Nieth!

Kategori: Tidigare Hästar

Min D-ponny som blev den som fick mig att gå från hoppning till dressyr! Han var som en liten stor häst och piaffade som ingen stor häst gör!
Nieth eller "Lillis" som han kallades köpte jag som hopp ponny han hoppade som en gud, problemet var bara att han ville inte hoppa! När vi kämpat ett par år med hoppningen insåg jag att dressyr var ganska kul ändå!
Vi började tävla lite smått och det visade sig gå riktigt bra!!Vi blev till och med uttagen till landslagstruppen och blev 4:a på SM 1,5 poäng från guld! Fast att vi placerade oss bland dom bästa på obs tävlingarna fick vi aldrig tävla för Sverige, svaret var att vi inte var rika nog. Det är Sverige det!rikast vinner, man kan köpa sig in i sporten!!om jag ska va ärlig tror jag att det gäller även på stor häst! Jag blev så ledsen att jag slutade rida ett tag. Men det höll inte länge som tur var.

Bostorps Bolero!

Kategori: Tidigare Hästar

Hittade ett gamalt kort från när jag red fälttävlan på min B-ponny Bostorps Bolero!!Tror jag är 12 år!

Bolero var 6 år när jag fick honom, och han var lite små rädd för allt så jag ramlade av på varenda träning vi var med på!Men till slut kom vi över det, vi tränade alla möjliga läskigheter och jag satt kvar!! Vi deltog i 2 fältävlans SM och kom som bäst 6:a och vann DM 2 år i rad!Hoppade Msv B och vann även hopp DM!Dressyr var inte vår starka sida så där kom vi för det mesta bland dom sista. :)

Fina Coco!

Kategori: Allmänt

Idag var Coco sååå fin när jag red. Han börjar bli så avslappnad och lugn. Känns som jag kan börja rida honom på rätt sätt det är så kul!
Började med att rida låg form i trav och galopp. Övergångar från galopp öppna till skritt öppna och galopp igen då får man verkligen bakbenen med sig och koll på yttersidan. I traven red jag öppnor i olika tempo samt övergångar där också och varierade formen först låg sen lite högre och sen låg igen!Provade att börja lägga till fler byten, för nu tycker han att han är duktig när han byter så då lyssnar han inte riktigt efteråt, tror att han ska få massa klapp :) Han svarade riktigt bra!

Chanel gick också fint idag. Hon har sån energi när hon kommer igång, och det är svårt att rida en häst som är så pass framåt, jag vill ha energin men ändå att hon ska trava lugnt och luftigt. Hon måste vara mellan mina hjälper på ett lätt och mjukt sätt, annars orkar inte jag rida henne eftersom hon är så stor och jag så liten. Det är så roligt för jag lär mig verkligen någonting varje gång jag rider!

Jobbig dag!

Kategori: Allmänt

Ja vissa dagar känns bara jobbiga, dryga och meningslösa. Det kändes bra att vakna och få komma iväg till jobbet igen :). Men efter några timmar ringde mamma och berättade att Chanel rivit ner staketet...IGEN....för 7:e gången i vinter och nu har vi inga stolpar kvar och det går inte att få ner några i marken för det är fruset!Blir så rädd när hon gör så för jag vill inte att hon skadar sig. och tänk om hon kommer lös och springer ut på vägen med trådarna hängandes efter benen..åå blir så rädd.
Hon fick gå in och där grävde hon slut på sina skor, hon är så klart nyskodd!!Jag bara hatar vintern ibland!!

Chanel har kommit på att man kan trycka upp rumpan mot staketet och få små stötar, det är jätte skönt. Problemet är bara att stolparna och trådarna inte håller. Och inget går att göra när det är vinter å fruset. Annars hade jag åkt i natt och köp ett riktigt starkt, säkert och hållbart staket och satt upp det.

Det blir inte bättre av att prata med någon som inte förstår sig på problemet heller!

sen stressa iväg till Ica Maxi efter jobbet, handla och hämta Lee och sen iväg hem till Dalvik, göra välling borsta tänder läsa bok och lägga gull ungen. Nu är jag helt slut!Tur att jag har världens bästa svärmor som ringde och frågade om hon fick ge mig lite mat så jag slipper laga mat idag, hon gjorde min dag idag :)

Chanel 1:a på 5-års rankingen 2012

Kategori: Allmänt

Chanel lyckades få mest poäng av alla 5 åringar förra året. Hon är ju för underbar!!!

Söndag!

Kategori: Allmänt

Idag känner jag mig bättre från influensan, är fortfarande inte bra, har hosta och huvudvärk. Jag provade att rida Coco lite grann i ridhuset, och det gick väl så där. Fick ingen riktig känsla och det var svårt att koncentrera sig till 100% när jag hostade hela tiden. Nu ska jag vila mig ordentlig och hoppas att bacillerna är borta till imorgon :)

Utbildning av hästar

Kategori: Utbildning av hästar

Ferrary, en utbildningshäst jag ridit 2012-2013

Jag utbildar hästar från grunden och uppåt. Jag har många års erfarenhet av att utbilda unga hästar, bland annat så jobbade jag under 2 år i ett dressyrstall där jag fick rida in unghästar och även vidareutbilda dem.

Jag tar emot hästar för utbildning/tävling och matchning mot 3-års tester, kvaliteé samt championat.
För mer info, priser m.m. ring 073- 634 32 73 eller maila på emmizen12@hotmail.com.


 

Ridlektioner

Kategori: Ridlektioner

 
Jag håller stående träningar på fasta tider varje vecka, men tar även emot ekipage i mån av tid utöver dessa. Är du intresserad av att vara med på träning för mig så skicka ett sms på 073-634 32 73 eller ett mail till emmizen12@hotmail.com.

Måndagar (varannan): Lunån 17:00-18:30 (finns platser lediga)
Tisdagar: Hovgården 16:30-20:30
Onsdagar: Rommehed 16:00-20:00
Torsdagar: Lövänget 

Det går även bra att stå på reservlista för de fasta tiderna, kontakta mig för mer info.

 

Kontakt

Kategori: Kontakt

kontakta mig på emmizen12@hotmail.com 0736343273

Thriller

Kategori: Tidigare Hästar

Lilla söta Thriller e. Sandakan-Danone. Honom födde vi upp själva och red in. Han var jätte snäll och fin att rida. Honom sålde vi som 3 åring till Caroline 2011. Dom har redan utvecklas tillsammans och vunnit flera tävlingar. Ser fram emot att se dem ute på tävlingsbanorna detta år!!
 

Triple X

Kategori: Tidigare Hästar

Triple X var Basilikas avkomma e.First Wish. Han vann fölchamp i Dalarna. Han visade sig bli en väldigt stor häst och jag fick inte den rätta känslan för honom, vi passade aldrig ihop riktigt. Han rörde sig bra och var snygg!Han såldes som 3 åring 2011

Boccazia

Kategori: Tidigare Hästar

Boccazia födde vi upp själva hon är e. Bocelli-Zorba. Boccazia tog diplom som föl och var 3:a i fölchamp i Dalarna. 3-års testet blev aldrig av då hon skadade hasen i hagen. Hon var jätte fin att rida och var otroligt vacker. Hon hann adrig ut på tävlingsbanan då hon bara var 4 när jag sålde henne. Hon såldes 2011 till en väldigt bra tjej som älskar henne!!

Such a Hit

Kategori: Tidigare Hästar

Min älskade Sutchen köpte jag som föl. Han var speciell. Jag red in honom själv och vi tyckte verkligen om varandra. Men han blev ett monster att rida stod bara på bakbenen. Han kunde från mellan gallop kasta sig rätt upp i luften. Jag var inte rädd jag var en tuffing på den tiden. Vi provade allt, till slut fick jag hjälp av en kille Ronny Åhman som hjälpte mig. Sutchen gick alltid som bäst på tävlingsbanan han älskade att visa upp sig, vi vann nästan alla starter och kvalade till Championatet på 79%

När jag blev gravid sålde jag honom billigt till någon som orkade med hans hyss. Det kändes i hjärtat för han var ju ändå speciell för mig!

Basilika

Kategori: Tidigare Hästar

Basilika var en av unghästarna jag red när jag jobbade på Gränsbo stuteri i Skåne. Hon var bara så underbar och dessutom till salu!Jag ringde banken tog ett lån, ja helt idiotisk men men. Vi beslutade att vi skulle delta i Kungakannan i Strömsholm. Jag tänkte stryka mig dagen innan för det kändes inte alls bra. Men jag gjorde inte det. Klockan ringde 04.30 upp det var bara att knoppa, puttsa och iväg. På vägen dit hoppar ett rådjur in i transporten, men det gick bra ena väggen gick sönder som tur var inte på den sidan hon stod. Väl på Strömsholm gick hon jätte fint och vi blev 1 av 10 som gick till finalen lite senare på dagen. Jag var jätte nervös, men allt gick bra och hon skötte sig exemplariskt och vi vann!!
91,5%!!

Hon betäcktes och fick föl året där på!Sen blev jag gravid och bestämde mig för att sälja henne.
 
 

Cocu

Kategori: Hästarna

Coco han är en långbent svart snygging f 2007 e. Florencio 1-Jazz. vi köpte honom i Augusti 2011 samtidigt som Chanel. Bara av en ren slupp kollade min pappa ut i hagen och fick se honom titta upp, vi undrade vad det var för en häst! Han var mager ful, hade lösabenbitar och något som kallas för shivering, muskelspänningar! jaja vi fick kolla på honom och ja vad säger man. Han fick följa med hem till Lövänget. Vi började med att operera bort lösabenbitarna så han stod i 2 månader, eller skrittades för hand!Sen började jag rida, och han är en mycket känslig häst!Tror det tog 1 år innan jag kom upp i sadeln själv utan att han blev rädd för mig.

Vi tävlade första gången i Juli 2012 gick så där, spänd men han höll sig på mattan. Det började lossna efter några tävlingar, men då blev han lite kaksig på framridningarna och reste sig hoppade och for. Men inne på banan höll han sig i skinnet och de 4 sista starterna vann vi upp till 77%!

Vi har jobbat mycket med låg form och nosen fram, då han gärna spänner sig. Nu har jag börjat plocka upp honom mer emellan åt och försökt fått igång bakbenen. Han rör sig lätt som en katt och är smidig. Rigtigt fina gångarter som börja komma fram nu!

Vi har som mål detta år att rida Msv B och kvala till Falsterbo!

Han har lyckats göra illa sig i hagen flera gånger, så jag hoppas att han håller sina långa ben i styr så det inte blir några skador!
 

Chanel

Kategori: Hästarna

Detta är min underbara Chanel. Hon är född 2007 e. Santano-San remo. Hon är en stor tjej ca 174 med mycket energi!! Hon älskar att jobba och försöker alltid göra sitt bästa, ibland lite för mycket så då blir hon lite ivrig och väntar inte riktigt på mig :) Det är en underbar känsla att rida henne när allt stämmer. Vi började tävla ihop 2012 som 5-åring och har vunnit upp till MsvC på 75%. Detta år har vi som mål att rida Msv B och göra nåt kval i 6-års programmet.

Just nu jobbar vi mycket på att förbättra gallopen, hon är så stor så hon vet inte riktigt hur hon ska stoppa in bakbenen under kroppen, men det börjar falla på plats! Bytena går för det mesta bra nu och är rena. Traven är helt otrolig stor luftig och lätt för samling, men där blir hon ibland lite ivrig och vill för mycket!
 

Sjuk!

Kategori: Allmänt

Denna underbara månad Januari!Vill bara att den ska vara slut nu. Det har varit -22 grader i flera dagar och dessutom har jag blivit riktigt sjuk!!Åkte hem från jobbet igår, kände att detta känns inte bra!Feber hosta och ont i hela kroppen.

Aldrig har jag längtat så mycket efter våren som nu!Tänk va underbart när man slipper åka till ridhuset, man kan vara hemma på banan å rida i linne åååå va underbart!Och man hinner med allt man ska hinna med för dagarna är mycket längre.

En ny blogg!

Kategori: Allmänt

Eller ny ska jag väl inte påstå, jag har aldrig bloggat så det här kan bli intressant att se hur det går! :)

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.