börjar sätta ner dom rätt då blir han också avspänd och lätt att påverka. 
Jag tror att vi har ett mellan år just nu, vi har inte hittat varandra på tävlingsbanan ännu. Det blir ofta lite missförstånd här och där, men vi är båda nya på detta och behöver mer styrka och rutin. Men jag tror som jag alltid trott, att han kommer blomma upp om ett par år. 
  • Jag behöver rutinen att rida dessa program 
  • Coco behöver styrkan i kroppen för att orka bära sig och göra allt ett snäpp bättre
  • Vi behöver få självförtroendet och samspelet på plats så vi kan rida allt säkert
 
 
 

Imorgon får vi sällskap

Kategori: Allmänt

Imorgon kommer vi att få sällskap i stallet 😄 Elin och Molle flyttar in. Elin är min hästskötare på tävling och hon är den enda jag litar på, hon vet att jag vill ha ordning och reda och vi är ganska lika så jag tro det kommer bli så bra!!!Dessutom känner hon hästarna väl. 
 
 

Duktig Chanel

Kategori: Allmänt

Chanel har fått varit ute på ängarna och arbetat i två dagar och wow så fint hon gått!! Chanel är inte som andra hästar, hon är den snällaste som finns och blir inte ens sprallig när vi är ute på en äng, skulle faktiskt vilja att hon tände till lite, men men vad gör det när hon är så underbar. Hon jobbade otroligt fint i både trav och galopp, perfekt att öva serier och få dom raka. 
 
Jag hoppas på att kunna fota lite någon dag så ni får se hur vi har det i nya stallet och miljön runtomkring. 
 
 

Sammanfattning av helgen

Kategori: Allmänt

I helgen var det tävlingar på hemma plan! 
Jag red en MsvA med Coco på lördagen och en Psg med Chanel på söndag. Denna vecka har varit mycket med flytt och Coco var dålig på att äta de första dagarna, jag var upp å ner innan allt blev till rutin och Chanel tog allt bra förutom att hon verkade lite trött. 
Till tävlingen Coco som varit ett monster att rida kändes super fin och lyhörd på framridningen, inne på banan fick vi lite småmissar men annars är jag nöjd, vet att vi kan såååå mycket mer men är så nöjd med att han skötte sig fint. Fick otroligt dåligt betalt av domaren, men bara att se mellan fingrarna han är ju ändå fantastisk fin och har så mycket kvalitéer. 
Chanel och jag gjorde en dålig ritt, i traven visade hon inte alls upp sig som hon kan, underlaget är lite stumt och jag vet att hon har svårt att gå på det, men men så är det. I galoppen kändes hon bättre men där fick vi kostsamma missar, bland annat höger piruetten där vi totalt missuppfattade varann, hon vände inte och det blev en stor volt, i vart tredje missade vi och fick en 2:a inte alls bra, fast att allt detta sitter klockrent på träningarna är det förbannat svårt att få till allt på tävling. Det som kändes bra var serierna i vart fjärde och höger slutan i trav. Jag är inte alls bitter utan känner att det var skönt att få en dålig tävling då kan det bara bli bättre, nya tag. 
Måste till botten för att komma till toppen!!!😄
 
Får glädjas åt mina elevers framgångar, dom var super duktiga!!heja!! 
 
En bild från Söderhamn vår andra MsvB förra året. 

Duktiga elever

Kategori: Allmänt

Jag blir lika glad när det går bra för mina elever!! Idag gjorde Sara och glitter en bra ritt som gav 66% och en andra plats! Ni som följt mig vet att Sara kämpat som tusan med sin Glitter som inte varit lätt. En bestämd dam som gjort alla dumheter man kan göra och en super duktig Sara som kämpat och kämpat. Jag blir så varm i hjärtat och så stolt över Sara som utbildat denna häst så bra!! Och jag lovar er att Glitter dansar fram  på träningarna och är riktigt, riktigt fin. 
Linnea och hennes nya häst red hem en 3:e plats i MsvC på fina 67%. Linnea är en duktig och ambitiös tjej som Kommer att komma långt, go girl!! 
Caroline och vår uppfödning Thriller vann MsvC på 72,5% bara att säga grattis och så proffsigt!! Caroline rider så mjukt och lätt och detta är bara början på deras karriär på väg mot toppen!! 
 
 
 

Fullt upp

Kategori: Allmänt

2 dagar med fullt ös!! Hästarna har börjat installerat sig! Kalle och Chanel tar det kanon bra! Coco däremot är lite känslig och äter inte riktigt, han går omkring och är lite stressad! Jag hoppas han coolar ner och anpassar sig snart!
Idag blev det en tur till ridhuset med båda två och Wow va bra dom gick!!! Coco lyssnade på mig och dansade fram, gjorde super fina piruetter och var avslappnad!
Chanel har aldrig galopperat så bra som hon gjorde idag!! Rund å luftig galopp i samling! Var en underbar känsla att åka själv och sitta och rida med speglar, jag instruera mig själv och det funkade så bra!! Serierna satt kanon och bytena i vart annat är super fina!! Vi fick till några byten i varje och oj va kul det va!!! Fina stora häst!!

Äntligen

Kategori: Allmänt

Nu är hästarna hemma ❤️
 
 
Mys tycker Kalle 
Snygga PSkandaret i sadelkammaren 
inredningen kommer från carlunds horse equipment
 

Wihooo 71,18% i Psg!!!

Kategori: Allmänt

Bästa finaste Chanel
 
 
 
 
Snygg platsrong från Equestrian stockholm 
 
 

3 fantastiska pass

Kategori: Allmänt

Tack vare helgens intensiva träningar med Chanel har vi tagit oss 1 om inte 2 steg framåt och hon känns fantastiskt fin!!!
Jag är så otroligt tacksam att jag få ta del av Birgittad erfarenhet och kunskap! Hon är fantastisk och hittar alltid nya hjälpmedel! 😊😊 
 
Jag har ridit korta intensiva pass och Chanel har varit så fin! Energisk lätt och påverkbar! Hennes trav om möjligt har blivit ännu bättre, genom kvickheten i bakbenen kommer framdelen upp ännu mer så hon travar med benen upp över öronen! Galoppen känns också så mycket bättre och piuretterna kommer mer å mer! Men där har vi fortfarande mycket att jobba på😊
 
Coco har varit helt dryg i två dagar där han bara tjafsat å gått emot allt jag vill, men igår var han Coco igen och kändes bra! När han är som han är så går det inte att komma till ridning, varenda halvhalt jag vill få igenom tar han tag och sticker iväg med mig. Det är övergångar och göra så mycket olika saker som möjligt,ändra hela tiden!När han är som värst går det inte ens att göra en volt tänk er själva då kan man liksom bli lite irriterad när man vet att han kan! Men bara att vänta ut och fortsätta detta jobb. När det släpper är det som att trycka på en knapp å då funkar allt!  Det är därför han kallas för Cocobusen 😉 
 
 
 
 

Träningar

Kategori: Allmänt

Nu var det längesen jag skrev igen!! Förlåt att det blir så dålig uppdatering just nu, men jag jobbar heltid på posten har träningar vissa kvällar och där emellan ska jag hinna med att rida mina egna, ta hand om barn å hund samt göra allt klart med stallet!! Som sagt så har jag det fullt upp!!

I helgen har det iaf varit träning för Birgitta och i Fredags kom Mattias Jansson hit för att ha träningar!! Jag tog med mig Chanel på bägge träningarna för att få hjälp med det vi kört fast med! Jag ville att Mattias skulle sitta upp och rida Chanel för att få henne kvickare för hjälperna och för att jag inte riktigt får grepp om det! Hon är ju en stor tjej 175+ och jag en liten på 160- så det är inte bara att göra henne kvick bara så där, då är det risk att hon lägger sig på och då orkar jag inte rida en så pass stor häst!! Mattias red henne väldigt bra, mjukt fint och var mycket konsekvent att hon skulle ta hjälperna direkt å kvickt! Så nyttigt att se! Jag kände exakt hur det kändes samtidigt som jag såg hur han gjorde:) lärorikt och bra! Han tyckte väldigt mycket om henne och trodde att nästa år då kommer hon vara stark och då faller allt på plats! Jag som känt mig som världens sämsta ryttare ett tag fick lite positiv kritik som kändes bra! Mattias tycker att jag har rätt teknik och är otroligt duktig som tagit fram 2 7åringar till St.G, det är inte lätt att rida dessa program med en unghäst, så mycket att hålla reda på och så mycket som ska fungera varenda steg. Så jag måste bara tro på mig själv, och fortsätta att utbilda dessa fina hästar! Mattias berättade också att vägen till GP är inte lätt, vissa perioder funkar ingenting och man måste gå tillbaka ett par steg för att sen komma framåt!

Birgitta träningen gick väl inte strålande men vi jobbade på det jobbigaste och fick super bra hjälp att komma igenom det! Skulle behöva ha Biggan här varje vecka!!! Vi jobbade galoppen hela passet och Chanel var så trött att hon var som gelé i kroppen efteråt, men så nyttigt att få rida igenom detta och komma åt henne trots att jag har så korta ben 😉

Idag var Chanel så fruktansvärt fin😀😀 jag bara satt där och hon var lätt kvick och travade med snabba bakben och framben över öronen WOW!! Galoppen var även det fantastisk, rund å luftig och samtidigt energisk!! Ett pass på 20 min där allt var perfekt!!det är så det ska vara!
Nästa helg är det tävling igen och som jag längtat!!! Det blir en St.G i Gävle

Skogsbranden

Kategori: Allmänt

Ingen har väl missat att det pågår en skogsbrand i Västmanland! Helt fruktansvärt! 
Igår började det blåsa kraftigt och jag trodde att det var ett riktigt oväder på gång in, men det var rök från Sala! 
Vi fick känna på en liten liten del av den brand som härjar och jag lider verkligen med de drabbade! 
Det bara vällde in rök över Dalarna och tillsammans med lite regn kom det ner aska! Så hemskt! Bilarna ser ut som dom badat i skit! Och röken stack i ögonen. Hela natten luktade det rök en riktigt obekväm känsla!
Än idag luktar det rök överallt i Falun! 
Jag tänker på de drabbade och hoppas att det börjar regna så det finns hopp om att få stopp på denna brand som är Sveriges största brand i modern tid enligt tidningarna! 
 
 
Tog kort på solen som såg ut att brinna igenom molnen( visste inte då att det var rök) 
 
 

Fredag!!

Kategori: Allmänt

Ja idag är det Fredag och helgen är här!underbart! Min dag idag har varit bra, började dagen med att fixa fransarna, så skönt att dom är fina igen!
Sen till stallet och red ut Chanel i skogen! Coco fick ett jogging pass och han kändes mjuk och fin!
Imorgon ska vi slå ner stolp och göra hagarna klara tills hästarna kommer hem. 
 
Hur har eran dag varit? Vad har ni för planer i helgen😊?tävlingar? 
 
Bjuder på en bild från fredags middagen! Kyckling i jordnötssås med ris och en sallad! Mums!!!😊