Stort tack till alla som hjälpt och stöttat

Kategori: Allmänt

Och hästarna detta år!😀

Utan er hade den här resan aldrig gått! Och erfarenhet den gett oss är oslagbar!

Super stort Tack till Dalviks kvarn som bidragit med diesel till våra tävlingar! Helt fantastiskt!!!

 Till Norells Hästsport som sponsrar och ger mig och hästarna rabatt på allt som har med hästprylar att göra!! Wow!!

Ps Of Sweden som ger oss underbara träns och kandar, grimmor, schabrak mm!! Love you

 

 

MaxiRice det absolut bästa tillskottet till din häst!! Coco fick chansen att bli en sponsor häst av maxirice och det vi är så stolta över!

 Twins trading som ger, det som inte jag är så duktig på, men som är så viktigt för att vi ska kunna ta oss någonstans😊 Service på min bil och hästarnas lastbil!! Så glad för det!!

 Camilla Alexandersson och Thulebro Säteri i Skåne som sponsrade med uppstallning under Championatet i Flyinge! ❤

Mamma och Pappa som alltid stöttar mig!! Älskar er!

Min super duper bästa tränare Birgitta Kjellin!! Vilken brud!

Sist men absolut inte minst....min underbara ELIN!!❤ Kan inte skriva allt du gör för mig för det är verkligen ALLT!!

 

 

 

Debuten i Intermediaire

Kategori: Allmänt

Oj tänk att jag och Chanel nu har debuterat svår dressyr! känns fantastiskt att ha utbildat henne själv från grunden och hit. 
Debuten gick över förväntan och vi rider på 66,5%!!! Där två domare hade oss som 2 och 3 medans en dömer ner oss, men men så är det i denna sport. 
Uppladdningen var inte den bästa i veckan när jag hade feber och var sängliggandes en dag. Men jag kände mig bättre på lördag morgon så då åkte vi iaf. Framridningen var en sjö, gick inte att göra en enda linje så det var bara att hoppas på att det skulle funka inne på banan. 
Väl inne på banan tappade jag henne och det kändes som jag inte fick ihop henne som jag får hemma. Men efter galoppökningen blev det bättre, det är då vi brukar tappa orken, men nu visste jag att serierna kommer, helpiruetter så då måste vi ha energi!! Höger piuretten som vi jobbat så hårt med satt som en smäck och belönades med en 8:a!!!wow!! det kändes härligt!! Travdelen var ok men inte alls som vi kan, får vi till traven som vi får hemma då är det riktigt bra, vi går bara på halvfart inne på banan, men bara att träna på att tävla. 
 
Tyvärr inga bilder eller film, då jag bara hade mina föräldrar med mig som inte är så bra på den tekniken 😉😉 
 
 

En ny sponsor

Kategori: Allmänt

 
Jag har fått en ny sponsor😊 Det är Twins Trading som har en bilverkstad tillsamans med Mekonomen i Borlänge!
Dom är experter på bilar och kommer att hålla min person bil och lastbil i bra skick!! Stort Tack Er!!😊
 
 
 
 

Mer bilder

Kategori: Allmänt

 
 

 

Bilder

Kategori: Allmänt

Här kommer ett gäng bilder från Flyinge 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det här med "kända" ryttare och hästar

Kategori: Allmänt

Jag vet att detta är en bedömnings sport och jag har valt att tävla i denna sport. Men jag lägger även ner all min energi och ekonomi för att få detta att gå ihop och kunna åka på tävlingar. Då blir jag extra irriterad att det ibland är uppenbart att "vissa" kan få mer poäng än vad dom förtjänar.
Kända ryttare och även hästar har lättare att få "lite extra" än dom som inte har ett känt namn. 
Jag blev riktigt besviken faktiskt när Rausing i 7 års kvalet får en 6:a på sin inridning när han gör den i trav och inte galopp, i min bedömning skulle det vara max en 3:a!!! Även i finalen där han hoppar i ingången och byter galopp och även där får en 6:a!!!! HALLÅ???? Och Chanel får en 3:a i sin skrittpiurett som hon skruvar i, men vi gjorde den iaf på det stället den skulle 😉😉😉

självklart sitter dom på olika ställen och ser från olika vinklar, men alla ser väl om inridningen är i trav eller galopp??? 

Det var även flera kändisar som gjorde missar och vissa domare "såg det mellan fingrarna". Nu mera kan man ju se vad domarna sätter för poäng under pågående ritt. Jag tycker detta är riktigt jävla idiotiskt och det gör mig väldigt ledsen när vi amatörer sliter häcken av oss för att få möjlighet att åka på större tävlingar som Flyinge och Falsterbo!! 
 
Jag såg även skillnade på bedömningen mellan Chanel och Coco, där en domare inte alls gillade henne medans "den" gillade Coco. Jag jämförde vissa saker där Chanel verkligen blev nerdömd, det var precis som om den domaren letade fel på henne......tråkigt. 
 
Hur tycker ni? Är det så här det ska vara? 
 
 

Super hästar!!

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag i lastbilen på väg hem från en fantastisk vecka i Flyinge. 
Jag är otroligt nöjd och stolt över både min och hästarnas prestation!! 
Både Coco och Chanel är framtida GP hästar och detta är bara ett mål på vägen dit. 
Inför finalen med Coco hade jag som mål att försöka få formen att bli bättre, och det lyckades jag med 😄han kändes så mycket mer framme, tyvärr blev han trött i galoppdelen och det blev en del missar. 65,3% är jag nöjd med och utan dom....ja då hade vi varit där uppe👍😄
Han har skött sig exemplariskt och ställt upp helt på mig, det är ett stort steg! 
 
Chanel är bara helt otrolig, hon skulle varit i final, det tyckte även 2 av 3 domare! Hon är överlägsen i travdelen, skolorna är fantastiska, i skrittpiuretterna blev det totalt kaos och i galoppen orkar inte jag hålla ihop hennes kropp med mina korta ben. Hon är absolut inte tung, men när man måste ha dom ihop från alla håll är det svårt att få henne att vara mellan skänkarna när mina ben är på hennes mage....ha ha.
Hon behöver ha en längre ryttare för att göra henne rättvis. Temperamentet är guld värt och hon gör allt och lite till
 
 
Att rida in på en tävlingsbana och rida ett program som Psg med en 7 åring är inte "bara att göra" . Hästen måste hela tiden vara mellan hjälperna och vara med från alla håll( i ramen 😉)
 När man känner att det inte känns bra inför en piruett eller serie och man endast har en hörnpassering på sig att få det "att stämma"  då är det inte lätt att fixa till. Där kommer rutinen in. 
 
 
Känns bra att ha 2 av Sveriges bästa 7 åringar!!! 

FINAL!!!!!

Kategori: Allmänt

Coco är i Final i 7 års Championatet 
Tjohoo!!!

Efter ritten på Chanel var jag ganska besviken på poängen! Vi hade en bra känsla i travprogramet men i galoppen blir hon för stor för mig att hålla ihop på rätt sätt men vi gjorde allt utan större missar och jag är nöjd! Vi kan göra allt så mycket bättre och det finns så mycket kvalité i henne, men det är inte lätt alla gånger att ha korta ben och inte komma åt i rätt läge! 
Två domare hade oss på över 66% vilket jag tyckte va rättvist medans en hade oss på 62% och det va fasiken inte rättvist! 
Coco kändes helt ok, lite små spänd till en början! I galoppdelen började han frusta så det kändes som vi inte va ihop, missade bytena i vart 3:e annars ingen större miss mer än att vi kan göra allt så mycket bättre 😊
66.6% och en Finalplats!!!