Power perfect

Kategori: Allmänt

Jag har fått möjlighet att få prova Power Perfect från Fibergi! 
 Ett super bra foder som ger allt i ett!!😊 
 
Mina hästar älskar det och det både känns och syns på deras kroppar, som är starka och musklade!! Tillsammans med MaxiRice är detta ett vinnande koncept och äntligen har jag hittat rätt i denna foder djungel!!
Dessutom är det snygg design på säckarna!😊Zebra inspirerande på power perfect och bla leopard mönstrade på slobber mash! 
 
 
Info Power Perfect 
Allt är inte svart och vitt. Men med PowerPerfect är det precis så enkelt. Det är det enda kraftfodret som behövs i en foderstat.

Ofta innehåller prestationsfodrena på marknaden tillräckligt med energi, men bara en mindre mängd smältbart protein, som behövs för att hästen ska kunna bygga och bibehålla sin muskelmassa. För att du ska kunna använda ETT foder i hästens dagliga foderstat skapade vi PowerPerfect.

PowerPerfect innehåller späckat med fiber och fett som energikälla och protein med hög kvalitet från bl.a. sojabönan. På så sätt presterar din häst på topp under hela säsongen, UTAN att tappa i muskelmassa eller hull.

• Det enda kraftfoder som behövs i en foderstat
• Rik på högkvalitativt protein och energi från skonsamma källor
• Innehåller vitaminer och mineraler (Färdigfoder)
• Passar alla aktiva hästar och till foderstater där det saknas protein och energi

Foder från Fibergi kan du handla hos Dalviks kvarn i Falun och Borlänge!! Gör som jag fodra med foder från fibergi!!!
 

Duktig Coco idag

Kategori: Allmänt

Ååå känns som det var längesen jag skrev så. Men idag var han faktiskt riktigt rolig att rida😀😀
Det får bli ett kort inlägg 
Nu väntar sängen 
 
 

Grunderna och åter grunderna

Kategori: Allmänt

Tänk vad grunderna är viktiga!! 
Alla rytttare oavsett vilken nivå vi är på vill ju hela tiden lära sig mer och utvecklas framåt tillsamans med sin häst. 😊 Men att hoppa över grundarbetet och slänga sig in i skolor, byten , serier, piuretter utan att ha sin häst mellan hjälperna, blir inte bra, visst hästen kanske gör det men inte på ett korrekt och bra sätt och därmed lär man hästen att utföra dessa rörelser på fel sätt.
Om man istället lägger ner mer tid på grunden och verkligen får sin häst mellan hjälperna, då kommer man få lösgjordhet, bjudning, bärighet och hästen blir stark nog i kroppen för att kunna utföra rörelserna och göra dom bra.  
 
Först måste jag ha en häst som är rakt under mig, bjuder fram för skänklen och tar mina halvhalter. Genom detta arbete kan jag börja spela med mina hjälper, tempoväxlingar, övergångar
för att få en lyhörd häst som väntar på mig.
 
När jag vill få hästen att vara rund i sidorna, mellan
innerskänklen och yttertygeln måste jag verkligen känna att jag får hästen rund för innerskänkeln så den inte faller in på den och känna att yttertygeln ramar in så inte hästen faller ut, hörnpasseringar och öppnor (förvänd sluta) är bra övningar för att kolla av att man får dom mellan innerskänkel och yttertygel.  Skänkelvikningar är också otroligt bra för att få koll på rakrikningen och båda sidor 😄😄
Har man kommit så här långt har man också en genomarbetad, lösgjord häst som rör sig igenom kroppen. 
  
 
Då kan man gå vidare och träna upp mer bärighet och få hästen att hitta påskjut och samling 
 
Jag brukar tänka att halvhalterna på yttertygeln samlar upp bakbenen och får dom in under kroppen, skänkeln gör att vi kan få hästen kvick och med hjälp av upprepade halvhalter, tillsammans med kvicka ben kan vi få hästen att lägga mer vikt på babenen och börja utveckla samling och därmed också hästens gångarter.
 
 
 För att kunna utföra alla rörelser på ett bra sätt och sedan kunna utveckla alla rörelserna så det både känns och ser ut som man dansar fram med sin häst, krävs sånt otroligt jobb, och framför allt grund jobb. 
 
Det finns så mycket att skriva men detta får räcka för denna gång 
 😄