Tävling Falu RK

Kategori: Allmänt

Tävlingen i fredags gick väldigt bra! Jag är nöjd över hästarnas prestationer. Bellmondo e.Bellagio gick ett 5-års program. Han är inte rikigt klar ännu men skötte sig bra, fick ett omslag i den ena förvända galoppen annars så är jag nöjd. Lite snålt betalt tycker jag att vi fick men men så kan det vara. 
Lilleman debuterade MsvC och tog en 2:a placering på 65,4% En härlig häst som tänder till på banan. 
 
Ellie debuterade MsvB och hon var såååå fin på framridningen. Hon var så laddad och på banan blev det lite av å på då vi inte riktigt hittade knapparna. Travprogramet blev som sagt av å på därav dåliga poäng, galoppen var bättre och båda bytena satt!!  
Bellmondo 
Foto Li Sjöstrand 
Ellie 
 

Hektisk fredag

Kategori: Allmänt

Stallet är klart, nu ska jag ut och rida Coco och se om han är ridbar eller inte inför helgens starter. Han har haft sin "Coco period" och det menas med att han inte går att styra eller rida på, vilken är svårt när man ska rida program. 
Iaf så ska jag tävla elev hästar idag, så roligt!! Först ut är Bellmondo i 5-års programet. En otroligt rolig och ambitiös häst, ligger lite efter men är så lättlärd och fin att rida. Vi får göra det bästa vi kan för dagen. 
Sen är det Tallis, en rysk häst som är himla fin!! Han ska gå LA:3 och Lilleman, en stadig och fin häst ska starta en MsvC:1, önskar lite mer samling å energi i honom, men det är på väg! Här om dagen visade han hur han faktiskt kan trava!Ett halv år till så är han rikigt fin 
Lilleman
 
Ikväll ska Ellie debutera MsvB och det kan gå hur som helst! Hon är rikigt fin när hon går bra och väldans jobbig när hon inte ställer upp! 
Ellie, en liten häftig häst med kapacitet 
 
Önska mig lycka till idag😀

En andra placering

Kategori: Allmänt

Eftersom Coco levde upp till sitt namn i Fredags så bestämde jag att efteranmäla till lördagen St. George i Hagfors. 
Han skötte bättre men känslan var usel!! Det enda som kändes bra är det som vi haft svårt för, serierna och piruetterna, allt annat kändes dåligt. 
67,8% och en 2:a plac efter underbara Cattis å Cerina är inte fy skam iaf. 
 
Nu ska det laddas om och vi ska bli bättre till nästa tävling.
 

Hagfors

Kategori: Allmänt

I Hagfors har vi nu testat banan. Coco kändes mjuk och fin på framridningen och jag kände mig så laddad utan att vara nervös.
Men inne på banan ville han lite annat än mig och visade sina fina talanger, så som huvudet rakt upp i luften. Detta gillas inte av varken ryttare eller domare. Efter denna miss vågade jag inte rikigt rida och det resulterade i små missförstånd som kostade många poäng.
 
Jag är mest nöjd över serierna idag, både tvåorna och ettorna satte vi och fick till och med 7or av alla domare.  
 
 Trots detta så älskar jag honom ❤️
 

Fotografering med Li Sjöstrand

Kategori: Allmänt

Här kommer dom fantastiska bilderna Li tog på oss tidigare i somras.
Visst är hon duktig
 
 
 

Tävlings sugen

Kategori: Allmänt

Nu var det ett bra tag sen vi tävlade och jag längtar till nästa fredag när vi ska till Hagfors.
 
Överby ställde in sina tävlingar första helgen i juli därför blev det ett större uppehåll än vad jag hade tänkt, men så är det ibland. Det positiva är att vi kunnat träna mera och är så laddade inför kommade tävlingar. 
 
Nästa fredag blir det en intermediaire A i Hagfors, därefter är det tävling på "hemmaplan" där vi startar 2 St.George 
 
 

Mental coaching

Kategori: Allmänt

Ikväll har vi i teamet varit på mentalträning. Så otroligt nyttigt att få in den här delen också. Peter Jonsson jobbar som coach och sponsrade teamet med den här mentala träningen/föredraget, vi är så tacksamma:) 
 
För att nå sina mål behöver man hjälp att tänka rätt för att kunna prestera som bäst inne på banan. 
Visst alla vet att man ska tänka positivt och alla vill göra sitt bästa, där innanför dom vita staketen. Men hur lär man sig att jobba med sin tankar!! 
 
Jag kan bara jämföra mig med mig själv och jag rider till 50% inne på banan jämfört med hemma. Om jag förbättra  mina tankar och kunna styra dom så jag kan rida till 80% då är jag nöjd. 
 
Målet är ju att kunna rida till 100% där inne men för att kunna göra det måste jag lära mig att styra mitt tanke sätt! Speciellt dom tankarna jag inte kan styra över, dom där som bara ploppar upp rätt som det är! Dom tankarna stör min prestation och det ska jag förändra!! 
 
Ett härligt gäng med ambitiösa målinriktade tjejer!! 
 
 

Härlig lördag

Kategori: Allmänt

En härlig lördag som startade med ett super pass på Coco!! Ni vet känslan man får när man ridit ett super pass där allt (nästan) stämmer, lycklig:) 
 
Det var fullt ös på gården under förmiddan, Lee fick låna en underbar liten shettis som hon kunde rida omkring på själv, vilken lycka! 
Titta va söta❤️ 
 
Höt kom in strax innan ovädret, och kvällen avslutades med sushi som Stina och Elin fixade, mumsigt! Helt underbar dag! 
 

Hö skörd

Kategori: Allmänt

Att ta hö är nervkittlande! Att vara beroende av vädret som man inte kan göra någonting åt är fruktansvärt nervöst.
Första året jag är bonde på riktigt och jag har drömt mardrömmar om regn. Min älskade sambo är uppväxt på gården och är så duktigt på detta. Han har jobbat hela dagar,kvällar och ända in på natten i en vecka nu. 
Idag fick vi in allt hö och 10 min efter att allt var under tak kommer ovädret. Tur eller skicklighet? 
 
 
Jagas av ovädret
Fort in med balarna 
Jippiiieee!!!!! 
 
 

Hö skörd

Kategori: Allmänt

Att ta hö är nervkittlande! Att vara beroende av vädret som man inte kan göra någonting åt är fruktansvärt nervöst.
Första året jag är bonde på riktigt och jag har drömt mardrömmar om regn. Min älskade sambo är uppväxt på gården och är så duktigt på detta. Han har jobbat hela dagar,kvällar och ända in på natten i en vecka nu. 
Idag fick vi in allt hö och 10 min efter att allt var under tak kommer ovädret. 
 
Jagas av ovädret
Fort in med balarna 
Jippiiieee!!!!! 
 
 

Ett bra pass

Kategori: Allmänt

Coco kändes så fin idag. Han var mjuk och lyhörd från början. Vi började som vanligt med skritt jobb. Skänkelvik, slutor, halter för att få honom mellan hjälperna, samma övningar i traven men med blandning av små tempoväxlingar. I galoppen gillar jag att rida slutor och skänkelnvikn för att hitta sidorna, öppna-förv sluta är också en bra övning jag gör ofta. Jag lägger hela tiden in små tempoväxlingar i mina pass, jag vill alltid känna att jag kan lägga i den växeln jag vill utan "motstånd" varken framåt eller tillbaka. Det är så mycket roligare att rida en häst med många växlar än rida en häst med endast en växel fram och en tillbaka.
En ferrari eller en trög gammal Saab??vad vill man helst köra? Det väljer man själv vad man föredrar:) 
 
När uppvärmningen är klar jobbar vi vidare med mer samling. I galoppen vill jag få honom starkare så han orkar "sitta" och komma fram 3-4 språng och tillbaka till samlingen. Känns det bra kollar jag byten och galoppslutor. Idag ville jag träna saxen, för att verkligen hitta känslan å tajmingen, men idag ville coco vara steget före mig, då fick jag ändra och rida lite olika slutor på olika ställen, och lägga in öppna däremellan. Det gäller att hela tiden ha dom lyhörda och i ramen. 
 
I traven var han helt amazing!! Kändes som vi hittat den där blandningen mellan samling-energi, tryck-kontroll, avspändhet och lösgjordhet. Hoppas jag får behålla den här känslan.