Träning och staket

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en blåsig dag här i Dalarna. På fm hade jag en lektion sen har jag passat på att plocka lite i huset.  Vi har nyss flyttat så det finns lite att plocka med. 
 
 Foxi har fått en välförtjänt vilodag och Coco har varit på träning för Pia Fälth. På em/kvällen gjorde vi staket så hästarna kan få lite gräs om några veckor. 
 
Träningen gick helt ok och jag passade på att rida igenom intermediaire II för att få med mig lite tips från Pia som är dressyrdomare på denna nivå.  
Fick väldigt bra hjälp som jag kan ta med mig, små detaljer som gör allt så mycket bättre
 
Nu är hagarna klara så vi kan börja med nästa projekt, att bila golvet i lagården och börja bygga stallet 
Sen ska nuvarande stall tvättas och städas, ladan ska målas.  Alla stolpar, stängselband och isulatorer kommer från Dalviks Kvarn 
 
Ser ni dom vita plast rören som är längst ner på stolpen? 
😊
Det är rullarna från plasten som rullas runt silagebalarna. Så perfekt att ta vara på, så slipper man söder bitna stolp👍 
 
 

Harcour

Kategori: Allmänt

Jag älskad verkligen Harcours kläder! Det är bra pris, dom har bra kvalité och är väldans snygga😊 
 
Nu har jag testat flera ridbyxor och gillar det glatta tyget som är vattenavvisande och mjuka att ha på sig. Silikon greppet är bra och sitter kvar tvätt efter tvätt.
 
Nu har jag provat deras vita ridbyxor med helskoning, och
 även dom är jag mycket positivt överraskad av. 
 
 
Gillar den snygga detaljen som är runt fickorna i mörkblått/grått och deras märke under👌. 
 
Denna tävlings skjorta är också en favorit som jag använder som en vanlig "snygg" tröja, perfekt ha under en v-ringad tröja. Eller bara ha den som den är då den är så enkel och snygg. Gillar det mjuka,lätta materialet. Det är långärm på den så under vintern passar den perfekt som tävlings tröja men annars föredrar jag gärna kort ärm under kavaj/frack. 
 
Enkel och snygg.👍
Harcour finns att köpa på Norells Hästsport
 
 
 

Som en ny häst

Kategori: Allmänt

Coco var så mycket bättre idag! Han lyssnade direkt och var uppmärksam och ridbar igen, vilken lycka 😊👍
 
Foto Li Sjöstrand 
 
 

Skit pass

Kategori: Allmänt

Efter lördagens start och vår "lilla" miss hittade Cocobello tillbaka till sitt gamla beteende som han glömt bort ett tag nu. Att köra upp huvudet rakt upp i luften och bli ostyrbar är inte så kul, men det är bara att kämpa på och hoppas att det lägger sig och han blir ridbar igen. 
 
Hans olydighet på banan kostade oss ca 5% och då räknar jag med att få 4å5or iställer för 0 och 1! Sätter vi sedan serierna och gör centrerade piruetter (som han kommer göra när han är stark nog) så blir det rikigt jäkla bra. När jag sen kan ta halvhalter inne på banan och komma till ridning då jäklar!!! Längtar så till den dagen😊
 
Dagens lektion för Coco= HALVHALTER!!! 
Vi får 5or eller 6or på halterna för att han inte tar mina halvhalter och jag vågar inte ta igenom det på banan, men idag fick han lära sig att ställa upp rätta till sig, det tog ca 30-40 halter innan han accepterade att jag rättade honom
Så nu blir det lydnads träning varje dag!!
Foto Li Sjöstrand 
 
 
 

Lidköping

Kategori: Allmänt

Igår åkte vi till Lidköping för att debutera intermediaire II. Jag hade inga förväntningar alls och hade en skön känsla utan press innan start, nervös var jag men kände att det gör inget om vi missar allt för om 1-2 år då kommer vi kunna detta. 
Coco var inte helt med mig på framridningen, fick inte riktigt komma till ridning. Väl inne på banan så vågade jag inte rida eftersom jag kände att han var lite känslig. Det visade sig i första piaffen, där han trodde vi skulle göra en övergång till skritt, men när jag mötte upp med skänkeln protesterade han rejält och körde upp huvudet rakt upp. Blev 0:or på piaffen samt övergången mellan piaff och passage och 5 på passagen efteråt för vi kom igång sent, detta "lilla" misstag kostade ca 5% eftersom det också drog ner lösgjordhet samt ryttarens hjälper, ja allt följer med när man gör en grov miss. 
Men för övrigt nöjd, men vet att vi kan allt så mycket bättre, men bara ut och tävla. Fick bla 8,7,5,8,5 på trav ökning och galopp ökningar. Pirutterna gjorde medvetet större eftersom han fortfarande inte är helt stark där och ville ge honom en "lätt" känsla
Sista ökningen å passagen var han trött så tog inte i det där sista lilla.
Men jag vet att vi är där uppe om vi rider som vi kan🌟😊
 
Invigde mina nya snygga ridbyxor från Harcour så klart från bästa Norella Hästsport👌👍
 
 
 

Inspirerande ryttare

Kategori: Allmänt

För mig är det viktigt att ha ryttare som jag både ser upp till och som ger mig inspiration på högre nivå. Bla Edward Gaal och Minna Telde är ryttare som jag tycker rider otroligt bra och får alla hästar att dansa. 
 
Men det är också jätte viktigt för mig att ha ryttare på min egen nivå som jag kan följa och inspireras av. Vi kan stötta varann i den här sporten och ge varann bra pepping. Dom som ger mig inspiration är Amanda Eklund och Cattis Hjärpe, det är ödmjuka människor som kämpar och är otroligt duktiga, dom har själva utbildat sina hästar från unghäst till Grand Prix. 
 
Jag blir verkligen så glad när det går bra för dom och jag hoppas dom tycker detsamma
 
Amanda å Sambucus 
 
Cattis och Cerina 
 
 

Svårt svårare svårast!

Kategori: Allmänt

Vi alla vet att dressyr är svårt och ju duktigare man blir, ju svårare blir det och ju mer inser man hur lite man kan och hur mycket svårare det blir. 
 
Det gäller att vara så skärpt och fokuserad när man rider ett dressyr program, det är 100% fokus. Det gäller att sätta alla grejer innan för stacken och när man gjort en rörelse måste man snabbt hitta till nästa och till nästa.
 
Det går helt ok tills man kommer till St. George, då händer allt så fort och intermediaire ännu fortare kan bara tänka mig Grand Prix. Det krävs så otroligt mycket av hästarna men även så mycket för ryttaren. 
Man ska vara stabil i sadeln, kvick i hjälperna och gärna göra allt osynligt, koncentrerad och fokuserad till 100%
svårast.nu😉  
 
Tänk den dagen man har koll på allt detta😊
 
Foto Li Sjöstrand 
 

Projekten är igång

Kategori: Allmänt

Denna vecka är fullsmockad med projekt. Lagården har vi börjat riva ur, i helgen flyttar vi och där emellan ska jag hinna packa ner allt i huset, jobba och rida. 
Som sagt fullsmockad är bara förnamnet😊
 
Före 
Efter 
 
Nu ska golvet bilas ner till rätt takhöjd sen ska det gjutas om och sen ska inredningen på plats 😊 
 
 
 

Vår känslor

Kategori: Allmänt

Vilket härligt väder och vilken härlig dag! Nu är det vår i luften. 
Mina älskade vänner var lediga idag så vi hade en hel dag tillsammans och red alla hästarna. Vi hann till och med äta lunch i solskenet😊
 
Foxi var så duktig och fin idag, lugn avspänd och han börjar mer och mer att lyssna på ryttaren. 
 
Coco har vilat 2 dagar efter clinicen. Han kändes mjuk från början, jag hade en plan att träna serier och trav slutor. Kunde hålla den planen och fick en riktigt bra känsla i traven. I galoppen fattas fortfarande lite styrka för att han ska orka hålla ihop stora luftiga byten en hel serie, men bara att jobba vidare 
 
Fina Foxhill 
4 gången som han är riden själv utan lina. 
 

Omställning och flytt

Kategori: Allmänt

Jag skrev för ett tag sedan att det kommer ske förändringar i livet som innebär mycket jobb och mer ansvar men också en chans att utvecklas. 
 
Jag och min sambo ska ta över hans föräldrargård. Det är mycket jord och skog som ska skötas, huset ska renoveras men år för år, vi ska bygga ut ladugården till stall, göra hagar, måla ladan mm mm finns så mycket som ska göras. Men ska försöka att inte bli stressad och ta ett steg i taget. 
Bara projektet att riva ut inredningen i ladan......phuuu och bila ner hela golvet för att få rätt takhöjd. Samtidigt som vi ska flytta och hinna med jordbruk samt träna, tävla och jobba. 
 
 

Träning & Clinic

Kategori: Allmänt

Denna lördag anordnade Falu Ryttarsällskap en clinic med  Minna Telde och Charlotte Haid Bondegaard. Jag och Coco samt Linnea Carlsson & Sineada blev inbjudan som gäst ryttare för att delta i clinicen. Det var kul och jag tror både Minna å Charlotte tyckte det var roligt att få ge oss lite verktyg på vår svåra resa upp mot GP!
 
 Det har varit lärorika dagar och jag har fått många teknikska redskap att använda, exakt vad vi behövde ha!! Är otroligt tacksam för den här chansen och tar med mig allt
Minna är en otroligt duktig ryttare som jag haft som förebild sen jag var liten. Hon gav mig så mycket ❤️ 
 
Coco skötte sig exemplariskt!! Så lugn och snäll, dock lite trött sista passet på em. 
Coco pappa och jag
Mina nya snygga rosé sporrar från sprenger inköpta på Norells hästsport, fick invigas👍
 
 

Ett mycket bra pass

Kategori: Allmänt

Min pappa har hjälpt mig några gånger sista veckan och det är guld värt att ha nån på marken.
 
Idag fokuserade vi oss på lösgörande jobb, Coco var mjuk och avspänd från början. När han är helt mellan hjälperna och precis där jag vill ha honom så har jag honom helt i mina vader. Det är små små detaljer och ändringar för att hitta just det där läget! Och då känns det som vi är ett! Häftigt! Detta läge har jag haft förut men det är som allt annat, det ska stärkas, förbättras och förfinas och bli ännu bättre.
Det svåra med Coco är att hitta kontakten där framme, men vi jobbar på det! (Och har gjort i 4 år😂)  
Teknik teknik teknik 
 
Imorgon kväll blir det träning med Charlotte och Minna inför clinicen på Lördag! Ska bli så spännande att höra vad dom tycker och har för tips till oss. 
 
Min älskling 
 
 

Regning onsdag

Kategori: Allmänt

Fy tusan vad det regnat idag, allt är blött skitigt och äckligt, ridbanan en sjö, täcken dyblöta och stackars hästarna längtade in. Nej detta väder är inte roligt. 
 
Coco gick väldigt bra idag, började med lösgörande jobb och han kändes så mjuk och härlig!!! Övergick till att kolla lite olika serier, som gick bra när ryttaren satt kvar rakt i sadeln och inte försökte hjälpa till genom att kasta sig i sidled 😂😂. I passagen hittade vi riktigt fina steg och jag kände hur det kommer kännas om ett år när han blivit starkare där. Piaffen går framåt, nu har han hittat tekniken men är inte alls stark där ännu, det kommer ta hela året innan man kan kalla det för piaff, men den är på väg. 
 
Så roligt att sitta och jobba med detta❤️
 
Coco nöjd att vi åkte till ridhus idag 
 
 
 

Foxhill

Kategori: Allmänt

Här kommer en liten presentation av Foxi. 
Han är en val 3 år e. Floricello- Gauguin de lully 
 
Han är presic inriden och ska nu vidare utbildas, och förhoppningvis visas på 3-års test
 
Jag är helt förälskad i Floricello avkommor och Foxi är helt fantastisk på alla sätt och vis. 
Känslig och vaken men ändå otroligt trygg och snäll. Tre riktigt bra gångarter som är lätta och luftiga.
 
Mörkfux är väl snygg färg?❤️😍
 
 
 

Träning

Kategori: Allmänt

Igår var jag och Coco på träning för Birgitta Kjellin. Det var så roligt och välbehövligt. Biggan är helt otrolig att lära ut. Hon har övningar och lösningar på allt, utan att det blir krångligt. Började med galoppen där hon satte mig på plats direkt. En sån enkel övning som skänkelnvikning in till medellinjen och direkt därifrån in i en serie. Jag koncentrerade mig på skänkelvikningen så jag glömde gå rakt in i serien. Jag måste förtusan rida och planera och inte hoppas på att det ska funka. Måste bli snabb i mitt tänk så även Coco blir kvickare å mer vaken på mina hjälper. Tränade lite piaff och passage, vilka verktyg vi fick med oss. 
Underbart nu ska vi träna mot våra mål❤️