Wow

Kategori: Allmänt

Wow vilket pass på Coco!! inget bråk, han var helt med mig från början. Började som vanligt med att arbeta skritten, skänkelvikningar varierat med slutor. varierar också mellan att flytta längre diagonaler och flera korta där jag bara flyttar ett par steg åt varje håll för att få honom mellan hjälperna och lyhörd.
Samma jobb i traven! I galoppen jobbade vi med energi och nu har han den energiska "stamp galoppen"från början, den är rörlig och luftig och jag bara känner kraften under mig (babammp, babammp) om ni förstår vad jag menar? 😉 
I vänster varv har han mycket svårare med att få den galoppen, där måste jag jobba upp å fram vänster bogen, genom att rida öppnor,förv sluta och försöka hitta detta babammp, babammp utan att han tappar galoppen, eller går iväg för då faller han in på den där bogen igen. Det gäller att rida halvhalt, fram, halvhalt, fram osv för att kicka igång motorn liksom. Jag brukar jämföra halvhalter med när man växlar en bil, kopplingen ner å sedan upp för att mötas upp med gasen. Man kan inte bara gasa, då skriker motorn och man kan inte bara bromsa då stannar bilen, lite samma med hästen, fram, tillbaka, fram, tillbaka för att kunna sätta styrkan och få hästen att börja klättra i uppförsbacke. Det är dock ett arbete som tar lång tid, hästen måste bli stark nog för att orka. 
 
I traven dansade han fram lätt, energisk och jag kunde variera fram å tillbaka. Riktig passage börjar komma fram😀
I traven gäller det att han hela tiden, tar halvhalterna på ytter,väntar på mig och går framåt energiskt. Jag måste vara så J....kvick. Halvhalt,fram,halvhalt,fram,halvhalt, fram osv När han tar det och är där då dansar vi och det är en magisk känsla!! Känns som jag bara är och kan "glida" med honom. 
Men jobbet dit är svårt och jobbigt, han blir osäker på sig själv hur han ska sätta ner benen och då blir det lite dubbel steg el galopp. 
Jag är bara helt överlycklig när jag känner vad som finns i denna häst!!. Visst han har sina idéer och är förbannat dryg ibland, men som sagt vägen är krokig annars blir inte glädjen lika stor. 
 
 
 
 
 

Tack och lov!

Kategori: Allmänt

Hästarna kändes så mycket bättre idag!
Coco var super fin emellanåt, dock lite små protester men som jag tack och lov fick igenom bra utan större bråk. Traven börjar bli riktigt bra och hans galopp börjar bli energisk och reglerbar! Bytena har mycket bättre kvalité nu när han kan hålla denna energiska galopp i bytena, och serierna, utan att börja studsa och inte veta vart han ska göra av sina ben. Det finns mycket kvar att jobba på, men vi är på rätt väg.
 
Chanel min underbara stora tjej gick så bra idag, galoppen som igår var hemsk, var idag bättre än någonsin och hon kändes luftig och fin. Traven var som vanligt riktigt bra och tillåmed lite energisk passage fick vi till utan att hon blev långsam. Bara att träna på så kanske vi kan nå vårt mål, att starta en Inter 1 till hösten.
 
Snygging!!!

Tillbaka

Kategori: Allmänt

Nu är jag tillbaka till bloggen igen! Har haft lite semester från både bloggande och hästar!  Men nu återgår allt till det normala, hästarna ska igång på riktigt igen efter denna lugna period och därmed blir det mer bloggande också!!
 
Dagens pass gick väl inte direkt så bra, men det kan jag inte begära heller när de vilat i 3 dagar! Coco vägrade ta halvhalter, det var som att börja om från början liksom, men efter lite övergångar och en del bråk så hade jag honom med mig igen! 
Chanel kändes suuuper i traven, men i galoppen blev hon lite kort och ville inte galoppera igenom, men det brukar lösa sig efter 2 dagars ridning! 
Nu blir det att träna på mot nya mål! Det stora målet är GP!! vi har en svår,lång och krokig väg dit men väldigt rolig och lärorik!! Ska bli riktigt roligt att göra denna resa med mina stjärnor!!
 
 

Dålig uppdatering här!

Kategori: Allmänt

Här är det lite dåligt med bloggande! Det händer inte speciellt mycket! Hästarna har en lugnare period och jag är inne på min sista semester vecka! 
 

Till helgen ska vi ha 30 + 30 årsfest! Jag fyllde i vintras (inte så kul att ha fest då) och Pontus fyller i Januari, därför kör vi en riktig sommarfest ihop!  
 
kan berätta att stallet snart är klart och jag kommer att flytta hem hästarna i slutet på Augusti

Här börjar vi med hagarna
Coco och Chanel står i sandhagar😊 för att minska skaderisken och att slippa trappskor så dom drar av sig halva hoven! 
 
 

Så mycket kostar ett Meeting

Kategori: Allmänt

Att åka på stora meeting som Falsterbo kostar mycket pengar! Ska försöka göra en ungefärlig uträkning! 
 
Falsterbos utgifter:
2000:- för ett deltagarbevis
1250:- i boxavgift 
resan ner 3000:-
och resan hem 3000:-
 
Boende är väldigt olika beroende vart man bor! Förra året kostade våran lilla stuga över 6000:-
och då var det inget lyx direkt 😉 
Detta år sov vi i lastbilen och då blev det bara en kostnad på 500:- 
Mat mm ca 300:-/dag (snålt räknat) ca 1800-2000:- 
summa för två hästar blir ett kalas på ca  20.000:- 
Allt beroende på hur mycket man lyxar till det på mat och boende😊😊
 
Dyrt men så värt det!! Erfarenheten man får är stor och möjligheten att träffa och se duktiga ryttare och hästar!! 
 
 
 
 
 

Fler bilder

Kategori: Allmänt

 
Här kommer fler bilder på Chanel tagna av duktiga Jessica Holmqvist 
 

Olika kort från Falsterbo

Kategori: Allmänt

Här kommer kort från Falsterbo veckan på mina stjärnor
Stort Tack till alla som skickat fina kort åå oss 😊blir så lycklig!! ❤️
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Allt har sin mening

Kategori: Allmänt

Jag tror att allt som händer är meningen! Och det var tur att Coco inte kom till finalen för det hade inte han klarat av! I två dagar slutade han att äta och jag tror det var därför energin försvann inne på banan! Stackars Coco busen!Nu har vi fått hjälp med foder åt honom som ska hjälpa honom att hålla magen och aptiten kvar hela tiden, även under meeting!!
 
Chanel däremot kändes super pigg och fräsch så hon hade säkert dundrat på riktigt bra i finalen😊😊
 
Nu har hästarna en lugn period så jag sitter ner och planerar framtiden lite! Spännande 😊
Målet är att starta en intermediare till hösten och rida på godkända procent!  7 års Championatet i Flyinge ligger också som ett mål, men än så länge känner jag att det kostar så mycket pengar så jag behöver verkligen spara för att ha råd att åka dit!! 
 
 
 

En summering av veckan

Kategori: Allmänt

 
Nu sitter vi i lastbilen på väg hem från Falsterbo!! Det har varit en fantastiskt vecka och hästarna har varit super  duktiga!
Jag har ridit ett lättare pass varje morgon och arbetat dom lite mer varje kvälls pass. Både Coco och Chanel har känts super fina och jag har haft en bra känsla hela tiden. 
I gårdagens start, en Psg, hade jag super bra känsla på framridningen och det kändes som vi skulle gå in på banan och göra vår livs ritt bästa ritt.
Dock blev det inte så. Chanel var fin och det kändes helt ok, missade första öppnan (som är hennes bästa) Kom in fel från hörnet, tråkigt för det är där vi sätter våra poäng.😊 sen kom missen i vart tredje som kostade oss en final plats, surt som tusan. 66,5%
 
Coco då, vad hände där egentligen? Han som var så fin, lugn, ridbar och kändes suuuuper att rida. Travprogrammet var riktigt bra, men sen bara försvann all styrka och vi missade i stort sett hela galopp programmet. Red iaf ihop 62,9% och med dom missarna är jag nöjd med procenten iaf. 
ååååå va tråkigt det känns, men han är min framtida GP häst så vi har många år kvar att lära. Att rida på en stor arena som Falsterbo är fantastiskt kul, men samtidigt vill man så otroligt mycket, man vill ju göra sin bästa ritt där, och inte sin sämsta. 
 
Jag är lite låg idag och besviken men samtidigt vet jag att det finns så otroligt mycket kapacitet i hästarna. Mer rutin behöver vi för att klättra oss uppåt. 
 
 
 
Vackrare häst finns inte
 
Fina, snälla fantastiska Chanel sån power hon har
 
Tack till Cornelia för dom fina korten😊!!
 
 Våran frukost
 
Stallet 
Dom trivdes riktigt bra i sina boxar, där dom kunde se ut och ha kontroll på alla som gick förbi. Det var lite jobbigt att lämna varandra dom första dagarna, Chanel blev väldigt upprörd när hon blev själv. Gnäggade och betedde sig som en hingst, ha ha
Coco har faktiskt varit lugnare än Chanel denna gång, duktig gubbe. 
 
Våran sovplats.😄
bäddade upp två sängar i hästdelen av lastbilen, riktigt mysigt faktiskt. 
 
Dock hade det inte varit fel att ha en sån här😉
Vilka lastbilar det finns, hela parkeringen var full av lyxiga, gigantiska lastbilar. 
 
Vi hann även ner till stranden och bada. Riktigt härligt!! Så skönt att svalka sig när man svettats på mässan och ridit i 30 graders värme. 
 
Älskar denna bild på Elin och Chanel, så vackra!!
Elin har betytt så mycket för mig denna vecka, bättre groom får man leta efter. Ordning å reda, fixat, putsat och hjälpt mig på ett stålande sätt. Nu är vi ett sammansvetsat team som trivs riktigt bra ihop. Har skrattat sååå tårarna sprutat och magen värkt!!😃😃
 
 
 

Go Morgon

Kategori: Allmänt

Det blir korta inlägg här ifrån, pga att det är full rulle från morgon till kväll. Men jag lovar att skriva om allting när vi är på väg hem, då har jag 10 timmar på mig i bilen. 
Det är väldigt varmt och mycket fina hästar att titta på. Coco och Chanel trivs bra och sköter sig mycket bra i all röra. 
 
Idag har jag och Elin tagit en längre frukost, alla andra dagar har jag börja rida vid 07.30 för att hinna innan det blir för rörigt på framridningen. 
 
 

Denna dag i Falsterbo

Kategori: Allmänt

Vilken dag! känns som denna dag har varit så lång! Hunnit ridit två pass på båda hästarna! Ett lättare pass på morgonen och ett pass på kvällen där vi kollade av att allt stämde! 
Imorgon gäller det håll tummarna!! 
 
 
 Fin foto från Cornelia 
 

Framme i Falsterbo

Kategori: Allmänt

Igår em kom vi äntligen fram till Falsterbo! klockan ringde 03.15 och vi kom iväg 04.00!!efter 10 timmars resa var vi framme och hästarna var mycket glada att komma in i boxarna! 
Kvällspassen blev mestadels kaos då Chanel var helt galen att leda och stressade även upp Coco som började studsa omkring! 
 
Morgon passen gick väldigt bra och nu laddar vi för att träna på tävlingsbanan ikväll! 
 
Boxarna 
Härlig morgon tur!!
 
Min nya outfit från equestrian Stockholm!!så snygg piké och schabrak!! Fick även en ny plastrong, mycket vacker!! Nya super snygga pannband från PS!! Stort tack!!❤️😊
 
 

Snart på väg

Kategori: Allmänt

Allt är packat och klart så snart går lastbilen mot Skåne och Falsterbo 😄
 
 
 
 Full lastad😊 jag och Elin kommer att sova i lastbilen
och vi ska göra det så hemtrevlig där
 
 
 
Ps bagen med
 
 
Stallskåpet 
 

Närmar sig

Kategori: Allmänt

Hjärtat klappade lite snabbare när jag såg att startlistorna kommit till fredag! 
 
Det är 24 startande 7 åringar varav 4 riktigt bra danskar och 1 norrman! Och sjävklart hur många bra svenskar som helst!! 
 
Önska mig Lycka Till nu! Vi ska tävla bland alla proffs i Falsterbo!!
 Jag har längtat ett år efter detta och det ska bli fantastiskt kul!!😊
 
 
 

Lugna pass

Kategori: Allmänt

Igår fick båda hästarna ett jogging pass. Chanel fick gå ut i skogen och bara galoppera på banan 10 min,  i låg,rund form där jag bara kontrollerade energin fram å tillbaka. 
Coco fick också joggas fast på banan, han kändes fin och väldigt mjuk i kroppen. Dock såg han inte en häst som gick på grusvägen utanför, förren hästen var ganska nära, och då kan jag säga att jag fick en påminnelse på hur fort det kan gå när en häst blir rädd. Han stack iväg i full galopp och då menar jag full galopp, och jag var så nära att fastna i staketet med foten.  Vilka krafter det finns i dessa djur! 
 
 

Om en vecka

Kategori: Allmänt

Om en vecka är vi nere i Falsterbo! Vi kommer att åka på tis fm så vi är framme till kvällen! Det är en lång resa ner.
Jag har redan börjat packa alla saker😊 Det är en hel del grejer som ska med när man åker med två hästar! 
 
 
 

Lite mer om helgen

Kategori: Allmänt

Negativa saker
Konstant regnande hela helgen. 
Blött, skitigt och kallt. 
Kunde inte sova pga regn, blåst och oska. 
 
Positiva 
Riktigt bra känsla inne på banan! 
Vågade rida Coco på både framridningen och på banan, han svarade rätt! Nu vet jag att jag vågar rida och att det är dax att faktiskt rida honom som jag gör hemma. 
Chanel fick till ett riktigt bra program i st.G dessutom för en domare som hade oss lågt sist vi red. 
Bra genrep inför Falsterbo 
 
Mina elever levererade sitt yttersta och var otroligt duktiga!
Thriller, våran uppfödning och Caroline tog hem 2 andra platser och en 3:e plats i alla MsvC starter grymt!!!
 
Fick ett meeting pris som 3:a i stora rundan 500:- som sätts in på tdb😄 det tackar jag för!!
 
Än en gång stor eloge till Malung och alla funktionärer
Vi längtar redan till nästa års meeting😊
 
 
Början av programmet med Chanel. Tänk när det ser ut så hela vägen😀