Kort litet inlägg

Kategori:

 
Idag har jag haft fullt upp med träningar ända till sen kväll!
Började iaf dagen med att rida ut min svarta snygging i skogen och han skötte sig exemplariskt!Så lycklig när han sköter sig. Nu blir det sängen för en trött Emma och imorgon ska jag till svärdsjö och kolla tävlingar. Emma ska starta sin fina TicTac och flera andra elever ska också dit å tävla.  Våran uppfödning Thriller och hans duktiga ägare Carro kommer imorgon för att träna två dagar, spännande och kul att få se honom igen. 
 
 
Thriller och Caroline 

Höstens färger

Kategori:

 
Jag bara älskar färgerna som kommer till hösten! Brun,vinröd/plommonfärg och marin så klart!
Jag kommer att satsa på brun och vinrött,älskar dessa färger och jag tror att båda hästarna passar det!
 
 
blädrade i höökskatalogen igår när den kom. Såklart kommer jag att handla på Norells och deras sortiment
men här kommer lite smakprov direkt från katalogen
 
Vinröda ridbyxor mycket snyggt
Pannband och tröja med ludd
 

Birgitta träning dag 2

Kategori:

 
Cocos tur idag att följa med på träning. Birgitta tyckte han blivit mycket starkare och jämnare än förra gången. Vi fick träna lite samling i galoppen och det svarade han riktigt bra på. I traven red vi sluta, öppna, sluta och känslan att rida passage i slutan och lite framåt i öppnan.  Mycket bra övning och hon förklarade känslan på ett fantastiskt sätt!!!avslutade med några längningar och där fick jag ett nytt tänke sätt och även ett nytt sätt att rida sååå underbart!!!!
 
Denna helg har jag lärt mig så mycket, och vet ni jag har ju faktiskt inte äns kunna rida förut, nu börjar jag förstå vad riktig ridning är!!bara genom att tänka rätt gör att allt blir så mycket bättre och enklare.
väntar redan till nästa träning!
 
 
 

Birgitta Kjellin dag 1

Kategori: Allmänt

 

Chanel fick följa med till Storvik idag för att träna för Birgitta. Och det var en riktigt bra träning, jag har länge väntat på att få denna hjälp av en duktig tränare! Hon ser allt förklarar på ett bra sätt samtidigt som hon förmedlar känslan. Hon tänker även framåt mot framtiden och ger riktigt bra tips om hur man ska rida inne på banan och "tänket" för att jag som ryttare ska kunna utbilda hästen uppåt i klasserna!

Vill träna varje dag skulle vilja ha snäckan i örat för alltid ha ha!!

Imorgon blir det Cocobusens tur spännande. Trevlig helg till alla!

Kram

 

 

Chanels utveckling del 1

Kategori:

 

Chanel har alltid varit okomplicerad och fin att rida! När jag köpte henne var hon stabil och snäll, bara att hoppa å rida på!
En sak hon inte gillade var att ha ländtäcke, då bockade hon av mig i en jävla fart ha ha. Tror inte ens hon förstod vad som hände! 
 
Vi gjorde våran första start förra året i en LB:1 som vi segrade med 75%!! Under hela förra året visade hon vilken fantastisk häst hon är och vilket otroligt temperament! Super cool tävlingshäst med mycket kapacitet! Vi red ett par LA och några Msv C och avslutade året med att vinna en MsvC på 75% och dessutom blev hon rankad som nummer 1 i Sverige, flest poäng av alla 5 åringar inte dåligt. 
 
Nu i år har hon fortsatt att visa hur duktig hon är. Vunnit Msv B på 71,5%! tyvärr har vi inte fått till en super ritt ännu, har alltid varit någon liten missuppfattning mellan oss inne på banan. Och missar man ett byte och får en 0 så försvinner många många poäng. Det handlar om så små saker som ska stämma exakt. Men detta år är ett träningsår inför nästa år!
 
Även i Falsterbo visade hon hur fantastisk temperament hon har. Det var en väldigt nyttig och lärorik tävling för oss. Även fast ritten inte var den bästa så fick vi med oss otrolig bra erfarenhet.
 
Nu ska vi fortsätta att träna inför nästa år och målet är att rida Msv A och kvala till Falsterbo!
 
 
 
 
Finaste Chanel 
 
 

Träning

Kategori:

 
Imorgon blir det träning för Birgitta igen! Ska bli super kul!chanel blir med imorgon och Coco på söndag! Ska försöka låna med en kamera å ta lite kort :) 

Cocos utveckling forts

Kategori:

 
I förra inlägget skrev jag endast om tävlingsutvecklingen. Men det har hänt så mycket mer med hans kropp och psyke. När Coco kom till mig var han mager och ful, inte en enda muskel hade han på kroppen. Han var väldigt känslig och rädd för allt.
 
Det tog sin tid att få honom i bra hull och nu för första gången tycker jag att han är rund och fin i kroppen. Hans hals har alltid varit hans svaghet, han hade nästan som en svanhals, lång, smal och en grop efter manken, inte bra för en dressyrhäst. Men efter mycket arbete i låg form under en lång period blev halsen sakta bättre och bättre.
Nu har den blivit rund och maffig, tom börjar den likna en "dressyrhäst" hals.
 
Psyket då, ja det har gått upp och ner, man visste aldrig vart man hade honom. Den första tiden var han livrädd för det mesta, vi fick jobba mycket med förtroende och få honom lugn. När det blev bättre och han fick mer självförtroende blev han busig och kaxig samtidigt som han blev rädd för sig själv, ingen bra kombo :) ibland hade jag ingen kontroll alls på honom och inte han heller på sig själv.
 
Vi har jobbat väldigt mycket med miljöträning, haft ut olika saker runt om på ridbanan, ändrat varje dag för att det ska vara nåt "nytt" att titta på och nu reagerar han nästan ingenting, finns vissa saker  tittar han till på mer än andra men det går att hantera.
 
Jag tycker att dom sista veckorna har Coco blivit lugn i huvudet, det märktes i helgens tävlingar och skogsturen igår. Så lugn, harmonisk och avslappnad men även lyhörd. Det känns som vi kommit varandra nära och han har fått sånt förtroende för mig. Vi känner verkligen varann och är bästa vänner, underbar känsla!!!
 
Jag tror att han fortfarande kan busa till det när han känner för det men nu förhoppningsvis med lite mer kontroll :)
 
 
Fina Coco

Cocos utveckling

Kategori: Allmänt

För ca 1 år sen startade jag och Coco vår första tävling. En LB:1 i Falun. Han var riktigt på g och blåste trumpet i en kvart. När jag väl kom upp i sadeln skötte han sig fint och vi kunde styra runt oss på en liten 40m bana utan större missar dock var han spänd och rädd.

Efter den debuten startade vi några LB:3or han var rädd och spänd i början men efter ett par tävlingar blev han van med den atmosfären och vi avslutade året med vinst på över 77%!!

Under hela vinterhalvåret har vi jobbat upp styrkan på honom och jobbat mycket med att få honom avslappnad i formen. Vi började även med byten eftersom jag hade som mål att starta MsvB detta år.

Första tävlingen i år blev en LA:4 där vi vann på nästan 75% debuterade även MsvC och där fick vi lite missar men red ihop 66%

Efter den tävlingen åkte vi till högbo och där var han helt galen på framrid och inne på banan var han rädd för allt så jag kunde knappt rida honom.
Det blev ännu mer miljöträning hemma med massa olika läskigheter.

Debuten i MsvB vann vi på nästan 70% och där började allt släppa. Han blev ridbar på banan och lyssnade på mig, dock kunde framridningarna bli lite vilda.

Vi åkte till Uppsala för att göra ett 6-års kval,vilket vi vann på 83,3%!
Även i Bollnäs vann vi på över 77%
Efter den tävlingen fick Coco det lite lugnt med tävlingar och han fick komma ut i skogen och jobba några gånger. Anmälde till Ludvika för att starta en MsvB:4 och där hade vi ingen kemi alls inne på banan och allt blev bara helt fel.

Nu ska vi fortsätta att jobba upp hans styrka och få honom lika ridbar och lugn som han var i helgens tävlingar. Och hoppas på att vi kan åka ner till Flyinge och göra ett godkänt program med en bra bedömning!

Bollnäs

Kategori:

 
Idag tävlade jag Coco en Msv C och en Msv B i Bollnäs. Han var så lugn å cool, nästan lite för lugn i första klassen :) men vi red ihop nästan 70% och segrade.
 
I andra klassen var han så fin å ridbar dock gillade inte domaren någonting av det som jag tyckte var bra så vi slutade 5:a på över 65%!! . Ritten var absolut den bästa vi gjort och många runt omkring trodde att vi skulle få väldigt höga procent men det verkade som den domaren letade fel istället för att göra en bra bedömning, tråkigt men jag är spudlande glad efter den ritten i alla fall.
 
 Täcke och guldbootsen 
 
 

Dålig uppdatering

Kategori:

Förlåt för min dåliga uppdatering men jag har haft semester i ett dygn och nu blir det full fart med ridläger under 2 dagar. Skriver mer så fort jag får tid

Fler Bilder

Kategori:

 
Min favvo bild bara älskar den
 
 
Här kommer några fler bilder från Falsterbo
Träning på Måndag kväll
 
 
 
 
Skrittpass på morgonen
 
 
 
Efter träningen på Tisdagkväll för Birgitta
Orange & Blå

Bilder från Falsterbo

Kategori:

 
Tack till Cornelia för alla fina bilder

Lite Tankar

Kategori:

 
 
Nu har jag kommit hem och börjar landa i verkligheten igen. Det är en fantastisk känsla att få rida i Falsterbo, så roligt och stort!! Fast att själva ritten inte var den bästa är jag nöjd och glad ändå.
Att komma dit till den atmosfären är som att leva i en liten bubbla under några dagar.
Första dagen när jag red kändes allt bara skit, jag ville åka hem och tänkte vad sjutton gör vi här, men efter hjälpen från Birgitta på Tisdag kväll, kände jag mig inspirerad och glad.
 
Chanel kändes jätte fin på framridningen, väl inne på banan tappade vi det mesta av det vi hade där. Men vi kunde rida igenom programet med 2 stora missar och några mindre fick även till några riktigt bra saker. Med nästan 64% är jag så nöjd ändå och jag vet att procenten kunde ha varit sååå mycket bättre. Nu ska vi träna på och målet är 7- års i Falsterbo nästa år, då är vi lite mer rutinerade och förbereda på hur det är att rida på en sådan stor arena.
 
 
Inridningen inför en fullsatt arena i Falsterbo
 

Vilken känsla

Kategori:

 
 
Vilken känsla det var att rida i Falsterbo! Jag är jätte nöjd med våran prestation trots lite missar slutade vi på 63,6% det började med att Chanel bytte på medelinjen i inridningen ingen bra början. Efter det stod emot lite i första ökningen för hon såg en blomma. Sen fick vi till fina öppnor å slutor bla en 8 på höger slutan.
sen var det medelinjen igen och där byter hon innan enkla bytet...inte bra. I galopp programmet där vi brukar vara sämst gick det ganska bra, alla bytena satt och hon kändes jätte bra. 
 
Nu ser vi framåt mot nästa mål, och det vi ska jobba med är mer rutin och självkänsla!! det känns så bra när jag hittat en super bra tränare som jag vet kan hjälpa mig med allt! Birgitta hjälpte mig på framridnigen och det kändes jätte bra. Hon ger mig verkligen förtroende och hittar exakt rätt saker. 
 
Bilder kommer när vi kommit hem.

Rapport från skåneland

Kategori:

Igår kväll var vi äntligen framme i Falsterbo efter en 11 timmars lång resa. Chanel stod snällt och stilla hela vägen ner.

Idag har vi shoppat hela dagen och ridit två pass ett lugnare med bara skritt och trav och ett lite mer ordentligt.

Imorgon blir det att kolla in 5 åringarna. Har några favvisar bla Floricello och Dunhill. Floricello kollade vi in idag när Andreas red så himla fin!lite lik Cocu faktiskt. På kvällen ska jag rida och visa Chanel arenan med några andra 6 åringar åååå spännande.

Katastrof ritt!

Kategori:

 
Ritten idag var väl den sämsta på länge.  Coco kändes super fin på framridningen! Inne på banan började det fel med galopp efter halten därefter fortsatte missarna. Vi hade ingen kemi och det gick helt enkelt inte att rida.
 
italianos första start en LA:4 slutade med en 2:a plats  på över 67% med jätte fina betyg och lovord. Bl.a. 8:or på alla längningar. Han var så fantastisk inne på banan, nästan lite för mycket go så det blev nån miss i galoppen annars är jag så nöjd!!
 
snygging

Ludvika

Kategori:

 
 
Har varit så mycket med Falsterbo att jag helt glömt att skriva om tävlingen imorgon. Coco ska få komma ut å känna på tävlingsbanan igen. En MsvB:4 i Ludvika ska bli jätte roligt. 
 
Ska även tävla Annikas pre häst i en LA:4 spännande. Mina duktiga elever ska starta för första gången imorgon. Elin med sin 4åring Molle i en LB:0. Jätte kul att följa dom när jag varit med ända från början. För ca 1 år sen började vi inridningen av Molle. 
 

1 vecka kvar

Kategori:

 
 
Nu är det knappt en vecka kvar innan jag och Chanel kommer att rida i Falsterbo. Det har alltid varit en dröm att få rida där och nu efter alla dessa år har jag lyckats kvala. Och dessutom har jag en häst med super temperament som jag litar på och kan rida på en sådan stor arena. Fast att vi inte är helt klara och konkurrensen är sten hård ska det bli fantastiskt roligt!
 
Målet med Falsterbo är att skapa rutin för framtiden och jag tävlar endast mot mig själv. Jag vet vilken kapacitet det finns i Chanel och fast att vi kanske kommer bland dom sista så är jag nöjd om vi klarar av att rida ett godkänt program utan större missar.
 
Jag kommer att få med mig bästa pappa så klart och Elin, en riktigt bra tjej som ska hjälpa och peppa mig. Vi kommer att resa på Söndag för att ha några dagar att ta igen oss på.
 
 
 
Stor och Liten
 

B Kjellin

Kategori:

Jag är så glad att jag fick möjligheten att rida för Birgitta denna gång. Äntligen tror jag att jag hittat "min" tränare som jag sökt efter. Rakt på sak och förklarade allt på ett enkelt men mycket bra sätt. Att kunna förmedla en känsla är riktigt svårt men det lyckade hon med och jag kände att jag verkligen fick en annan känsla i min ridning.
 
Coco fick jag jobba mycket med att han skulle gå för min innerskänkel och yttertygel. Eftersom han har shivering mest i sitt högra bakben är det alltid den som måste komma igång och då släpper han kontakten lite i min högra tygel. Det jobbar vi med varje gång, men nu fick jag rida på ett sätt som jag verkligen kände vart jag hade honom och min inre skänkel skulle vara som en "gråsugga" förklarade hon! Ett mycket bra tänk :)
 
Chanel ville jag mest träna galoppen för att få den rundare. Med bara små enkla saker så blev galoppen sååå mycket bättre. Chanel blev riktigt trött av den träningen så traven och bytena blev lite så där. Men målet var att få hjälp hur jag skulle rida galoppen och det fick vi verkligen hjälp med!!! Super Nöjd!
 
 
 
 
Mina fina

Julafton mitt i sommaren

Kategori:

 
 
Idag fick jag mina saker från Norells så himla kul!!
 
 
 
 
 
 Nya snygga tävlings schabraket 
 
 
 
 
Ridbyxor
Skjorta
Tävlings jacka
Tröja

Birgitta Kjellin träning dag 1

Kategori:

 
 
Idag tränade jag för B Kjellin för första gången och jag är super nöjd med hjälpen jag fick!!
Coco fick följa med idag och han skötte sig fint. Imorgon är det Chanels tur ska bli jätte kul att se vad hon har att säga om oss :)