Framme i Flyinge

Kategori: Allmänt

Nu är vi framme och installerade i Flyinge! Hästarna bor i ett super fint stall ca 2 mil från tävlingsplatsen! Det är väldigt fint och det finns möjlighet till rasthagar och ridhus! Känns fantastiskt att hästarna slipper stressen i tävlingsstallarna! 
 
Imorgon ska Coco ridas på fm och Chanel ska få ett pass på flyinge! 
 
Glad att få komma ut och lufta sig efter 10 timmars resa 
 
 
 

Flyinge närmar sig!

Kategori: Allmänt

 
Nu är det inte långt kvar innan Breeders drar igång i Flyinge!! ska bli riktigt roligt att även i år få vara med att tävla där. Både Coco och Chanel ska med och mötas i ett tufft startfält med massor av bra hästar. Vi vet att vi kan om vi har en bra dag där allt sitter utan större missar. Tror de blir jämt och tufft i toppen, och jag tror det blir dagsformen som avgör allt. Det är många fina hästar och dom som alltid varit i toppen får nog akta sig lite för det är många andra som också vill upp dit! Cerina och Cattis kommer ge dom en rejäl match, sen har vi Santiago och Martina som kommer ge gärnet, Cilantro och Julia är också riktigt grymma om dom får till ett bra program. Calaiza å Cilla och Rausing å Sandra som förra året vann breeders samt öppna championatet kommer få en riktig match!!
Vi åker ner på Tisdag och installerar oss, tävlingen gå på Torsdag så då får ni alla hålla tummarna för oss!😀
 
 
 

Passet jag längtat efter

Kategori: Allmänt

Igår var han som en dröm att rida 😊 för första gången kunde vi rida med energi i samling i en avslappnad form! Han var kvick, lyhörd och framförallt påverkbar!!tjohooo
underbar känsla! 
 I traven jobbar jag nu med att få honom kvick med bakbenen och därmed kunna få fram,upp ochfå längd i frambenen så Coco snart kan göra lika fina slutor som Chanel😉😉
I galoppen gäller det bara han lära honom kvicka kvicka bakben för då kommer formen automatiskt och sätta sig kan han! Få honom helt rak i serierna och det kommer också med kvickheten i bakbenen så jag får fram stödet där framme då bli han rak och får bra bjudning in på linjen! Det har tagit tid för oss men nu snart är vi på väg att hitta knapparna! 
 
 
 
 

Mellan period

Kategori: Allmänt

Coco har skött sig exemplariskt och varit riktigt duktig i veckor. Nu är mellan perioden här och vi måste ta oss över nästa trappsteg. Han är fortfarande snäll men jag känner att vi inte riktigt arbetar ihop alla gånger som jag vill. Har jobbat mycket låg form ett tag. vill kunna plocka upp honom från denna runda fina form till samlade formen, inte bara att göra men jag hoppas det kommer nån dag. Han är så klurig att rida men samtidigt fin och lätt men det är väl det som gör det så svårt, att man måste ändra sin ridning från dag till dag. 
 
Detta måste vi träna på
 Jag måste veta exakt hur jag ska rida inne på banan men jag vet inte riktigt det. Nu blir det att träna programdelar och program träning. 
Våga rida fram hans gång och våga ridan allt inne på banan. Tänk att det kan va sååååååå svårt att rida!!??
Bygga upp mer styrka, kvickhet utan spänning (känns som vi tränat det i flera år) fast det är väl något vi alltid måste jobbba med. 
 
 
 
 

PS nya hemsida

Kategori: Allmänt

PS of sweden har lanserar sin nya hemsida! 
Enkel och stilren med info om deras fantastiska profilryttare!! Väl värt att läsa om allihopa, dom är proffs och full av drivkraft!!
Och det bästa av allt så är jag med på ett hörn också 😊😊 
 
 
 
 

Chanel

Kategori: Allmänt

 

Dyrt!!!

Kategori: Allmänt

Ja denna sport är otroligt dyrt. Bara kval å anmälningsavg till Flyinge kostar ca 2300:-/häst därefter tillkommer boxavg 1500:-/häst boende och resan ner å hem. Innan vi ens har åkt kostar det ca 8000:-
För oss vanliga tävlingsryttare är det väldigt mycket pengar, men man måste även gå denna väg för att sakta ta sig uppåt mot eliten. Rutinen och erfarenheten inför framtiden är så värd att få på dessa stora tävlingar. 
 
 
Läs artikeln i DT idag 
http://www.dt.se/sport/ridsport/utan-sponsring-kan-chansen-ga-upp-i-rok
 
 
 

Mer om tävlingen

Kategori: Allmänt

Igår åkte vi hela den långa och tråkiga vägen till Värmland och Hammarö! 
Allt för att få rida en Prix st.G inför flyinge! 
Coco var först och han skötte sig helt perfekt på framridningen! Jag rider som vanligt lite försiktigt eftersom jag inte riktigt vet hur han beter sig! Inne på banan blev det ännu mer försiktigt och jag vi visade inte upp det vi kan men jag är fruktansvärt nöjd ändå!! Ett godkänd program med en miss i vart 4:e och och ett missat byte vid C som råkade komma i hörnet istället ha ha! 
Behöver rida ännu fler sånna program för att få in känslan och taimingen!
67% är jag nöjd med och väldigt överens med domaren som jag tycker dömer riktigt bra med bra kommentarer
 
Chanel var fantastisk på framridningen och kändes så bra som hon kan göra! 
På banan kändes det också riktigt bra vissa stunder trav programmet är som vanligt kanon!! Skrittpiuretterna missade vi och en serie annars ganska bra! galopp piuretterna kan bli bättre! 
68% och vinst!!
älskar mina super hästar som med mer styrka och rutin kommer att bli riktigt bra hästar
 
 

Det gör mig så glad

Kategori: Allmänt

Jag blir verkligen glad i hjärtat när folk kommer fram och är trevliga och berömmer mitt jobb med hästarna! Alla vi som kämpar vet hur mycket det betyder att man får lite positiv kritik från omgivningen ibland! 
Jag önskar all lycka till Cattis och Cerina en fantastisk häst och en ödmjuk och duktig ryttare! 
Tror dom vunnit alla sina starter i år! Wow!
Vi ses i flyinge och där ska du visa vart skåpet ska stå!!! 
 
 

Tjoho vinst

Kategori: Allmänt

Chanel vann Prix st.G i Hammarö på 68% strax därefter knep Coco andra platsen på 67%!! 
Fantastiska hästar!!!❤ Och en mycket glad och nöjd liten ryttare
 
 

Litet smakprov

Kategori: Allmänt

Elin var fotograf idag och tog jätte fina bilder 
Här är litet smakprov 
 
fina fina Chanel 
 
Busiga Coco som har lite attityd ibland men fantastisk fin när han jobbar med sin lilla ryttare😊! 

Amazonasueca

Kategori: Allmänt

Alltså vilka snygga stövlar! Jag älskar dom!
 
Ett par sånna ska jag ha!! Love it❤
 
Finns många olika färger och modeller 
 
Varför inte ett par judphurts?😄
 

Kandar igen

Kategori: Allmänt

Coco har gått på träns i två veckor, eftersom det varit lugnt med tävlingar. Idag provade jag att rida på kandar igen och han kändes super fin!! Lätt fin, mjuk och tog mina halvhalter bra utan att släppa och krypa upp. 
Han är samarbetsvillig och lyhörd som jag vill ha honom och det är bara att passa på att njuta tills nästa "dryg period" kommer. Det är så mycket lättare och roligare att rida när vi kan arbeta positivt tillsammans utan massa stul och tokigheter. 
 
Chanel fick ett dressyrpass på en stor äng idag, och kändes riktigt fin. Att få rida ut och träna i detta underbara väder är så skönt. 
 
 
Fina Chanel alltid lika glad❤
 
 
Hejhej!
 
 
 
 
Schabraket från PS med stoppkuddar fram låg riktigt bra på båda hästarna
och jag gillar det skarpt!!😀😀det är en snygg brun färg som passade perfekt ihop med mina stövlar och Cocos kandar. 
 

Tack

Kategori: Allmänt

Idag fick jag en fin present hemskickad till mig från PS! Det innehöll 2 grimmor så snygga och sköna, en brun och en svart med tillhörande grimskaft. Två bruna schabrak och godis till hästarna!! Stort tack till Ps of sweden ni förgyllde  min dag😊❤️ 
Imorgon ska jag prova allt
 
 
 

Lycka

Kategori: Allmänt

Jag bara älskar dom mina fina❤️