Träning och tävling

Kategori: Allmänt

I helgen blir det både träningar och tävling!!
imorgon kommer Birgitta så då åker jag med Coco till storvik. Ska bli super kul att träna och kolla av innan Strömsholm.  Och få Birgittas härliga energi känns fantastiskt, en riktig energi kick!! 
 
På söndag ska jag tävla ponny, tjoho va kul det ska bli😄😄 
En C-ponny som heter Harry, riktigt fin ponny. 
 
Skriver ett inlägg om helgen senare 
Trevlig helg till er❤
 
 
 
Chanel ska få en lugn helg med vila och skogstur😄
 
 

Mina ridpass

Kategori: Allmänt

Har lovat länge nu att jag ska skriva ett inlägg om hur jag lägger upp mina ridpass. 
 
Ett typiskt pass på Coco

Börjar med att skritta fram med kontakt. Skrittar i öppnor, för att få honom mellan innerskänkel och yttertygeln. Övergår till att rida mycket slutor i skritt, checkar av med någon skänkelvikning, gärna först för ena skänkeln, sedan för den andra och sen för den andra igen för att samtidigt få honom uppmärksam. 
 
Jobbar på samma sätt i trav ca 5 min sedan övergår jag direkt till galopp. I galoppen rider jag öppnor, förv sluta på långsidorna (gärna innanför spåret eller på kvarts/medelinjen) och slutor över diagonalen, där jag varierar galoppen, lite mer samlad och lite större språng för att få honom helt uppmärksam och ta mina halvhalter så han kan få in bakbenen in under kroppen. När han är uppvärmd, rider jag ännu mer variation fast med mer samling, sätter honom i piruett galopp både på volt och på rakt spår. När det känns bra provar jag och vänder i en piurett.
Ibland gör jag bara detta jobb, beror lite på hur snabbt han är med mig. 
Går jag in för att rida mer byten hoppar jag över piruetterna och går över till att träna serier istället. Där har vi inte full koll ännu, jag vill ha energisk galopp och luftiga byten.
Men sätter jag för mycket energi blir han lite osäker i bytena och vet inte riktigt hur han ska göra, men det bara att träna på. 
Traven tar jag nästan alltid sist, där jobbar vi just nu med att få honom att gå mellan passage, framåt i mer energisk trav tillbaka till passage och fram igen, det är precis i övergångarna han inte riktigt vet hur han ska göra, ibland blir det galopp och ibland stannar han till istället för att bli kvick i bakbenen, men det börjar komma. 
För ett par veckor sedan var målet att han skulle ta halvhalterna och vänta på mig och det gör han nu så då kan vi gå vidare ett snäpp. 
 
Ett typiskt pass på Chanel 

skrittar fram i slutor, skänkelvikningar. Hon är alltid med mig från början och är mjuk å följsam, travar fram på samma sätt, men är otrolig nogrann med att hon tar skänkeln direkt, hon kan lätt bli lite bekväm. Rider förvänd sluta på volt, mycket lösgörande övning 😄 i både trav å galopp. Mycket slutor i galopp, där jag varierar tempot och lägger in olika linjer med byten. 
Rider just nu mycket galopp för att stärka den och få henne ihop och samlad i alla rörelser. Ganska mycket piruett  jobb som börjar gå riktigt bra. Varierar mellan piurett jobb och bytes jobb även på henne, vissa dagar tar vi mer serie arbete. 
I traven är hon stark och har så lätt för sig så den nöter jag inte ut.  Vill bara att hon ska va kvick för skänkeln och gå av sig själv, så där behöver jag jobba med henne i tempoväxlingar, skolorna är hennes starkaste sida som dom nöter vi inte heller på.
Så just nu ligger fokus på att få galoppen rund, luftig och samlad med energi.
Låter lättare än vad det är 😄
 
 
 
 

MaxiRice

Kategori: Allmänt

Den nya broschyren från MaxiRice med mig och Coco
 
Har ni frågor eller vill prova säljer jag detta nu och kommer ta hem det varannan månad. 
Maxirice är verkligen det bästa tillskottet som dessutom är helt naturligt. 
 
 
 

En ny favorit

Kategori: Allmänt

Jag har fått en ny favorit från vitamin well
rabarber/jordgubbar, mmmm helt fantastiskt god!!
Den måste ni prova😄
 
 
Jag älskar dessa och dom är perfekta att ha med sig på träningar och tävlingar 
 
 

Fram två steg tillbaka tre

Kategori: Allmänt

Precis så känns det just nu med Chanel, med det är väl som vanligt att vi ska över nästa tröskel. Men det är ju förbannat tråkigt när man kommer in i dessa "jobbiga" faser, bara att gå tillbaka till grunderna och jobba där ifrån ett tag framöver. 

Coco har känts fantastiskt fin, känns som det snart är på plats allting. Han är inte riktigt stabil och vet inte alla gånger hur han ska sätta ner sina ben. Men styrkan är på väg och nu gäller det bara att befästa allt så han känner sig trygg i sig själv och det han ska göra. Han börjar bli mer harmonisk och tycker det är roligt att arbeta, hans dryga och jobbiga temperament kommer inte ofta nu. 
 
 
 
 

Planeringen fram till Falsterbo

Kategori: Allmänt

Jag har ändrat planeringen lite inför Falsterbo. Det gäller att lägga upp planeringen på ett bra sätt för att hästarna ska vara som bäst i formen just då, men det är väldigt svårt att veta om man gör rätt eller fel.
Det visar sig😄
Men nu har jag iaf bestämt att åka till Strömsholm med Coco och rida en St.Georges. Jag tror att det kan vara bra för honom att tävla på en stor arena där det händer saker överallt. 
Fast jag kommer att vara suuper nervös över hur han kommer bete sig, men vill ha en sån utmaning innan Falsterbo, för där är det väldigt stort och det händer massor runtomkring hela tiden. 
Det är väldigt bra hästar med och jag tänker endast ta detta som en träning inför Falsterbo
 
Coco har varit väldigt laddad de sista tävlingarna, precis som jag vill men, jag vill kunna rida honom där också, den kombon har vi inte hittat ännu och det är ju bara träning på tävling som kan stärka det. 
 

Efter Strömsholm blir det meeting i Malung, dom har så fina och bra tävlingar med bra priser och trevligt folk!! Dit måste ni åka och tävla😄 finns klasser från LB till St.Georges 
Sen är det bara 11/2 vecka innan vi åker. 
 
Chanel ska tävla i antingen Segersta eller i Vansbro om 2 veckor, har inte riktigt bestämt ännu vilken av dom det blir, beror lite på hur det ser ut här hemma😄 i Segersta är det en MsvA och i Vansbro en St.Georges och vi skulle behöva träna på en till psg innan Falsterbo 

Chanel ska också till Malungs meeting i slutet på juni
 
Chanel förra året i Falsterbo 

Tävling

Kategori: Allmänt

Idag hade  Sundsvall en kvälls tävling med MsvA 
Jag bestämde att åka dit för att få två lugna helger så vi kan fixa klart stallet
Coco var ganska laddad och försökte sticka iväg med mig inne på banan. Fick till ett ganska bra trav program.I galoppen blir han som en bomb så svårt att komma till ridning
 
Chanel tågade på och gjorde allt väldigt bra inga större missar.  Super nöjd och glad
68,8% och vinst Coco fick trots lite missar 66,8% och blev 2:a
 
 
 

Duktiga Sara!

Kategori: Allmänt

 
Sara och Glitter red sin andra MsvC på 64,8%!! jag är så stolt över henne😊
om ni alla visste vilket jobb Sara lagt ner på denna häst!! Blod, svett, tårar och lite till! 
Den hästen har varit långt ifrån lättriden! 
Men jag sa en gång att "när ni väl hittar knapparna och hon börjar slappna av så kommer du ha en sån fin häst!!" 
 
Kommer ihåg en träning när Glitter bara stod på bakbenen och gjorde verkligen allt för att skrämma Sara! Hon har gjort alla dumheter man kan tänka sig, det är inte lätt för en ung tjej att bita ihop och jobba vidare! Men Sara har inte gett sig och nu börjar bitarna falla på plats!!
 
Sara om du läser detta så ska du veta att jag tycker du är grym!!! Och genom den hårda vägen lär man sig också att rida bra! Många kan rida men att kunna rida bra är svårt!!
Din ridkänsla blir bara bättre och bättre!! Och jag säger som jag alltid gör
tänk dig nästa år!!😊
 
 
 
 
 

Utrustning

Kategori: Allmänt

Får en hel del frågor om vad jag har för sadel!
Därför kommer här ett inlägg om utrustningen!😀

Sadeln jag har nu är en childeric som jag trivs otroligt bra med. Köpte den begagnad för 1 år sedan, drömmen är såklart att en dag kunna måttbeställa en childeric som passar mig och hästarna. Som ni alla vet är jag ganska liten och har korta ben, jag behöver en sadel med korta kåpor för att komma åt med mina ben. Sen skulle jag också vilja ha en sadel som är två färgad, svart och brun så den passar till båda mina Ps kandar. 
 
 
 
kandaren jag har kommer självklart från Ps of Sweden. Både jag och hästarna gillar dom skarpt😀 Anatomiska kvalitets träns och kandar med super snygga matchade pannband. 
 
 
 
Favorit lindorna är Anky och Eskadron, dom håller hur länge som helst och finns i alla färger, bra och lagom stretch i fleecen. Schabrak har jag från de flesta märken. Jag tycker att sochkemöles är super snygga, men dock dålig kvalité......kryper efter en tvätt till ponny stl. 
Mias och Equiline är bra kvalité, snygga och man kan designa dom som man vill, priset?! ...
lite dyrt för equilines tycker jag. 
Ett schabrak jag har som kommer från jacson, har visat sig vara väldigt bra i kvalité men tycker dom har lite tråkiga schabrak. Eskadron har ganska snygga och fina schabrak i mycket olika färger. 
 
 Min utrustning till vardags är stövlar från De Niro 
Dom är bruna och väldigt sköna, inga detaljer bara vanliga. 
Favorit ridbyxor är Pikeur som finns i allt och alla färger, gillar även Cavallo väldigt mycket!!! Dom sitter bra  på mig och är sköna i väldigt bra kvalité. Har nu ett par favvo byxor från horselife, sköna, snygga kanske inte bästa kvalitén men otroligt bra pris så då kan man ju köpa 2 nästa 3 istället för ett par dyra 😀😀
 
 
 
Min hjälm kommer från Uvex, super lätt och skön. Tröjor jackor, t-shirts och andra kläder
varierar hit å dit. 
 
 

Kolla in dessa från Perfekt Sit Of Sweden

Kategori: Allmänt

snygga va? 
 
 
Nu är dom äntligen här 😊 dom snyggaste grooming bagarna som någonsin gjorts!
Gå in på PSofsweden beställ hem!!
 
tryck på Ps logga på högra sidan för att komma till deras hemsida 
 

Träning

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag med Chanel till Segersta för att träna för Jeanna! 
 
Jeanna red precis som förra gången och hon tyckte Chanel hade blivit så mycket bättre!😊 
kul att veta att man gör rätt emellan träningarna!
 
Jag red de sista 10 min och Jeanna hjälpte mig att få till kvickheten i bakbenen i traven. Lite tramp jobb som hon gjorde väldigt bra!! 
 
En svettig och duktig Chanel
vid dagens träning 
 
 

Det närmar sig

Kategori: Allmänt

stallet närmar sig med storm steg, snart är inredningen på plats! 

 
snyggt va?😊
 
så såg det ut innan
 
 
 
Lite skillnad😊

Plats 21

Kategori: Allmänt

Ha ha kickade in på skoj för att kolla in ryttar rankingen! Och fick se att jag ligger på plats 21!! Helt sjukt 
Alla som ligger där i toppen har en hel drös med hästar och är i eliten 
😊
kul det gjorde min kväll iaf!!
 
 

Lugn dag

Kategori: Allmänt

Så var vardagen igång igen med dubbla jobbpass måndag och Tisdag! 
Idag är jag ledig fram till 16 det känns så skönt att äntligen ha en lugn dag hemma med hästarna!! 
 
Chanel fick en skogstur och 5 min jogg på banan, hon kändes mjuk och fin. Imorgon bär det av till
Segersta för att trimma lite för Jeanna!!
Coco gick kanon bra idag!! Vill bara få till denna känsla inne på tävlingsbanan också men det kommer! 
 

Bilder

Kategori: Allmänt

Här kommer några bilder från tävlingen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vackra Chanel
 
Tack till Linda Andersson som tagit alla fina bilder 
 
 
 
 
 

Dt

Kategori: Allmänt

Söderhamn dag 2

Kategori: Allmänt

I söndagens MsvA:1 var Coco betydligt lugnare och vi kunde rida en bra program utan större kostsamma missar! Dock var det inte samma tryck och några smågrejer som vi kan göra bättre. 68,5% en 2:a plats och slagen av godkända hingsten Dionysos!! 
Chanel kändes ganska bra dock missade vi ett byte i serien som så klart drog ner! Men 67% och 3:a känns super bra!! Precis innan mig blev det en strykning så placeringarna ändrades från3 till 2 synd, men vad gör det när jag har två super hästar!! 😊😊
 
 

WOW

Kategori: Allmänt

Debuten i St.george gick strålande😀 Coco och Chanel fick samma poäng och delade på segern!! Känns fantastiskt kul!! Och nu är även Coco klar för Falsterbo!!
 

Tar det från början. Det hela började med att familjen ligger i magsjuka, jag är livrädd för magsjuka. På vägen upp till Söderhamn känner jag hur jag plötsligt mår skit dåligt.....åååå nej. Stannade lastbilen och gick ut å hämtade lite luft, sen kändes det lite bättre. Mådde halvdant hela dagen och ville bara rida innan det skulle bryta ut. 
 
Väl uppe på hästryggen kändes det bättre. Coco var först ut och var väldigt laddad. Den energin vill jag ha, men jag vill kunna kontrollera den också. När domare visslade flög han upp i luften och pep, ha ha going😀
Programmet kändes ok, lite små grejer som kan bli bättre. Första serien som är byten i vart fjärde, missade vi helt. Men jag är glad och nöjd att vi kom runt programet utan att han bralla ur helt. 
66,5% !
Chanel kändes super fin på framridningen, och även inne på banan. Missade höger piruetten annars är jag riktigt nöjd med hennes ritt. Båda serierna satt och hela galoppen kändes mycket bättre än vad det brukar kännas inne på banan, orken fanns hela vägen idag!!
Trodde faktiskt att hon skulle få mer än Coco! 
 
 
 
 
 
 
 

Heja Jeanna

Kategori: Allmänt

Vilken fantastisk ritt Jeanna och Darcia måste ha gjort!! Så grymt bra! 
Nu håller vi tummarna i Finalen!!
 
 

SM

Kategori: Allmänt

SM i dressyr pågår i Eriksberg just nu.
 
 

Fina Coco

Kategori: Allmänt

Äntligen kom det ett kanon pass på Coco och Äntligen var han så känslig och fin samtidigt. Det har jag 
jobbat med länge. Fin och avslappnad i formen, energisk och lyhörd. Inget bråk och han bara väntade på mig och undrade hela tiden vad jag ville att han skulle göra. Duktiga Coco 😀så glad att han är snäll och arbetsvillig 
Men
det är otroligt svårt att rida och det gäller att sitta så still med hela kroppen, jag får lära mig att rida på ett annat sätt, roligt men svårt. 
Fast att jag vet att vi har mycket jobb kvar innan han är stabil i alla olika rörelser så vet jag att om ett par år kommer han vara så fin! 
 
 

Segersta

Kategori: Allmänt

Jag har glömt att berätta att jag och Chanel åkte ner till Segersta för ett par dagar sen och tränade för Jeanna!!
 
Jag har känt att vi fastnat och jag tappat min ridkänsla! Det var faktiskt så illa att jag inte ens visste om jag skulle rida framåt el tillbaka, svänga höger el vänster ha ha snacka om att köra fast....fick lite panik eftersom vi skulle iväg till Eskilstuna och tävla. 
 
Jeanna red Chanel och jag fick en helt annan känsla när såg någon annan rida, och Jeanna är helt fantastisk på att rida! 
 
Det kändes nyttigt och jag hittade min känsla igen. 
 
 
 
 

MaxiRice

Kategori: Allmänt

Mitt nya favorit tillskott som verkligen fungerar!!

MaxiRice

 

Stabiliserat Riskli

 
 
 
 

Brunt ris produceras när säden torkas och det yttre skalet avlägsnas. Brunt ris behandlas för att få fram vitt ris, genom att det yttre bruna skiktet avlägsnas (riskli). Maxi Stabiliserat Riskli är tillverkat utan att viktiga näringsämnen försvinner.

Hälsofördelar

* MaxiRice; naturlig källa av E-vitamin; för immunförsvaret och en sund muskelutveckling. Oumbärligt för optimal fertilitet och tillväxt hos aveldjur.

* MaxiRice; naturlig källa av B-vitaminer; viktiga för ämnesomsättningen, bygger och underhåller cellstrukturer, nödvändiga för att muskler och nerver ska fungera normalt.

* Maxi Rice; har ett lågt GI-värde vilket innebär att den är långsam energikälla. Den långsamma energin ger en positiv påverkan på hälsan, prestationen och temperamentet.

* Forskning visar långsamma och stärkelsefattiga energikällor kombinerat med en balanserad foderstat bidrar till minskad risk att utveckla skelettförändringar och kan hjälpa till att förebygga magsår, tarmrelaterade problem, fång och kolik. Forskning visar också att riskli är användbart för hästar med tendens till muskelstelhet och korsförlamning.

* Maxiice´s värdefulla näringsinnehåll ger din häst en mängd mikronäring som sörjer för en förbättrad ämnesomsättning och bättre prestationsförmåga.

Sammansättning;

* Råfett 18 %
* Råprotein 13 %
* Växttråd 10 %
* Aska 11 %
* Kalcium 1,60 %
* Fosfor 1,60 %
*Natrium 0,01 %

Energi 16 MJ/kg Smp 103 g/kg

Naturliga antioxidanter och rik på naturligt vegetabiliskt fett.

 

Jag har fått möjligheten att prova detta fantastiska tillskott till Coco! Han har under den tiden som han ätit detta, blivit så fin och maffig i kroppen. Musklerna byggs upp och hålls mjuka och fina. Pälsen är fin och glansig och det syns på hela honom att han mår bra i kroppen. Coco har alltid varit smal och det har varit svårt att få hull honom, vi har gett honom väldigt mycket mat. Sen vi började med detta har han blivit rund och fin i kroppen. 

 Coco är en sponsor häst så ni kommer se honom i broschyrer som kommer att komma ut😀

 

Jag tänker ge detta till alla mina hästar och sluta med alla burkar hit och dit! Detta är det enda tillskott som jag sett resultat av, det fungerar verkligen!! 

Chanel har ätit det ett tag nu också och jag börjar se på henne hur bra hon mår i kroppen. Rund fin, glansig päls och styrkan i hennes muskler. Hon har ju väldigt mycket muskler, men har ofta fått mjölksyra och inte orkat riktigt. Jag känner en helt annan ork och styrka i henne

Är ni intresserade av detta kontakta mig för frågor el beställningar 

emmizen12@hotmail.com

073-6343273 

 

Hovslagning

Kategori: Allmänt

Fick en kommentar ang hovslagning och hur jag tänker där. 
 
För mig är det otroligt viktigt, hovarna är ju faktiskt hästarnas fötter som dom springer med och lägger all vikt på. Min pappa har varit hovslagare så därför har det alltid varit en viktig och noggrann bit med alla mina hästar!! Han är utsliten i kroppen nu och kan därför inte jobba som hovslagare längre, men är med å bestämmer och tycker å tänker😀
Han säger, utan hov, ingen häst!! 
 
Hovvården: jag använder alosin som jag smörjer hovarna med flera gånger i veckan. 
Förut har jag gett biotin som tillskott, men nu ger jag alla mina hästar ett tillskott som heter maxirice, som är bra för allt!!( kommer skriva ett inlägg om detta sen😀)  
Tänker alltid på att hålla hovarna i gott skick hela tiden, aldrig låta de växa för mycket, inte för stora skor så dom trampar av sig, och det viktigaste att anpassa skoningen efter hästen. Och självklart att hovslagaren skor rakt och inte "hugger" av för mycket på in el utsida.  
 
Mina hästar nu har lite olika special skoningar. Coco går med en egen svetsad sko där vi avlastat insidan av höger fram eftersom han alltid trampar sig där, Chanel har sulor fram och kilsulor bak för att avbelasta trakterna eftersom hon lägger rätt mycket vikt där. 
 
 
 
 
 
 

Träning

Kategori: Allmänt

Ja idag var det äntligen träning för Birgitta!! Som jag längtat efter denna underbara människa!! 
Coco var först ut och han skötte sig riktigt bra! Jag tror han gillar Birgitta lika mycket som jag 😀 
 
Började med en bra övning där vi red sluta, byte, volt, öppna och sedan sluta, byte, volt ökning. Allt för att få honom att lyssna och vara mellan hjälperna.
Sen gjorde vi sluta, byte, sluta som det är i psg, det gick riktigt bra!! Därefter kolla vi serierna som gick helt ok, det kan gå lite troll i dom ibland, det beror lite på vilket humör han är på cocobusen. Först en diagonal i vart fjärde och därefter en diagonal i vart tredje. Det är riktigt svårt att göra olika serie byten efter varann. 
 
I traven jobbade vi också programdelar ur psg. Öppna, volt och sluta även det gjorde han bra!där vill jag senare kunna sätta mera tryck som jag kan göra med Chanel men han är ännu inte riktigt klar för det. 
Sen till svårigheten, ökat trav, där han är så jävla rädd för att slå ihop och trampa sig. 
Första försöket, ja galopp men sen fick jag verkligen rida genom hörnet och tänka att jag bara skulle trycka på en knapp och luften skulle släppas ut, och Birgitta sa det att han måste känna sig säker och våga ta i. När vi hittade knapparna och jag vågade rida och han våga ta i så då öka han som en flygmaskin!!! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bästa tjejerna

Kategori: Allmänt

Stort grattis till duktiga tjejerna i Div1 laget som tog hem segern idag!! Grymma ni är!!
 
Snyggast också!!
 
 

Prestations ångest

Kategori: Allmänt

Jag har detta år fastnat lite i mig själv, och tappat bort styrkan att" bara vara och göra mitt"
Frustationen och känslan man får när man inte kan prestera som man vill och kan, det bara kryper i kroppen och snurrar i huvudet. Det är otroligt svårt att få grepp om detta och börja tänka klart igen. 
 
Kombiationen av stress, press, stress, press om å om igen är inte lätt att hantera. Stressen att hinna med allt, räcka till överallt och göra alla nöjda. Jobba, rida, jobba igen, ta hand om hemmet, laga mat vara en bra mamma å sambo, orka med allt hela tiden. Pressen på mig själv att alltid vara GLAD, DUKTIG och ha FULLSTÄNDIG KONTROLL, prestera och vara BÄST alltid!! 
Tillslut klarar man ingenting av detta och allt bara rasar. Kroppen säger stopp, huvudet känns som en ända stor gröt som snurrar, och snurrar utan att sluta. Jag är van att alltid ha kontroll på mig och när jag inte har det får jag lätt lite panik inombords. När jag dessutom inte klarar av att prestera, och det går dåligt är det liksom jackpot i skallen!! 
Får jag något negativt från någon just då, kan vara en jävla skit sak bara som om att jag glömde köpa mjölk, eller när människor som inte känner mig eller vet någonting om mig kritiserar känns det som huvet är långt ner under jorden, ex en bild som inte är perfekt,hästen ser ut si eller så, stackare han ser ut att lida osv...hur kul är det att höra/läsa när mina hästar är mitt allt och det bara är en ögonblicks bild, hallå? Människor hur orkar dom lägga sig i andra?? 
 
Alla säger skit i andra, tänk positivt....ja jag vet men hur lätt är det att tänka positiv och strunta i vad andra tycker?? 
 
Jag vill skriva detta här för att ni som läser ska veta att det inte är en dans på rosor jämnt för mig heller, och alla har vi våra "problem" som vi jobbar med! 
 
Jag har nu en mental coach som ska hjälpa mig att tänka på ett annat sätt. Och vet ni?
Jag gör ju detta för att jag tycker det är roligt, jag älskar att rida och då ska inte mina negativa tankar få förstöra det!! Och jag tänker inte tillåta mig själv, att andra ska påverka mig negativt! 
 
Kram till er alla och gör det du älskar att göra, låt ingen annan påverka dig! 😀😀
 
 
 
 
 
 
 
 

Chanel färdig kvalad till Falsterbo

Kategori: Allmänt

 
 
I dagens start i Esklistuna red vi ihop 67,4% och tog en andra plats och är färdig kvalade till Falsterbo!!
Chanel kändes fin och vi red ett godkänt program. Jag är nöjd med bedömningen och glad att domarna var ganska lika i sin bedömmning, mycket positiv kritik av alla domare som tyckte Chanel var " en pampig lydig häst med fina gångarter och en ryttare med god sits😀
Det fattades lite av den energin jag vill ha och vi missuppfattade varandra i ryggningen, där hon trodde att det bara skulle vara en halt och ryggade inte direkt! Vänster bytet efter höger piuretten bytte hon före mig, det blev rent men för tidigt. Trav programet bra och bytena på medelinjen satt bra, raka och luftiga. Piuretterna och serierna gick mycket bättre idag😀 galoppslutorna kan vi göra bättre.
Hem å träna ännu mer och finslipa alla detaljer.
 
Känns bra att vi kom iväg, i Torsdags kväll hade jag ont i huvudet och mådde illa så trodde att jag skulle bli sjuk, men kändes mycket bättre redan igår em så då bestämde jag för att åka och tur var väl det. 
 
 

 Fina Chanel lika nöjd som jag 
 
 
 
 Snygga PS kandaret nu med käkremmen på.
 
 Snygg täcke från Ps och snyggt (stort😉)  Schabrak från Mias som Norells sponsrat mig med.
Tack goa Ni!!