Grymma Emma

Kategori: Allmänt

 
 
Duktiga Emma och TicTac vann sin årsdebut på 70%!!! Jag är väldigt glad att vara tränare till Emma och är otroligt stolt över dom😊 
 
Fina😊
 
Igår fick Emma prova att rida Chanel och det klarade hon galant! En snällare häst får man leta efter och en glad Emma som log med hela ansiktet ❤️
 

Falsterbo

Kategori: Allmänt

Deltagarbeviset till Falsterbo har kommit! Än sålänge har jag bara betalat in avg för Chanel! Hon känns tryggare och mer stabil, Coco är lite för mycket Cocobus för tillfället! Han behöver en tävling till innan jag bestämmer mig!
 
 
Falsterbo är ingen vanlig tävling och inte heller en vanlig atmosfär, det händer så fruktansvärt mycket runt omkring! Och jag vill inte åka dit och skena runt😊 å andra sidan har Coco visat att han klarat av Flyinge och Globen galant! 
Och det är ju 3 månader kvar
 
Jag längtar till denna fantastiska vecka där man lever som i en annan värld ett par dagar,underbar känsla!!
Måste bara se till att vi kvalar och det är inte bara de heller! 
 
 

Coco och Chanel

Kategori: Allmänt

Tänkte skriva ett inlägg om för och nackdelar med mina två finingar! 
 
Chanel 
 
Fördelar  hon är så positiv till arbete, har ett temperament som är värt guld!!
Snäll, lugn och lätt att ha med sig på tävlingar. 
Snäll att rida ut.
Älskar att klia med sin goa mule. 
Finns massor av power och energi som kommer att komma fram i alla gångarter när hon fått styrkan i sin stora kropp! 
Fantastisk att rida😀
 
Nackdelar hon är stor och lång i kroppen och behöver jobba extra mycket för att få bakbenen under sig, jobbigt ibland. Men tror det kommer bli en fördel om ett par år, när hon fått kontroll och styrka!! 
Stressad i stallet när hon kommer in mitt på dagen. Att bli rycktad är ingen favorit då står hon inte stilla!
Bråttom ut från stall där det är trånga dörrar. 
 
 
 
Cocu
 
Fördelar snäll och lugn i stallet, älskar att mysa och få massage. 
3 otroligt fina gångarter! 
Kapacitet att gå hur långt som helst.  
Lätt för samling
Känslig och energisk. 
Snygg och bra modell på häst
 
Nackdelar kan ha lite hyss för sig då och då. 
Hans känslighet behöver kombineras mer med ridbarhet så han lyssnar på mig till 100% i alla lägen. 
Väldigt svårriden men fantastiskt när allt stämmer😀
Jobbig på tävlingar
svårt att stå still i transporten, fast han har blivit bättre nu när han åker lastbil!
klantig med sina långa ben och har lätt att trampa sig själv.
 
 
En blandning av dessa två vore ju helt perfekt!!! Så otroligt olika😊Att blanda de bästa egenskaperna från båda två får man en perfekt blandning av energi, känslighet, power och ett bra temperament!!
 
vilken är din typ av häst? 
En Cocu??
eller
En Chanel??

Bilder från Segersta

Kategori: Allmänt

 Här kommer bilderna från Segersta
 
Fina Fina Chanel
 
 
 
 
 

Kärlek

Kategori: Allmänt

Chanel är så underbar
 
 
 
 

Gangster häst!!!

Kategori: Allmänt

Coco har varit en gangster att rida nu ett par dagar! Han är inte rolig när han blir så här!!Jag har noll kontroll och kan inte göra någonting! Han kör upp huvudet rakt upp och blir helt ostyrbar, dessutom ser han inte vart han springer.... Igår var han ganska billig ;)

Idag försökte jag få igenom det, men det är inte lätt alla gånger! Gäller att vara tuff och våga rida framåt samtidigt som jag måste få honom att ta tygeln! Men efter ett tag gav han sig och blev ridbar igen!! Cocobus är ju hans smeknamn 😄 och det har han inte fått bara sådär!

I sommars när vi bytte staket runt ridbanan fick att ett sådant ryck och stack med mig. Han rev ner blommorna, höll på att ramma staketet in till en häst och var på väg upp på parkeringen bland alla bilarna.

Nu blir det att träna på ordentligt ett tag framöver. För övrigt var han super fin att rida idag när han var ridbar😄😄

Film

Kategori: Allmänt

 
Film från dagens start i Segersta
Är nöjd med ritten, men i traven kändes det som sagt inte alls så bra som det kan, hon tappade sin fina trav inne på banan, men jag vet att det finns sååå mycket MER!! I galoppen behöver vi stärka allt ännu mer för att få mer samling och i uppförbacke, men det kommer!! :)
 

Segersta

Kategori: Allmänt

Sitter i lastbilen på väg hem från Segersta! Vi debuterade som sagt i MsvA och jag är väldigt nöjd med debuten! Vi red ihop 66,4% och hamnade 5:a i ett mycket tufft startfält! Chanel var brunstig så hon kändes inte på topp! Var lite seg för skänkeln(det är så hon blir när hon är brunstig)

Själva programmet är jag nöjd med vi satta alla byten + serierna wihoo!! Travprogrammet kändes skitdåligt, där kan vi såååå mycket mer:)

Jag är iaf super glad och nu ska allt bara finslipas och vi ska träna på att tävla så det sitter som en smäck till sommaren!! :)

Finns så mycket i den hästen som kommer komma fram om ett par år!!

Snö

Kategori: Allmänt

Varför detta väder? Vill ha vår och sol och en ridbana som går att rida på! För en vecka sen var det så underbart och jag verkligen njöt av att kunna rida hemma och slippa detta åkande till ridhuset! Orken och humöret var på topp!!och nu.....phu! Hoppas verkligen det blir bättre väder imorgon när vi åker till Segersta! 
 
Båda hästarna fick lugna pass idag. Coco joggades i ridhuset och Chanel joggades en kvart hemma på de snöiga vägarna! 
 
detta var för en vecka sen!sol varmt och vårkänsla! 

Fantastiska pass idag!!

Kategori: Allmänt

Vilka duktiga hästar idag!Grym känsla på både Coco och Chanel. Coco var lugn och energisk på samma gång. Jag vill ha massa energi, men jag vill också kunna rida den energin på rätt sätt och få honom lugn och det är en svår kombo på honom.
Jag har jobbat för att få fram detta under flera månader och nu börjar det falla på plats bit för bit!! I galoppen kändes han fantastisk!! slutor, byten, serier kändes lätt och han arbetade i en mycket fin lösgjord form, utan att spänna upp nacken för mycket! I traven red jag ganska mycket framåt och däremellan, övergångar, volter,tempoväxlingar allt för att han ska kunna gå med energi men ändå vara påverkbar!
 
Chanel har gått super i en vecka, igår hade vi en dipp där det mesta kändes halvdant, inte dåligt men ändå inte så bra som hon känts sista tiden. Idag var känslan tillbaka och hon var helt magisk att rida, pappa fick säga åt mig idag, det gäller att rida varenda steg och jag fick ta upp henne i tävlingsform, Wow va hon travade!!(Tack pappa för hjälpen:)) Helt grymt och vilken Power det finns i henne! 
 
 
 
 
 
 

Pirr i magen

Kategori: Allmänt

startlistorna för Torsdag har kommit!!åååå vad det pirrar i magen! Debuten i MsvA med frack närmar sig! Det ska bli fantastisk kul och jag kommer åka dit, rida, vara super glad och njuta oavsett hur det går!! Håll tummarna för mig och Chanel 
 
 
 

73,3%

Kategori: Allmänt

Och en 2:a plats blev det för Coco i årets första start!Han var överladdad och hoppade omkring och for var ett projekt innan jag ens kom upp i sadeln! Han lugnade iaf ner sig när jag väl kom upp på honom men lyssnade ingenting på mig!
 
Själva ritten var inte den bästa vi gjort, jag kom aldrig till ridning och det var svårt att göra allt så bra som vi kan! Galopp programmet kändes iaf ganska ok! Men lägsta nivån har vi höjt rejält!😊
 
Nu tar vi nya tag mot svårare uppgifter! Känns så skönt att första tävlingen är avklarad!!
 
Dåligt med bilder blev det hade fullt upp med att koncentrera mig på Coco
Bästa Elin överraskade mig och kom och tittade på hon lyckades fånga oss på en bild! 

Shopping & Familjedag

Kategori: Allmänt

Idag blev det en efterlängtad familjedag!! Underbart med en lugn dag utan jobb😀!! Jag började dagen med att åka till stallet och rida båda hästarna! var klar med allt till lunchtid och då åkte vi iväg till kupolen och shoppade! Jag brukar aldrig köpa kläder till mig själv, då alla pengarna går till hästarna och hemmet. 
Men det blev ett par nya vita skor, välbehövlig då mina gamla går för sig själv...😉😉 Ett par snygga vår jeans, jag har svårt att hitta jeans som sitter bra, men dessa från Gina satt som en smäck 😀 2 tröjor och lite saker till Lee. 
  
Nu laddar jag för tävling imorgon. Håll tummarna att Coco är snäll och sköter sig!! 
 
 
 

Härliga väder

Kategori: Allmänt

 
 
Detta underbara väder gör så man blir glad i hela kroppen!! Livet känns så mycket lättare när man kan rida hemma på banan i solsken!! Gäller att passa på nu för snart är väl vintern tilbaka.
Chanel fick gå ett pass idag också och kändes väldigt fin. Coco har haft 2 dagar då han känts mindre bra, men idag kändes han fantastisk igen!! 
 
 

Fin Chanel

Kategori: Allmänt

Chanel gick super fint även idag!! Nu äntligen börjar styrkan sitta där på riktigt, som vi jobbat! Hon känns stark i kroppen och är lätt, energisk, kvick och otroligt ridbar! När jag får den känslan att mina ben känns långa då är vi på väg ha ha! 
 
Redan från början kändes hon så fin och lyssnade på allt jag bad om! När jag sen bestämde mig för att rida igenom programmet tappade vi lite av den bra känslan och hon blev lite som hon blir på tävlingar. Lyssnar inte helt och allt blir bara halvdant istället för perfekt!! Hon var säkert trött, men samtidigt måste vi tänja på den gränsen också!
När jag kände att vi kom in i den vad ska jag kalla det "transen" 😊 red jag verkligen igenom det och tvingade mig själv att komma till ridning!!
Det kändes verkligen skillnad när jag kom till ridning och hon lyssnade på mig igen! Att få till slutor,byten direkt in i piruetter och seriebyten är inte lätt, då måste hästen vara påverkbar och lyhörd! 
 
Älskade häst!!
 
 
 

Startlistor för söndag

Kategori: Allmänt

Startlistorna för söndagens start har redan kommit!😊 Coco ska få lufta benen i en MsvB:2 Eftersom jag vet hur han kan göra så har jag inga förhoppningar alls!
 
 
Förra året när vi åkte till Uppsala balla han ur helt på framridningen, han körde upp huvudet stack med mig, reste sig slog med frambenen och var allmänt oridbar, det slutade med att pappa fick leda oss tills det var dax för oss att komma in på banan. Väl inne på banan skötte han sig! I Högbo för 1 år sen var han så inne på banan, rädd för allt! Hoppade å for...Men i år borde han vara mer världs van när han gått bra i både Flyinge och Globen! Där hände det så mycket runt omkring så han blev helt tvärtom, lugn och fin nästan för lugn ha ha och litade helt på mig! 
Jag älskar min stjärna oavsett för jag vet att han kommer bli fantastisk framöver!
 
 
 
 
 

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Det har varit lite dålig uppdatering, dels för att jag jobbat en hel del och dels för att jag tappade lusten till att blogga när det finns så många experter runt omkring som tror sig veta allt fast att de inte har en j..la aning. Nog om det nu är det nya tag och det är väl bara att lära sig att det finns folk som bara vill klanka ner på andra för att de själva inte är duktiga. 
 
Idag har det varit strålande sol och ridbanan är ridbar, det är såååå otroligt skönt att slippa sitta å åka till ridhus, snacka om att man sparar tid. En riktig energispruta fick jag när jag fick rida mina fantastiskt fina hästar hemma på banan i solsken!!! Lycka och energi i hela kroppen!! Chanel kändes riktigt fin och stark i kroppen, Coco kändes fantastisk 😀 
Vi har tränat på att få mer energiska byten, utan att han spänner sig, det har varit svårt och tagit lite tid. Idag var bytena riktigt bra, han flög upp i luften fast i lugn och avspänd form. När det sitter går serierna också bra. Piurett arbetet går framåt och nu ska bara alla pusselbitar på plats. 
 
 
Fantastisk att kunna rida på banan igen!!
 
 
 
 

Nya fina saker från PS

Kategori: Allmänt

Igår fick jag en leverans av Mariah från PS, så snygga saker!! Ett nytt kandar, brunt med lackad nosgrimma och vit fodring! Wow vad jag älskar det!!Ni kan beställa detta här
2 blingiga pannband, 2 schabrak och två super snygga marinblå täcken i lätt ylle perfekt till våren!
 
 

Nöjda och glada hästar! :)
Kan inte riktigt bestämma vem som är snyggast i brunt.....tror faktiskt det får bli Coco
 

Tacksam för mitt team

Kategori: Allmänt

Jag är otroligt tacksam för mitt team som ställer upp för mig. De hjälper mig i vardagen och stöttar mig på träningar och tävlingar!
Mamma fixar allt från fika till mat, ser till att det alltid finns något i fika korgen när vi bär iväg till tävling.
Pappa som ställer upp till 200%!! han vill alltid mitt bästa, tränar mig på bästa sätt mellan Birgitta träningarna.
Elin som vet exakt hur jag vill ha det, hon fixar allt och är noggrann med allt! Hon är en glad person som jämnt peppar och får mig på bra humör!
Birgitta såklart som tränar mig och hästarna på bästa sätt, det är fantastiskt att ta del av hennes kunskaper och erfarenheter:) 
 
 Norells hästsport som sponsrar med kläder, täcken och saker till hästarna!!otroligt tacksam
 
PSofsweden som sponsrar med deras underbara träns/kandar och deras sholders och perfect heel är grymma!! 
 
Ser fram emot detta år det ska bli fantastiskt roligt! Nu hoppas jag att vi ska klara av att kvala till Falsterbo som är målet för i år! 
 
 
 

Program träning

Kategori: Allmänt

Idag red jag och Chanel igenom MsvA:1 för första gången! Och faktiskt så gick det ganska bra:) Jag har trott att det ska vara sååå svårt och tänkt att hur ska vi klara av att rida detta! Men A:1an var lättare att rida en B:5a som var otroligt rörig och svår. Det ända jag kände som inte var bra var att jag spände mig och då blir inte allt så bra som det kan vara. Dessutom gäller det att rida rätt linjer och hitta rätt tajming där har vi mycket att jobba på, men det kommer väl efter lite träning och ett par tävlingar! 
 
Nu blir det att rida program varje gång vi är till ridhuset och jag måste släppa den där lilla spänningen jag har! 
Träna träna träna!! 
 

Träning

Kategori: Allmänt

Idag ringde klockan 05.40 och jag åkte iväg till Storvik för att träna Italiano och Coco för Birgitta! Först ut var Italiano och vi fick börja med att rida öppna,förv sluta och lite övergångar.  Fokus låg på att få fram nosen och få honom att ta stödet där framme. Det svåra med honom är att han blir kort i nacken emellanåt och då är det svårt att få honom att ta stödet längre fram och han kryper ihop och studsar när jag kräver mer.  Men även fast att han har energi måste man rida honom, det är så viktigt att komma till ridning och ju mer power och energi ju mer måste man rida. Många tror att har man en pigg häst, kan man bara sitta och åka med, men det är tvärtom de måste verkligen ridas för att vara koncentrerade på ryttaren. Fick rida slutor in till medellinjen och rakt fram i ökat trav, wow vad han travade!!när jag fick stödet i handen med nosen framme travade han med frambenet upp över öronen, vilken häst!!! Jag är otroligt glad att få vara med att utbilda honom. I galoppen fick vi rida ökningar på långsidan in på medellinjen och göra enkla byten, svårt men nyttigt. Avslutade med en väldig bra övning som jag kommer ta med mig, öppna en kort diagonal i mellantrav, öppna direkt igen och sedan diagonal igen och öppna. 
 
Coco kändes fantastiskt fin 😀 vi började med ökning och samlad galopp på volt, där jag fick lägga benen på i den samlade galoppen för att få honom lite rappare. I traven jobbade vi slutor och rakt fram på medellinjen, och fick verkligen röra på bettet för att han ska ta halvhalter och komma fram med nosen. Jag har varit så osäker med hur jag ska rida hans form, han kryper gärna upp med nacken i vissa lägen och drar in nosen och då går det inte att rida, halvhalter finns liksom inte. Men Birgitta är ju så fantastisk på att förklara, hon menar att han är byggd så och längre fram är det bra att ha den formen, men han behöver lära sig att jobba på rätt sätt, magen upp så formen blir längre. Jag får inte vara rädd för att rida honom, jag tror att jag förstör formen och då fastnar jag i den där mellan formen, som är det värsta jag vet. Med rätt tänk och en ryttare som rider så blev han såååå fin, perfekt i formen, nosen fram och lösgjord. Lycklig! Sen red vi MsvA rörelser, sluta in till mitten rakt fram å byte! Några seriebyten som faktiskt blev ganska bra!Han gjorde allt bra och fick en massa klapp av både mig och Birgitta och många skrittpauser emellan. 
 
 
 
 

Vi Vann!!

Kategori: Allmänt

Vi vann dagens start i Fagersta på 70,8%!!
Jag bara älskar den här hästen! Hon gör mig lycklig❤️
 
Jag är super nöjd med ritten trots att vi kunde ha gjort vissa saker bättre, men så är det väl alltid. Nu taggar vi mot svårare utmaningar och det känns som vi är på rätt väg!