Wihoo äntligen satt den!!

Kategori: Allmänt

Chanel gick in och vann dagens start i Malung!! En Prix st.George på 70,26%!! Är så otroligt glad och lycklig!! Hela trav Programet kändes magiskt😀
i galoppen satte vi allt fast med lite små missar här å där.
Coco gjorde även han ett mycket bra program synd nog missade vi båda serierna som kostade en hel del poäng,trots det red vi på 67,6%😀
Jag lever på känslan jag hade igår på honom då jag verkligen kunde rida på banan.
 
Tack till Malung för super bra tävlingar trots konstant regnande.
 
 
 
 

Malung första dagen

Kategori: Allmänt

Nu ligger vi här i lastbilen efter en regnig och väldigt blöt dag!! Jag har tur som har mina hästar inne i stallet där det är torrt och skönt. 
Vi startade tidigt imorse för att hinna hit och kolla på Veronica och Elin när dom startade LA:3 så kul att få se sina elever "in action" 
 
Kl.15.00 var det dax för Coco att starta MsvA:1, jag hade bestämt mig att rida och ta igenom allt inne på banan idag. Redan på framridningen red jag och han kändes såååå fin, tog halvhalter kom fram å tillbaka när jag ville, byte super fint. Inne på tävlingsbanan fick vi till ett bra program synd nog missade vi serierna där vi fick en kostsam 3:a annars är jag så glad över att jag kom till ridning och kunde njuta vissa stunder😀 68,8%!!
 
Sen var det Chanels tur och vi gjorde att bra program, dock gled tyglarna ur händerna på mig(irriterande) så en gång lyckades jag fånga upp stångtygeln så vi vinglade till i cirkelbågarna, en piruett blev lite sisådär men ändå helt ok, Missade ett byte där hon studsade till lite innan, men men så små grejer.
8,5 på ökade traven kändes kul😀
68,8% och delad 3:a med mig själv 
 
Dock inga bilder tagna idag för allt är sååååå blött. 
Får bli en bild från vackra Strömsholm istället😀
 
 
 

Hopp SM 2014

Kategori: Allmänt


Pågår i Falun på lugnet. Det är min klubb Falu Ryttarsällskap som anordnar SM i hoppning detta år. Det är fantastiska anläggningar på lugnet, stora ytor, fina banor och framförallt så välordnat av klubben och alla funktionärer. 
idag var det invigning och jag och Chanel fick vara med och visa upp lite dressyr. Vilken känsla att rida där (kanske dressyr SM kan gå på lugnet om 2-3år😉). Det kändes lite udda att komma inglidandes med frack, vita lindor å bling bling bland alla dessa hoppryttare å hästar. Ha ha tror dom tyckte samma😀
 
Men när Tin sjöng nationalsången gick det rysningar i kroppen och det kändes så häftigt att vara med!!
Chanel tog det så bra, inte rädd för något och bara gick in där bland alla hinder (sååååå höga, att jag blev rädd) hon är en klippa. Det enda som kändes mindre bra var att hon är brunstig, så hon var inte med mig till 100% som jag vill. Men men kul var det iaf!! 
 
Några bilder tagna av Ida Wallberg
 
Snyggt fångad bild i en piruett 
 
Härlig trav
 
Kolla in hinderna😉höga??😱
 
Ha ha ökad galopp 
 

Dax för en till MaxiRice omgång

Kategori: Allmänt

 
 
 
 

 

Jag har beställt hem en till pall med Maxirice så passa på att beställ av mig nu

Kommer även att ta med ett par säckar till meetinget i Malung om det finns folk däromkring som vill ge sina hästar det bästa😄

För er som inte läst om det kommer här en information

MaxiRice

Brunt ris produceras när säden torkas och det yttre skalet avlägsnas. Brunt ris behandlas för att få fram vitt ris, genom att det yttre bruna skiktet avlägsnas (riskli). Maxi Stabiliserat Riskli är tillverkat utan att viktiga näringsämnen försvinner.

Hälsofördelar

* MaxiRice; naturlig källa av E-vitamin; för immunförsvaret och en sund muskelutveckling. Oumbärligt för optimal fertilitet och tillväxt hos aveldjur.

* MaxiRice; naturlig källa av B-vitaminer; viktiga för ämnesomsättningen, bygger och underhåller cellstrukturer, nödvändiga för att muskler och nerver ska fungera normalt.

* Maxi Rice; har ett lågt GI-värde vilket innebär att den är långsam energikälla. Den långsamma energin ger en positiv påverkan på hälsan, prestationen och temperamentet.

* Forskning visar långsamma och stärkelsefattiga energikällor kombinerat med en balanserad foderstat bidrar till minskad risk att utveckla skelettförändringar och kan hjälpa till att förebygga magsår, tarmrelaterade problem, fång och kolik. Forskning visar också att riskli är användbart för hästar med tendens till muskelstelhet och korsförlamning.

* Maxiice´s värdefulla näringsinnehåll ger din häst en mängd mikronäring som sörjer för en förbättrad ämnesomsättning och bättre prestationsförmåga.

Sammansättning;

 

* Råfett 18 %
* Råprotein 13 %
* Växttråd 10 %
* Aska 11 %
* Kalcium 1,60 %
* Fosfor 1,60 %
*Natrium 0,01 %

 

Energi 16 MJ/kg Smp 103 g/kg

Naturliga antioxidanter och rik på naturligt vegetabiliskt fett.

 

Jag har fått möjligheten att prova detta fantastiska tillskott till Coco! Han har under den tiden som han ätit detta, blivit så fin och maffig i kroppen. Musklerna byggs upp och hålls mjuka och fina. Pälsen är fin och glansig och det syns på hela honom att han mår bra i kroppen. Coco har alltid varit smal och det har varit svårt att få hull honom, vi har gett honom väldigt mycket mat. Sen vi började med detta har han blivit rund och fin i kroppen. 

 
 Coco är en sponsor häst så ni kommer se honom i broschyrer som kommer att komma ut😀

 

 

Jag tänker ge detta till alla mina hästar och sluta med alla burkar hit och dit! Detta är det enda tillskott som jag sett resultat av, det fungerar verkligen!! 

Chanel har ätit det ett tag nu också och jag börjar se på henne hur bra hon mår i kroppen. Rund fin, glansig päls och styrkan i hennes muskler. Hon har ju väldigt mycket muskler, men har ofta fått mjölksyra och inte orkat riktigt. Jag känner en helt annan ork och styrka i henne

Är ni intresserade av detta kontakta mig för frågor el beställningar 

emmizen12@hotmail.com

073-6343273 

 

Ni har väl inte missat

Kategori: Allmänt

 
 
.....Dom nya pannbanden från PS?😄 Shit va snygga dom är!!!
Mina favoriter är Go Indigo och Hot Chocolate!!
 
 
 Go indigo 
 
 
 
 
 
 
Hot Chocolate 
 
 
 
 

Meeting

Kategori: Allmänt

I helgen blir det meeting i Malung. Ska bli riktigt roligt att åka dit, många av mina elever ska också dit och tävla och att få se på banan känns viktigt för mig som tränare också. 
 
Malung har super trevliga tävlingar och en mycket fin anläggning. Synd att det är så långt för många, men jag rekomenderar verkligen att man åker till deras sommar meeting
Jag och Elin ska test sova i lastbilen inför Falsterbo, spännande å se hur det går 😄
Både Coco och Chanel blir med, och målet jag har med denna tävling är att våga rida och tänja gränserna, vill kunna rida med tryck och i samling i alla rörelser. 
 
 
 
Jag och Chanel förra året i Malung
 
 

Hund valp

Kategori: Allmänt

Jag har ju glömt att berätta om vår nya lilla hundvalp. Hon heter Mimmi och är helt fantastiskt söt. Vi hämtade henne förra Fredagen i Enköping, Mimmi är en drever valp som ska bli en jakt hund. Jag trodde aldrig att jag skulle bli så kär, men jag är helt förälskad i henne. Nu börjar hon känna sig hemma här😄 och är mer vild än tam emellanåt, ha ha 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tankar

Kategori: Allmänt

Har en lugn stud här hemma som jag inte haft på länge. Sitter helt själv och det är alldeles tyst....helt underbart, fast jag vill inte ha det så här jämt. Jag älskar livet med hästar, det är fullt ös hela dagarna från morgon till kväll. Ridning är inte bara en hobby det är en hel livsstil och människor som inte håller på med detta vet inte vilket otroligt jobb det ligger bakom. Hur kan man lägga ner så mycket tid och såååå mycket pengar på att sitta och skutta runt på en häst? Ja ibland frågar jag mig det själv också, är det verkligen värt allt slit och pengar??
Konstigt nog kommer jag alltid fram till samma svar 
JA det är värt varenda minut och varenda krona😄 för känslan ni vet DEN DÄR KÄNLSLAN som man bara får ibland när det sitter, just den där saken som vi tränat, kämpat gråtit, svurit över och så plopp så sitter det, wow den är bara obeskrivlig!! Det är den känslan som får en att fortsätta kämpa. Och hela tiden är man ute efter nya saker som ska jobbas upp, man blir aldrig duktig nog och man kan hela tiden bli bättre och bättre. 
Att rida är som att dansa, fast man kan inte tala med varandra med ord, det sitter i kroppen och känslan att vara ett med sin häst. 
Ibland kommer dagar då kommunikationen inte fungerar, och det är frustrerande att man inte kan fråga hästen vad det är för fel? Men så plötsligt en dag dansar man bästa dansen någonsin
Det är underbart!!

kanske blev lite luddig inlägg
men håller ni inte med mig? 
 
 När man dansar med sin älskade häst och allt stämmer då är det magiskt😄❤

Glad Midsommar

Kategori: Allmänt

Hoppas ni alla får en trevlig midsommar 
 
 
 

Anmälda hästar till Falsterbo

Kategori: Allmänt

Falsterbo närmar sig med stormsteg😊😊
Här är dom 7 åringarna som är kvalde och anmälda till Falsterbo
 
 
 
 

Super Emma och Lovisa

Kategori: Allmänt

Jag blir inte förvånad men väldigt stolt.
Duktiga Emma Ek och TicTac vinner sin första start i FEI på 67,5%, wow va glad jag blir!! Lovisa och Marzipan blev 2:a på 66% grymma brudar och ponnysar!! 
Heja ni kommer att komma långt med eran talang! ❤
 
 
 
 

Filmen

Kategori: Allmänt

Film från ritten igår

Kategori: Allmänt

Igår filmade vi faktiskt ritten och undrar om ni vill se den? 😊
i sånna fall ska jag försöka fixa det ikväll
 
ha en fin söndag 
 
 

Vansbro

Kategori: Allmänt

Chanel kändes riktigt fin i dagens start i Vansbro. I ett mycket tufft startfält kom vi 3:a på 66,6% i Prix St.Georges 
Trav programmet kändes super bra, sen missade vi skrittpiuretterna som kostade en del poäng, första galopp piuretten var fin den andra lite stor. Serierna satt bra och kändes luftiga. Sista ökningen släppte jag dumt nog iväg henne så det blev något hastigt. Tyckte att vi fick lite snålt med poäng men det ska ju vara hårt bedömt på nationell nivå. 
 
Gunilla Byström på fantastiskt fina Vectra vann och magiskt fina Sir Dee och Magdalena Skatt kom tvåa. 
 
Ä
 
 
 Nya väskan från PS självklart med
 
 
 

Ny outfit

Kategori: Allmänt

igår var jag iväg till Norells och shoppade lite nya schabrak och lindor! Dessutom hade mina nya stövlar från De Niro kommit (så nu kan Emma få tillbaka sina😉😉)
 
Marinblå schabrak från BR marinblå lindor från eskardron! Brunt schabrak från BR och bruna lindor från Anky! 
 
De Niro stövlar borstade (blandning mellan vanlig och lackade😊) 
 
 
 
 

Ps väskan ❤️

Kategori: Allmänt

Igår hämtade jag min nya grooming bag från PS!! Den är så fin och jag var bara tvungen att packa den direkt idag när jag kom till stallet 
 
 
 
Snygg va?
 
 
 

Dagens Pass

Kategori: Allmänt

Å va jag älskar mina hästar! Det är nu det börjar bli riktigt roligt att rida (fast det har det alltid varit😉) Men nu är det sån svår men ändå riktigt fin ridning. 
Känslan när man utbildat sina egna hästar
från grunden och kommit ända hit är en sån underbar känsla. Vi har gått igenom så många olika stadier, från lättridning i full trav till nu när vi rider massa olika rörelser i samling. Fantastiskt 😄 tänk då känslan när man utbildat sin häst till GP vilken lycka. 
 
Coco har tagit det lite lugnt sen Strömsholm så idag var det dax att jobba på riktigt igen. Han känns fin, men det är många saker som ska falla på plats, det är inte där riktigt än.
Galoppen ska bli mer samlad och i det mer energisk, svårt?
Ja mycket svårt, han ska ifrån den galoppen kunna gå in i en piruett och göra serier, men styrkan finns inte där ännu.
Nu vill han nästan för mycket!och då har han lite svårt att hålla reda på sina ben!
Men det är på väg 😄😄
Sista veckorna har Coco blivit en riktig arbetsmyra och älskar att jobba och vill hela tiden göra rätt. Jag älskar hans inställning, den har han inte haft förut, så bara att njuta och ta vara på den 
 
Chanel är i lite samma stadie som Coco, mycket saker som snart är där men inte riktigt än. 
Idag kändes hennes galopp riktigt fin, styrkan kommer mer å mer och hon orkar galoppera i en samlad galopp utan att tappa energin. Ifrån denna galopp har vi jobbat på med bytena och serierna för att få dom raka och i luften, nu känns det som jag börjar hitta hur jag ska rida henne där. Piruetterna är fortfarande jobbiga till höger till vänster känns dom riktigt bra
I traven dansar hon emellan åt, vi har börjat träna på att få henne att klättra ännu mera i skolorna. Och när det väl stämmer då lovar jag att hon klättrar. Tänker passage med energi och framåt, i dessa lägen måste hon ta halvhalten samla upp energi och trycka på för att komma uppåt, framåt och åt sidan.
Så himla jobbigt och svårt men när det kommit igenom är det så lätt och vi dansar, fantastisk känsla. 
 
 
 

Elev framgångar

Kategori: Allmänt

Denna helg har det varit tävlingar överallt och i alla nivåer. Jag är otroligt stolt över tjejerna i Div.1 laget som tog hem segern och är vidare till elit. Emma, Ella, Linnea och Lovisa 
Duktiga ni är 👍😄
 
 
Emma Ek och TicTac vann sin klass LAp:1 på 67,6% och Lovisa och Marsipan kom 2:a i sin klass även den en LAp:1 på 67,7% heja duktiga tjejer!!
 
 
På söndagen var det stor hästar och där gjorde Veronica och Angola en bra ritt i LB:3. I LA:3 vann Tina och Rodzter, heja heja!!
I MsvC red Marika sin stora fina Mary och fick till ett bra
program och satte person bästa!! 
 
 

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Go morgon allihopa😊
En ny vecka framför sig, hoppas ni får en bra vecka!
Min vecka ser ut så här
Måndag och tisdag är två hela jobb dagar och träningar på måndagkväll, sen har jag två lediga fm och träningar på em/kvällen!alltså fullspäckat som vanligt 😊
På fredag ska vi bli en till i familjen, vi ska åka till Enköping och hämta en liten hundvalp! Spännande😊
Lördag är det tävling och söndag en lugn dag i stallet och med valpen
 
 

Film på Harry

Kategori: Allmänt

Strömsholm

Kategori: Allmänt

Elin skrev så bra inlägg om starten i Strömsholm 
Coco var som sagt lugnet själv och skötte sig helt perfekt, ju större tävlingar ju lugnare verkar han vara. 
Ridbar från första steg på framridningen och jag kunde rida fram som planerat.
 
Han växer för varje tävling och visar att han är en häst med mycket kvalitéer. Att gå en nationell st.Georges på halvfart och med små missförstånd här å där och ändå rida på 66% och bli 6:a mot alla erfarna hästar och ryttare och dessutom vara 7 år 
Jag är super nöjd med våran ritt men jag vet att vi kan sååå mycket mer!! Och det gör mig så glad, att jag vet att det finns så mycket i den hästen som han inte visat än. 
 
 Jobbar i sån fin avslappnad form
 
Elin skrev om hörnpasseringarna som är så värdefulla och dom måste man ta vara på i dessa program, gör man inga bra hörn blir det svårt att komma in i alla rörelser på ett bra sätt. Coco var rädd för dom stora lila blommgrupperna som stod utanför i varje hörn. jag kände att han gick emot och blev lite spänd där så jag missade ingångarna till en del rörelser. Vi missuppfattade varann i ett byte där han studsade till och sista bytet i vart tredje blev det också ett studs. Dyra missar som kostar många poäng. Men så glad att vi är där å nosar proffsen i baken😄😄 
 
Fina häst 
 
 

Semester

Kategori: Allmänt

 
Jag är på en mini semester med familjen. Eftersom det kommer vara fullt upp hela sommaren blev det snabbt bestämt att vi skulle åka iväg över fredag och lördag. 
Det blir en tripp till Kolmården å kolla på djuren och delfinshowen. Åkte igår och mellan landade i Nyköping där vi hälsade på min bror och hans familj. 
Super skönt att komma iväg och vara ledig två dagar med familjen. 
 
 

Prix St Georges i Strömsholm

Kategori: Allmänt

Idag har Emma och Cocu varit till Strömsholm och startat en Prix St Georges. Allt har gått långt över förväntan vad gäller Cocu och hans temperament, som ni kanske vet har han en nerv eller två lite utanpå kroppen som gör att man aldrig riktigt kan lita på hur han kommer bete sig, han blir lätt uppjagad och lite rädd för sig själv, vilket såklart inte är så roligt. Men vi har börjat märka en trend, ju större ställe och ju mer som händer, desto bättre uppför han sig. Det verkar nästan som att det händer för mycket för att han ska hinna reagera på allt och istället stänger han av omvärlden lite. Tacksamt för oss!

Emma bad mig skriva ett inlägg om tävlingen från min synvinkel. Jag hjälper ofta Emma på tävling, hästskötare, uppmuntrare, vän, sällskap, ordningsvakt medmera. Lite allt-i-allo kan man säga. Min uppgift blir ofta att styra upp vad som kommer ske och i vilken ordning, så Emma kan släppa kontrollen lite och fokusera på sin ridning. Idag har Cocu förvånat oss från början till slut, snäll och lugn i lastbilen så vi fick pyssla lite med honom en halvtimme innan framridning. Det är alltid mycket att hålla koll på, uppsittning brukar ske ganska snabbt efter han lastats ur så man vill inte göra det för tidigt. Hinner han bli lite stressad så är han svår att få kontakt med, och det gäller att man har bra timing med honom.

Idag var han nästan ko-lugn. Jag brukar säga till Emma att jag ser på ögonen om han är "snäll" för dagen, och han hade absolut sina snälla ögon idag! Det är härligt att se Emma värma upp då, låg rund form, mjukt, följsamt med en inte alltför stor gång. När Emma rider fram checkar hon av att hästarna är mellan hjälperna. Hon använder sig mycket utav öppnor, slutor, skänkelvikning och förvänd galopp, lösgjörande för både henne och hästen. Här upptäcker hon om det för dagen finns några problem eller om det känns "bra".
 
Visst har han biffat till sig?! 
När hon ridit fram lugnt med små tempoväxlingar i trav och galopp brukar hon skritta några varv, men idag var Cocu besvärad av knott i skritten så hon fick försöka aktivera honom istället för att inte behöva skapa några bekymmer. Efter uppvärmning känner hon lite på delar ur programmet, bara kollar av att hon kan göra några bytesserier, piruettgaloppen m.m. Hon är alltid noga att inte rida direkta delar hela tiden så att hästen inte förekommer henne, utan att hon kan gå ur när som helst.
När han är såhär som idag behöver inte Emma plocka upp honom eller "sätta tryck", utgångsläget är helt rätt för trycket kommer av sig självt när man ökar samlingen i honom. Och j*klar så han travar... rysningar. 

Innan start blir Cocu lite rädd för domarkurerna och hoppar ut på gräsmattan. Inte så mycket att göra åt, väl inne på banan spänner han sig i hörnen så hon kan inte rida ut honom ordentligt och det tappar man värdefull yta på, hörnen är deras bästa vän som ger lösgjordhet och förberedelse inför alla snabba rörelser i dessa program! Men de genomför ändå ett väldigt bra program, trots att det finns många fler växlar att plocka fram så småningom, det har vi ju sett, inte minst på framridningen. Men Emma är galet duktig som styr runt denna vackra häst trots lite spänningar och får 66,14% vilket lägger dem på en sjätteplats, bland alla dessa erfarna ryttare och hästar. Och det håller i sig till sista ryttaren! Placerad på Strömsholm i en nationell PSG, jippi!

Ärevarvet sköter dem på Cocu-vis, han drog lite lätt men Emma kunde iaf styra och halva varvet såg dem fina ut hihi, typiskt Cocu men så länge han inte är dum så är det ok. Han måste ju träna lite på ärevarv tills nästa gång.

Harry

Kategori: Allmänt

Här är några bilder på Harry
Visst är han fin😊😊
 
 

Kandar

Kategori: Allmänt

Har fått många frågor ang kandar och hur jag " introducerar" kandaret. 
 
Kandar gäller från MsvB:4 och uppåt i klasserna i MsvC tomMsvB:3 
är det valfritt mellan träns och kandar.

När hästen är 6 år får den tävla på kandar, man får välja mellan träns och kandar i alla MsvB klasser, i 6 års klasserna är det träns som gäller. 
 
Jag börjar introducera kandaret under våren när de är 6, självklart beror det ju på hur pass utbildad hästen är och hur känslig den är i munnen. 

Kollar noggrant inställningen på bridong och stång, stången ska ligga nedanför bridongen. Är viktigt att man inte ska vara "snäll" mot hästen genom att sätta allt löst så det hänger i munnen, då finns det risk för att tungan kommer över eller emellan och det kan göra ont och hästen kan få "en dålig upplevelse" för kandaret. 
 

Jag brukar börja med att skritta på kandaret ett par gånger med kontakt så hästen får känna sig för, när det känns bra börjar jag jogga den på samma sätt, med ett lätt stöd och kontakt. 
I början är det viktigt att variera mellan träns och kandar. 
 
Det är inte så "bara"att rida på kandar om man aldrig gjort det tidigare, det är en helt annan känsla och mer att hålla reda på. Jag tyckte det var svårt i början, jag fick liksom inte samma känsla i händerna som med tränset, blev stum och hade liksom inte koll på rätta läget mellan halvhalterna, ha ha
Det enda man kan göra för att träna är att
rida på kandar så mycket man kan, och få känslan i händerna och fingrarna. Precis som med allt annat😄 träning ger färdighet.
Jag har mitt sätt att hålla i tyglarna, som jag hittat och tycker om.
Jag håller bridongen mellan lill å ring finger, stången mellan ring å lång finger, sen har jag ett stopp å "nyper fast" stång tygeln mellan pek å långfinger för att det ska vara rätt längd på stång tygeln hela tiden
hmm lite luddit skrivet. 
 
Det finns ju en djungel med olika bett, raka, hög/ låg tungfrihet korta skänklar osv. Man får man prova sig fram till vad som passar just den hästen bäst
 
 
 
Jag använder självklart PS kandaren som är ergonomiska och bra för hästen. Dom är dessutom väldigt snygga och massvis med snygga pannband som har praktiska spännen som gör det lätt att byta,utan att behöva knäppa upp hela kandaret 

 
 

Så glad för din skull

Kategori: Allmänt

Ja vad säger man! Sara och glitter tar sin första seger på över 69%!!!
Grymt!!
Jag är så glad för Saras skull, hon är sååå värd det! 
En riktig flygmaskin med en otrolig trav, när hon börjar jobba med Sara istället för emot blir det bara så bra😊
 
 
 

Helgen

Kategori: Allmänt

Börjar med gårdagens träning för Birgitta 
Coco och jag fick en super träning!Birgitta är ju bara för grym!! 😊
Tränade på att få upp kvickheten i benen på honom, precis som jag börjat jobba med, men jag har varit lite mesig! Jag fick verkligen rida och hela tiden få honom kvick,kvick.kvick fast i samlad galopp. Måste vara noga med att få honom att gå för innerskänkeln,alltså kvick för den inre skänkeln då blir slutor,piuretter,serier så mycket bättre 😊
När han blir kvickare blir också serierna rakare å luftigare! 
I traven jobbade vi samma sak lite passage trav med kvicka ben.
Så duktig Coco!!
 
Idag tävlade jag C-ponnyn Harry som är efter Juno Rory, en mycken fin ponny som har många år framför sig på dressyrbanorna!!
Han skötte sig helt perfekt och vi fick 69,7% i första klassen. I andra klassen stulade det med  en tjej som skulle få rida om, vi gick in på banan när det var vår tur men då fick vi gå ut igen och sen in igen. Harry tyckte att det inte va så kul att bli störd och tröttnade lite! Stulade i inridningen men gick sedan ett super program, kändes verkligen så fin, domaren tyckte dock inte samma och dissade våran ritt!
Men vad gör det, han glänste och skötte sig super bra, hade en fin känsla hela dagen
Harry är till salu till en satsade liten dressyr ryttare