Rommehed stallklubb!

Kategori:

Rommehed segrade första omgången av div 3 i helgen som gick i Smedjebacken. Jag är stolt tränare av dessa duktiga ryttare och hästar!! Ami, Eva och Celina stort grattis!
 
Bild: Lite posering innan  vi drog hem, och Eva införskaffade sig ytterligare en rosett, en blå denna gång. =)
 
 
Bild: MORGAN HINGSTEN 
Black Shadow...-08 kommer att stå till tjänst i aveln i år! <3 
e . Rain Storm Shadow 
Mer bilder och info kommer på svenska Morgan häst föreningens sida snart.
En underbar son till Tanks.
Bilden är tagen då han är 4år.
Har börjat tävla i alla grenar med bra resultat. Även körning och teräng....

Vilken Helg!

Kategori: Allmänt

Vilken underbar helg jag har haft, så skönt efter en jobbig vecka med magsjuk Lee. En seger i första Msv B starten och en andra plats i dagen Msv C!!!
 
Coco fick tävla två dagar och det märktes att han var lite tröttare idag, han är ju bara bebis ännu. Så nöjd över hans temperament denna tävling, ridbar, lyhörd och litade på mig. Sen behöver vi lite mer rutin för att känna att vi kan prestera bra på alla saker!!
 
Så nöjd över min svarta snygging
 
Fick även hem min nya (begagnade) childeric sadel, som passade Chanel utmärkt, kom om henne riktigt bra!
 
 
 
Härlig galopp!!

Bilder - Storvik 27/4

Kategori: Bilder

Här kommer bilder från dagens start i Storvik! 


Innan prisutdelning, Coco glad!


Travar av.Coco vann Msv B debuten!!

Kategori: Allmänt

Coco vann sin första start i Msv B på 69,8% i Storvik idag. Han skötte sig exemplariskt och var så lugn och fin!
Jag är mest nöjd över att han var så lugn och ridbar, sen finns det alltid saker vi kan bli mycket bättre på :)Eftersom han var så galen förra gången red jag lite på säkerhet idag.
Jag är så lycklig känns som vi är på rätt väg!
 
Bilder kommer sen :)

Thriller och Caroline

Kategori: Allmänt

Våran fina uppfödning Thriller e. Sandakan-Danone -08 och hans duktiga ryttarina Caroline startade 2 klasser i Hudiksvall. En LB och en LA dom krossade allt motstånd och vann båda klasserna, deras första LA på över 73%!!! Så stolt över dem
 
 
 
Bild: Vinst även i La debuten idag på  73% galet vilken bra dag :D

Ny vår färg

Kategori:

Cocos nya vår färg :)
Fint??
 
 
 
 
 

Kort från Högbo

Kategori: Bilder

Beställde ett kort på Coco från Högbo! Equipe hade en fotograf där som fotograferade alla ekipage.
Ett kort som han höll sig på mattan i alla fall :)
 
 

Lära in galoppbyten

Kategori: Allmänt

Jag ska försöka förklara hur jag gör när jag ska lära mina hästar byta galopp. För det första kan man inte göra lika på varje häst, alla är olika och har olika galopp.
Har hästen bra grund galopp är det lättare för dom att byta "rätt" från början.
 
Coco har en bra galopp och har varit lättare att lära än Chanel. På honom galopperade jag bara över diagonalen och gjorde honom uppmärksam genom att flytta honom lite undan den nya innerskänkeln och ställde honom i den nya sidan, när jag tyckte att han låg rätt och jag hade rätt känsla flyttade jag bak den nya ytterskänkeln och gjorde en bytes hjälp. Red även förvänd galopp på en stor volt och ställde honom inåt och när jag hade rätt känsla flyttade jag bak ytterskänkeln och bytte.
 
Chanel som har haft svårare att byta, har jag jobbat upp styrkan först. Genom att jobba upp galoppen och styrkan i galoppen får hon lättare att orka byta rätt.
Vi har tränat mycket samling, enkla byten och förvändgalopp. När hon varit stark nog har jag bytt över diagonalen, bara väntat på rätta känslan och genom att rida förvändgalopp på volt. Hon måste ligga exakt rätt och byta exakt på min hjälp för att det ska bli rätt. Det är väldigt bra, för då får jag verkligen rida rätt hela tiden, på millimetern! :)
Med henne byter jag också på olika ställen och varierar med enkla byten tempoväxlingar och byten på diagonalen för att hon aldrig ska få vara steget före mig.
 
Man kan även byta genom att vända över ridbanan som en serpentin då får man kortare väg och hästen hinner inte ladda upp så mycket. Det är bra att lära byten om man har en häst som laddar för mycket inför bytet.
 
Jag tycker det är viktigt att man hittar känslan inför bytet, om det inte känns bra så byt inte. Jag har gjort det misstaget så många gånger och gör det fortfarande ibland. Jag vill känna 2 galoppsprång innan "badam", "badam" byt. Som kyra säger sitt om, flytta, byt
 
 
 
 
 
Minna Telde i två olika bytes positioner

Underbara lediga onsdag

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft en ledig dag. Efter en jobbig start på denna vecka med sjuk Lee känner jag att mitt humör börjar sakta bli bättre igen.

Dagens pass med Chanel!
Började med att rida övergångar och mycket lydnad. Eftersom hon gärna är steget före mig ibland måste jag rida mycket olika saker och ändra hela tiden så jag får henne med mig. Red enkla byten och tempoväxlingar över diagonalen och la även in byten när jag kände att hon väntade och lyssnade. Bytena blev stora luftiga och lugna precis som dom ska vara kändes så bra. Har tur att jag har en sån otroligt duktig pappa som kan hjälpa mig!! I traven jobbade vi lite likadant att hon ska gå i samlad trav och vänta på mig. Jag fick sån bra känsla idag en som jag väntat länge på.

Fler bilder

Kategori:

Framridningsbilder från Hudiksvall!

 

Tisdag = Hovgården

Kategori: Allmänt

Idag är det Tisdag vilket innebär att jag åker till Hovgården för att ha lektioner. Alltid lika kul att åka dit, alla är så glada och positiva!


Har ridit mina fina idag hemma på banan!!Äntligen är banan torr och fri från hål. Det är sån lättnad när jag kan rida hemma och slippa åka till ridhuset, jag spar in flera timmar/dag.
Chanel fick gå lite lättare idag, hon kändes pigg och laddad.
Coco han gick bra, red igenom programmet och det gick ok, finns saker vi kan bli mycket bättre på.

Några bilder från tävlingen

Kategori: Bilder

 
 
glada!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hudiksvall

Kategori: Allmänt

Vi vann!!!

Chanel kändes verkligen kanon fin på framridningen så ridbar och lydig. Inne på banan spände jag mig "de där lilla" och vi tappade lite samling emellanåt men annars är jag super nöjd!!

71,5% i vår andra Msv B och ett kval till Falsterbo klart!!

Bilder kommer sen :)

Tävlingsplanering

Kategori: Allmänt

Jag har en tävlingsplanering för båda mina fina.
Chanel kommer att starta några Msv B, en i Hudiksvall till helgen och en i Eskilstuna den 4 Maj. Därefter blir det ett 6 års program i Bollnäs 25 Maj, jag vill rida ett 6 års program för att kolla av vart vi ligger någonstans. I ett unghästprogram är bedömningen inte den samma som i vanliga klasser. Här bedöms skritt, trav, galopp, lösgjordhet och allmänintryck. Sen får vi se hur hon utvecklas om vi satsar på att kvala till Falsterbo eller inte.

Coco han kommer att få tävla mycket nu, bara för att träna. Nästa helg blir det Storvik både lördag och söndag en Msv C och en Msv B. Det spelar inte sån stor roll vilket program vi rider huvudsaken är att jag klarar av att rida honom och att han blir mer avspänd på tävlingsbanan. Därefter är den en Msv C i Insjön och känns han bra där åker vi till Uppsala och rider ett 6 års program.

 
Fina Chanel
 
 
Coco busen

Miljöträning för Coco IGEN!

Kategori: Allmänt

Ja efter tävlingen i Högbo konstaterade jag att vi måste träna mer miljöträning och på svarta saker. Eftersom han blev så fruktansvärt rädd för dom svara domarborden, så måste det tränas på svart och andra färger än vit som vi tränat hela tiden:)
Det blev sopsäckar, vattenmattor skottkärror runt om i hela ridhuset, ha ha tur vi var själva.

Coco blev så klart rädd för den svarta sopsäcken, den flyttade vi runt och den var lika farlig på alla ställen. Han slappnade tillslut av och vi kunde rida på som vanligt och han var riktigt fin. Red igenom Msv B:2 som vi ska starta i Storvik och jag tyckte att vi gjorde ok för att vara första gången, tror det programmet passar honom bra.

 
 

stressigt!!

Kategori: Allmänt

Just nu har jag så mycket att göra att jag inte ens hinner skriva i bloggen. Jobb, lektioner och däremellan ska jag hinna med mina egna hästar och familjen. Helst även handla mat också

Jag lovar att hinna med att skriva mer snart :)

Hovgården!

Kategori: Allmänt

Idag var det dax igen för att åka ut till Hovgården och ha lektioner. Det fina vädret började med snöstorm och övergick i spöregn, inte så skönt att stå där som en dränkt katt. Men jag har sån tur att jag har sådana otroligt ambitiösa och duktiga elever som gör att man blir glad och inspirerad, och dessutom får vi världens godaste mat och fika.
 
 
Imorgon bär det av till Trollhättan för att kolla på en ponny till min duktiga elev Emma, ska bli spännande. Men jag saknar redan mina fina hästar vill hem å rida dom nu!!! Nu blir det lite "after ride" hemma hos mig :)
 
Trevlig Helg!
 
Lite bilder
 
 
Angola och Veronica
 
 
Jag och Murre
 
 
Elin och Ami

tävling i Högbo

Kategori: Allmänt

Kl. 21.05 ikväll startade jag och Coco en msv C i Högbo! Han var först galen i transporten sen var han helt galen på framridningen. Väl inne på banan var han rädd för domarborden som var klädda i svart och dessutom var 2 av dom tomma. Han fnös och drog en vända i full galopp innan jag startade. Sen var han spänd och rädd där hela tiden. Vissa saker var jätte fina medans andra blev inte alls så bra. 63,5% skrapade vi ihop iallafall och en kommentar " rutinerat visat" och härlig häst! Nu blir det mer tävlingar så han blir van med allt!

Chanel

Kategori: Allmänt

Chanel har ändrat sig så mycket sista veckan. Hon har blivit starkare och orkar samla sig mer på rätt sätt nu. Jag tycker också att hon ändrat sig i kroppen, halsen har blivit längre och maffigare och hon känns inte lika lång i ryggen längre.Min finaste
 

Coco

Kategori:

Min svarta snygging börjar bli riktigt fin att rida :) känns som han har mognat de senaste veckorna och blivit lugn å cool. Han väntar och lyssnar på mig utan att spänna upp sig och jag kan variera tempo och form på ett smidig och lätt sätt. Nu ska allt sitta på tävlingsbanan också, men som sagt så blir de första tävlingarna träning för oss. På fredag ska Coco tävla i Högbo. Högbo har stora regionala och nationella tävlingar hela helgen. Klasser från LA till intermediare. Vi kommer att starta en Msv C sent på fredagskvällen :) spännande!!

En 2:a Plats!!

Kategori:

Idag åkte vi med Donnar till Fagersta för att starta en Msv C!
Donnar är bäst på dom sakerna som är svåra, därför är Msv C väldigt svårt att rida honom i. Om ett program skulle innehålla byten i vartannat, skulle Donnar vinna ha ha!! För att rida svårare klasser måste man kvala och då är det 2 Msv C på 62% som gäller och därefter 2 Msv B 62%!!Det går inte att direkt hoppa in i en svårare klass.
 
Han kändes riktigt fin på framridningen och var som bäst 10 min innan vi skulle in på banan. Väl inne på banan skötte han sig bra, bjudningen kunde ha varit bättre emellan åt, så lite missar blev det när han inte tog skänkeln riktigt när jag ville. Men jag är super nöjd och det tror jag Donnar också är!!
Resultatet blev en 2:a plats på 66,44%!!
 
Tyvärr hade vi ingen kamera med oss så det blir inga bilder. Kanske kan jag försöka lägga ut filmen på ritten!
 

Tummen upp för Donnar!

Snygg kavaj!

Kategori: Allmänt

Denna kavaj vill jag ha!!Från Equiline så fin!
Synd att den är så dyr bara.....


Tävling igen!

Kategori: Allmänt

På söndag blir det tävling igen. Jag anmälde Donnar till en Msv C i Fagersta men det har varit full och vi har stått som reserv ända till nu!!
Ska bli väldigt spännande å se hur han beter sig på tävling :)
 
Vi åkte till ridhuset idag och tränade lite miljöträning, och han reagerade för allt till en början, men slappnade av till slut och vi kunde rida igenom programmet riktigt bra :)
 
 

Bilder från Örebro

Kategori: Bilder

Här kommer bilderna från tävlingen i Örebro
Tack Elin!!
 
 Framridning
 
 
Lite små prat om vad jag ska göra
 

Framridning
öronen spetsade framåt Chanel tyckte det var så kul att komma ut på tävlingsbanan igen :)
 
 
 Öronen rakt ut, koncentrerad och fokuserad
 
 
Finaste
 
 
På väg ner från tävlingsbanan. Glada och nöjda med ritten :)
 
 
 
Jag är SNYGGAST!!!

Örebro!

Kategori: Allmänt

Det blev en låång dag i går. Första klassen startade jag 14.45 och sista 20.30 så vi var hemma vid 01 på natten!
Chanel skötte så bra och tyckte det var jätte kul att komma ut på tävlingsbanan igen :)
 
Första klassen Msv C kom vi 2:a av 30 st!!Hon kändes fin men jag var lite nervös så det blev lite små missaruppfattningar.
I andra klssen Msv B gick hon så bra och skolorna var riktigt fina, men domaren var inte alls på min sida!
Vi hade två stora missar, ryggning och ena bytet som jag fick en 1 på!!
Min sits/inverkan brukar jag få en 8 på men jag fick 5,5....??? Jag fattar ingenting, men så är det med denna sport!
Bara att bryta ihop och komma igen.
 
Hade världens bästa hästskötare med mig Elin, hon gjorde ett kanon jobb så jag hoppas hon vill följa med fler gånger.
 
Bilder kommer sen