En helt vanlig Tisdag

Kategori: Allmänt

Det skulle egentligen ha varit träning idag för Helen men tråkigt nog blev den inställd, så ledsen för det. 
 
Men dagen blev bra iaf och alla hästarna har gått bra. Idag var både Elin och Malin lediga så vi hade en riktigt häst/tjejdag så himla lyxigt😊
 
Jag å Elin började med att rida Coco och Molle och sista kvarten bytte vi hästar.
 
Molle kändes mycket starkare och kvickare än sist jag red.   Vinterns planering med honom och Elin såklart blir att träna upp traven med passage "tänk" och få Elin att verkligen komma ner sitta stilla och rida med sätet.
I galoppen ska det bara stärkas allting, han har blivit så kvick i sina bakben så ska han bara hitta mer styrka för att sen kunna samla och öka och få den ännu luftigare. 
 
Måste berömma Elin som lärt sig otroligt mycket, men hon har kämpat för det!! Varit med mig på väldigt många träningar, lyssnat, analyserat och snappat upp information som hon plockar fram när hon själv rider. Hon har börjar rida fler hästar just för att bli bättre som ryttare. 
 
Sen red jag Be Be, 5- års stot e. Blickpunkt 
idag kändes hon bra och jag kan börja komma mer till ridning, börjar kräva att hon ska ta det lugnt på kortsidorna och börja ta hörnen. Men hon har sån otrolig gång så det är lite svårt med balansen ibland, speciellt på kortsidor. Men bara en styrke grej. 
 
Håkans tur, Yes Sir, tillridnings hästen som jag har. Han går bara från klarhet till klarhet. Han är till salu och jag lovar att den som köper denna häst blir inte besviken. Han ger sån fin känsla👌😊 Malin fick prova honom idag för att både hon skulle få rida någon annan häst och för att jag vill se att någon annan än jag kan rida honom, om det blir provridningar. Det gick galant!!! 
 
Jag red Ellie, Malins fina häst som jag tävlar ibland. Hon var så fantastiskt fin, bara flyter fram. 
 
En helt fantastisk solig höst dag 
 
 
Håkan 
Yes Sir
e. Sir Oldenburg 
 
 
 
 

Från Dålig period till en bra period

Kategori: Allmänt

Coco och jag har haft en svaka ett längre tag, det har varit mycket nya saker som ska läras in. Passage, piaff byten i varje osv...då har det hänt att dom rörelserna vi ska tävla med har liksom inte tränats lika mycket och det har märkts framförallt på tävling. Vi har inte dansat tillsammans utan fått en massa missar. Frustrerade men ändå logiskt, när jag väl tänker efter. I serierna har han slängt in byten i varje eller inte bytt alls, inte så konstigt egentligen.
 
Jag valde att inte tävla på ett tag utan bara försöka hitta tillbaka till oss själva. Nu måste vi hitta ett nytt tänk och dela upp varje pusselbit för sig så det inte blir som en rörig gröt i huvudet på oss båda. 
 
Dom två senaste passen har varit så bra och jag har bara suttit där och njutit varenda steg vi tagit. 
Det känns som vi haft kontroll på rörelserna och jag kan ändra utan att det blir kaos! 
 
Coco har haft så svårt med piaffen, han har tagit så stora och höga lyft med bakbenen att han trampat dom förbi framhovarna🙈 och trampat sig på utsidan av sina framhovar. Ingenting har fungerat och fick jag hjälp från marken blev han bara stressad så jag började med att bara göra övergångar skritt, korta trav steg fram, skritt igen osv. Oj va svårt han hade för det, men nu ett halv år senare börjar han förstå😊😊
Passage har han haft lätt för, den ska bara förbättras och bli ännu luftigare
bytena i varje går bra, det gäller bara att hitta av å på knappen så vi kan göra bestämda antal  
Piruetterna går bättre och bättre där gäller det att hitta in och ut rätt och smidigt 
 
Nu börjar jag snart se fram emot att få tävla igen💪🏼😀 
 
 
 
 

Torsdag

Kategori: Allmänt

En helt vanlig Torsdag, lite gråmulet men helt ok dag ändå. 
Började dagen med det vanliga, uttag av hästar och mockning av boxarna. När stallet är klart åker jag hem och går med hunden (om inte sambon är hemma) sen väcker jag min dotter, som alltid är så trött på morgonen.
Fixar henne klar för dagis och kör iväg henne dit.
 
Idag var det Cocos tur att börja (som dom flesta dagarna ) Jag red ut honom en sväng i skogen, han skötte sig fint och var snäll tjoho trodde aldrig jag skulle kunna skriva det☺️ Sen tog vi lite galopp jobb på banan där jag bara kollade av att han mellan hjälperna. 
 
Efter Coco tog jag en tur på Be Be (5-års fuxen) 
 
Sen var jag tvungen att åka iväg och handla, eftersom det var helt tomt i kylskåpet. Handla är inte någon favorit sysselsättning direkt. Det tar tid och kostar pengar och alltid glömmer man nåt. 
 
Hela em och kvällen har jag haft träningar och nu äntligen hemma. Älskar verkligen mitt jobb, att träffa alla Goa, glada elever och se hur dom alla utvecklas💪🏼😊
 
Coco älskar sin massage "vante" Det bästa som finns tycker han 
 
 

Glad

Kategori: Allmänt

Åååå va roligt och spännande, jag och Coco ska träna för Helen langehanenberg nästa vecka. 
 
Helen och Damond Hill
 
Vi behöver lite ny inspiration nu till hösten och vinterns tränings period. Detta är precis vad vi behöver just nu jag och Cocu, en lite push i rätt riktning
Få chansen att träna för denna fantastiska ryttare och fylla på min ryggsäck med nya verktyg för att fortsätta min resa ska bli roligt,spännande och helt fantastiskt 
 
 

Fin 5-åring

Kategori: Allmänt

 
Ni har säkert sett här och på Instagram att jag har en ny häst i stallet, en fin fux. 
Det är en 5-åring e.Blickpunkt (Belissimo)  som i stort sett nyss är inriden. Hon har fantastiska gångarter och sånt tryck i kroppen som jag bara älskar! Hon behöver ha lite tid att utveckla och stärka sig så målet med henne är långsiktigt. Hon verkar klok och arbetsvillig än så länge så det ska bli ett spännande projekt. 
 
 

Dagens pass med Coco

Kategori: Allmänt

Coco har haft några välförtjänade lugna dagar, idag fick han ett pass med lite av varje i 😉
och vi hittade lite olika knappar som har fattats sista tiden. 
 
Eftersom det typ regnat på tvären hela dagen igår och halva dagen idag så var banan för blöt för att rida på så det blev en sväng till ridhuset. Och med hjälp av speglarna såg jag lite vad som hände och vad som blivit så mycket bättre sen i början på sommaren. 
 
I bytena och i serierna så svänger han lite med bakdelen och jag har inte hittat ett sätt att rätta till det. Men idag så hittade vi det😀började med bara rida innanför spåret rakt växlat med öppnor å rakt igen, så bra att få koll på att rätta framdelen. Och då hade jag kontroll på bytena utan att hävde sig iväg i sidled. Så nu gäller det att bygga upp byte för byte så vi kan göra serierna klockrent med energi,samling luft och kontroll 
 
Ettorna funkar så bra och jag tror att dom funkar bra för att han inte hinner svänga med bakdelen. 
 Vi hittade också energin i dom och det kändes som vi bytte i uppförs backe.
 
Kollade också av piaff arbetet och där hade det hänt massor. Coco är mer säker på vart han ska sätta sina ben och det börjar likna en piaff med takt i. Tjohoo!! 
 
 Foto Li Sjöstrand 
 

Ett tips!

Kategori: Allmänt

Jag vill tipsa om Equito.se där det finns super snygga saker som pannband,schabrak, skärp och massa mer till väldigt bra priser!
 
Mitt favvo är detta skärp 
Så snyggt 
 
Pannband, skärp och väldigt fint schabrak med spets, me like❤️ 
 Gillar lädret som är mjukt och skönt👍 ska göra en utvärdering när jag använt mina fina saker. 
 
Gå in på deras hemsida och
klicka hem era favvisar!! 😉
 
 

En hästig dag

Kategori: Allmänt

En härlig dag i stallet med min elev Emma gav mig ny energi idag. Alla hästarna ridna och alla har skött sig bra!! 
 
Federation dansade fram lätt och mjukt, tillridnings hästen   Håkan, som egentligen heter Yes Sir blir bara bättre och bättre. Han har sån bra balans och rätt inställning till arbete så man blir bara så glad över att rida honom.
 
 
Emma fick jogga Coco, svårt tyckte hon men klarade det galant😃  Han är inte den lättaste hästen att rida, kräver en helt annan teknik men väldigt nyttigt att lära sig 
 
 
Sen red Emma sin fina TicTac och tillridnings ponnyn Olic så fina var dom båda två. 
 
Ny tillskottet, en 5-åring e. Blickpunkt skötte sig även hon, nu blir det att hitta styrkan och vidare utbilda denna skönhet 
 
Fin va?
 
Glitter e.Topaacsh 
Har såååå mycket energi som är svårt att reglera ibland, men hon kändes riktigt fin idag 
 
Foto Emma Åkerström 
 
 

Besviken

Kategori: Allmänt

Jag var så besviken efter söndagens start i Djursholm
Det har tagit mig ända till nu innan jag kunna släppa det....
 
Det har hänt någonting när vi rider in på banan, självförtroendet hos både mig och Coco är borta och vi kan inte prestera inne på banan. 
Det är otroligt frustrerande att inte kunna få till en bra ritt och hela tiden missa i stort sett allt
 
Vi red iaf på 65,6% i intermediaire kur
 
Nu vet jag inte hur jag ska lägga upp planen inför hösten, om vi ska tävla mer eller om vi ska lägga ner tävling ett tag??? En sak är säker att vi måste träna på vår självkänsla😊
 
Foto Li Sjöstrand 
 
 
 

Duktig 3 åring

Kategori: Allmänt

Fina lilla Federation har haft en lugn vecka med bara några skogsturer. Han fullkomligt älskar att vara ute i skogen och trava omkring. 
Han har vuxit en hel del sista tiden så därför komma han nu få sin vila, dock lite tidigare än planerat men han är trött i kroppen så känns bäst att han får den nu. 
 
Han är en häst med super temperament och härlig självbärighet och balans redan, det vill jag behålla och planen över vintern blir att jobba upp styrkan och få mer energi 
 
Visst är han fin 
 
 
 

Så mycket mer

Kategori: Allmänt

än att bara sitta där på hästryggen
 
När jag gick i skolan fick jag knappt godkänt betyg i gymnastik för jag hade 40% frånvaro, pga att jag tävlade mycket med min ponny och det var meeting var å varannan helg. Gymnastiken hade vi såklart på fredagar och jag åkte oftast på fredagarna då tävlingarna började tidigt på lördag morgon.
Jag red ponny på elit nivå men då räknades inte ridning som sport..
Det har blivit bättre och dressyren har blivit större, men ibland när man hör folk säga - men du sitter ju bara där och hästen får springa och göra jobbet, då önskar man att dom skulle sätta sig upp själva. 
 
Det är så mycket mer och sånt slit innan man "bara" kan sitta där. 
När jag har träningar blir jag påminnd om hur mycket jobb det ligger bakom innan man kan sitta snyggt, stilla och rakt men ändå sitta med hästen i rörelser och inverka på ett osynligt och kvickt sätt.
Det är inte lätt eller hur??☺️
 
Det krävs otroligt med egen kroppskontroll, koordination, balans och styrka i kroppen för att kunna sitta på ett föremål som rör sig, 
som dessutom har egen vilja och ibland hoppar i luften eller kastar sig åt fel håll. Och på det här skumpande, hoppande föremålet ska du försöka inverka och utbilda den att göra svåra rörelser på ett lätt sätt. Låter ju nästan omöjligt😃
 
Det är åratal med slit i sadeln på många olika hästar från vilda unghästar, lata, välutbildade eller helt outbildade hästar som får en att kunna sitta och rida enkel, snyggt och osynligt så det ser ut som "man bara sitter där" 
 
Denna sport är fantastisk och det bästa av allt är att ju mer man lär sig ju mer vill man, ju svårare blir det och ju gladare blir man när "den där känslan" kommer. 
Hem och träna på sitsen rid så många olika hästar ni kan (oavsett vad) och ge er tusan på att ni en dag "bara ska sitta där"
😉😉
 
Min pappa som betytt och betyder så mycket. Han har filmat mig vi har tragglat och tagit oss ett trappsteg i taget uppåt mot mitt mål. Det tar lite längre tid när man inte har ekonomin för det, men jag lovar er att jag har kämpat sen jag var 6-7 år och jag fortsätter kämpar tills mitt nästa mål är gjort sen fortsätter jag till min dröm💪❤️
 
 

Bilder från clinicen

Kategori: Allmänt

Här kommer några bilder från vår clinic med Norells hästsport i lördags 
Fotograf är Li Sjöstrand länk till hennes hemsida hittar ni på höger sida ➡️
 
Federation 
 
Curre 
 
Molle å Elin
 
 Coco piruetter
Byten 
 

Bäbis på lösdrift

Kategori: Allmänt

Idag har jag kört min lille 1 åring på lösdrift tillsammans med en till svart liten sötnos😊 
Han blev så glad att komma ut i en stor hage med massa gräs! Hagarna är väldigt fina och bra gjorda, det känns jätte bra!! 
Nu ska han växa ett år innan det är dax för inridning 😊
 
Sezuan-Hesslegårds rubin-Master 
 

Clinic

Kategori: Allmänt

Idag har jag tillsammans med Norells Hästsport haft en clinic där jag visat och förklarat lite hur jag tänker och gör när jag utbildar olika hästar 
Har också visat olika övningar som jag jobbar med och hur man bygger upp rörelserna
Jätte kul att det kom så mycket folk
 
Här är ett smakprov från Li Sjöstrands kamera 
Hon var där och fotade hela clinicen