Cocos utveckling

Kategori: Allmänt

För ca 1 år sen startade jag och Coco vår första tävling. En LB:1 i Falun. Han var riktigt på g och blåste trumpet i en kvart. När jag väl kom upp i sadeln skötte han sig fint och vi kunde styra runt oss på en liten 40m bana utan större missar dock var han spänd och rädd.

Efter den debuten startade vi några LB:3or han var rädd och spänd i början men efter ett par tävlingar blev han van med den atmosfären och vi avslutade året med vinst på över 77%!!

Under hela vinterhalvåret har vi jobbat upp styrkan på honom och jobbat mycket med att få honom avslappnad i formen. Vi började även med byten eftersom jag hade som mål att starta MsvB detta år.

Första tävlingen i år blev en LA:4 där vi vann på nästan 75% debuterade även MsvC och där fick vi lite missar men red ihop 66%

Efter den tävlingen åkte vi till högbo och där var han helt galen på framrid och inne på banan var han rädd för allt så jag kunde knappt rida honom.
Det blev ännu mer miljöträning hemma med massa olika läskigheter.

Debuten i MsvB vann vi på nästan 70% och där började allt släppa. Han blev ridbar på banan och lyssnade på mig, dock kunde framridningarna bli lite vilda.

Vi åkte till Uppsala för att göra ett 6-års kval,vilket vi vann på 83,3%!
Även i Bollnäs vann vi på över 77%
Efter den tävlingen fick Coco det lite lugnt med tävlingar och han fick komma ut i skogen och jobba några gånger. Anmälde till Ludvika för att starta en MsvB:4 och där hade vi ingen kemi alls inne på banan och allt blev bara helt fel.

Nu ska vi fortsätta att jobba upp hans styrka och få honom lika ridbar och lugn som han var i helgens tävlingar. Och hoppas på att vi kan åka ner till Flyinge och göra ett godkänt program med en bra bedömning!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: