3:e plats i Globen!!

Kategori: Allmänt

Vilken fantastisk häst!jag är så stolt och glad över våran prestation! Att bli 3:a i Globen är stort och den känslan är oslagbar! Att få uppleva detta med Coco går inte att beskriva! Den lilla svarta fula stackars hästen har blivit en stor fin underbar individ!!att få ha utbildad denna känsliga herre från grunden känns ännu mer fantastiskt!!
 
 
 
Ska ta allt från början! Coco kändes lite trött efter alla intryck under dessa dagar! Jag var super nervös, eftersom jag visste att det var så många som åkte ner för att kolla på mig!lite prestationsångest om jag ska erkänna :)
 
Jag hade som mål att bara rida in, ha honom avslappnad och rida lugnt! Och exakt så blev det, det saknades lite energi men jag ville inte trycka på mer! Jag ville att Coco skulle få förtroende inne på arenan inför framtiden! Min egna ridning kunde också ha varit bättre, men va skjutton nu är jag en erfarenhet rikare och det är dessa uppdrag som gör att man utvecklas! 
 
Ett stort TACK till alla som ställt upp Elin, underbara hästskötare, mamma och pappa som allltid finns där!!
Norells hästsport som sponsrar mig och hästarna med kläder!
Psofsweden som sponsrade Coco med ett snyggt träns och pannband! 
 
Bilder kommer senare! Måste hem och landa efter denna vecka full av nya intryck, stress, känslor och inspiration 
 

Torsdagen

Kategori: Allmänt

Idag började vi dagen med hotellfrukost! Mums så mycket och så gott! Vidare till stallet och fodra Coco! Sen hade vi en lugn stund och hann med en fika innan det var dax att göra Coco iordning för ridning inne på stora arenan!
 
Vi skrittade fram på lilla framridningen bland 15-20 andra. Det var otroligt trångt men Coco förvåna mig igen genom att vara super lugn! Väl inne på arenan skötte han sig helt exemplariskt så lugn och ridbar trots att det var rörigt och trångt! Jag är super nöjd redan och imorgon ska vi försöka att bara komma runt banan och ha roligt!!
In på arenan
 
Efter denna utmaning var det dax för nästa, veterinärbesikting och även där förvåna han mig super snäll, dock lite svårt att så still men bland 20 andra sprang han lugnt bredvid lilla mig!!
 
Nu är vi helt slut efter ännu en händelserik dag!
Han bara älskar att bli kliad min svarta älskling 
Mys 

Uppdatering från Globen

Kategori: Allmänt

Det har varit helt hysteriskt och ett högt tempo senaste dygnet därför kommer inte uppdateringen förren nu! 
 
Igår em ankom vi till Stockholm och Globen det var stopp och lastbilar överallt!! Med en Coco i transporten som ville ut blev vi smått stressade!jag hoppade in och stod där inne med honom i 45 min innan vi äntligen kom fram till uppstallningen! När han äntligen kom in i sin box  och all packning var urlastad hade vi en liten stund på oss att sadla på och hinna rida. Vi hade en 1 timme på oss att rida innan det var andras tur. In genom gången bland lastbilar, hinder hö halmbalar, hästar mm mm!äntligen framme på framridningen blev det några skutt men sen var han så lugn och ridbar!underbara häst!!
 
Efter det dax att ge kvällsmat och natta en jätte rädd Coco! Han var fullkomligt livrädd för boxen när det började blåsa! Vi lät han va och när vi senare kom tillbaka var han lugn igen! 
 
Vidare till hotellet och jag säger bara wow va underbart!!världens lyx!!
 

Äventyr

Kategori: Allmänt

Ja imorgon börjat äventyret för mig och Coco i Globen. Tänk att det faktiskt är en dröm som jag haft sen första gången jag var där för 22 år sen. 8 år gammal var jag och kollade på shettis galoppen och ponnyhoppningen.
 
Nu ett par år efter har jag fått möjligheten att få uppleva detta. Att få rida in där med Coco ska bli fantastisk spännande och roligt en upplevelse för livet!!
 
Dock har uppladdningen inte varit den bästa då jag legat i influensa i 3 dagar, idag är första dagen som jag är upp på benen, trött och orkeslös. Jag hoppas på att min vanliga energi är tillbaka snart. 
 
Imorgon bär det av mot Stockholm och Globen med en mycket laddad häst ha ha, men vi tar detta som en upplevelse och erfarenhet inför framtiden! 
Håll nu tummarna att Coco är lugn och ridbar på fredag så vi kan rida in på Globen horse show och njuta!!
Fina häst

Uppladdning inför tävling

Kategori: Allmänt

Har fått en del frågor om hur jag laddar inför tävlingar. Så här kommer ett inlägg om just det!
 
Dagarna innan lägger jag upp lite olika beroende på vilken häst som ska tävla. Chanel brukar jag rida igenom programmet ett par dagar innan och två dagar innan får hon en vilodag eller skogstur. Dagen innan tävling rider jag inte allt för mycket men checkar av vissa delar som ingår i programmet!ex linjen öppna,volt, sluta eller bytes linjen!
framridningen rider jag fram 30 min för att det bästa krutet ska finnas kvar inne på banan. Skrittar och gör lite bakdelsvändningar, travar och galopperar fram i lägre form och gör öppnor, slutor, förv sluta. Skrittpaus och sen tar jag upp henne i högre form rider lite tempoväxlingar och byten i galopp, skrittpaus igen och 5 min innan start kollar jag av traven, rider lite linjer som ingår i programmet. 
 
 
 
Med Coco rider jag rider jag också igenom programmet ett par dagar innan, han får en vilodag 3 dagar innan, ett mer tränings pass 2 dagar innan där vi rider delar ur programmet och ett lugn pass i låg form dagen innan.
framridningen kan det bli lite olika beroende på hur han är och miljön runt omkring. Är han skötsam och ridbar försöker jag lägga upp det lite som med Chanel, skrittar fram med slutor och bakdelsvänd, travar och galopperar fram i låg form i slutor, öppnor, förv sluta. Tar upp formen gör ett par byten och sen tar vi traven strax innan start, med Coco kan det behövas mer trav innan även det beroende på dagsformen 
 
 
 
Mentalabiten

programmet rider jag igenom i huvudet så många gånger innan, även i bilen på väg till tävling och när jag kommer dit kollar jag in banan och rider igenom programmet där också.
 
Meeting

När det är meeting blir uppladdning helt annat eftersom hästarna står på box måste de ut å röra sig minst 2-3 gånger om dagen. Jag skrittar på fm eller joggar lite lugnt, på em blir det ett litet pass, ena dagen ett tränings pass och andra dagen ett lungare pass. Det är beroende på vilken dag man får rida på tävlingsbanan 
 
Det skulle vara jätteintressant och höra hur du lägger upp träningen nu inför Globen om du tränar/tänker på något extra när det är en så pass stor arena med mycket nya intryck. :
 
Det är första gången som jag kommer att rida på fantastiska Globen och det är stort och ska bli riktigt roligt. Uppladdningen en vecka innan blir att bara försöka hålla det vi har nu inte ändra något, få Coco att vara avslappnad och lyhörd på mig. Det är svårt att veta hur Coco kommer att reagera på denna stora arena med så mycket intryck, antingen ballar han ur helt och går inte att rida på eller så blir det tvärtom.  Vi åker ner på onsdag och rider ett pass på framridningsbanan på kvällen, på Tordag får vi rida på stora arenan och har en halvtimme på oss att visa hästarna banan.  Vi tar detta som en stor lärdom inför nästa år och rider helt utan press, ska bara bli fantastisk kul!!visst kommer jag vara nervös, mest över hur Coco kommer att reagera eftersom jag vet hur han kan bli. 

Influensa 2013

Kategori: Allmänt

Jag har legat helt utmattad i 40 graders feber och värk i hela kroppen!usch va tråkigt! Missade KM och har inte ridit eller träffat hästarna på 2 dagar!

Working future

Kategori: Allmänt

Träning

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit till Strängnäs och tränat för Pether Markne! Vilken bra träning och det gav oss så mycket!! Chanel är ju lite längre i ryggen än många andra så koncentrationen låg på att få henne rund över ryggen och in med bakbenen under kroppen kvicka och aktiva. Svårt jobbigt men nyttigt. Har väntat att få hjälp med detta och Birgitta hade rätt att vi behövde just denna träning precis nu!! 
Lite annan träning än vad vi gjort men ibland måste man få mer verktyg att jobba med super nyttigt!!
 
 
 

KM

Kategori: Allmänt

Jag har anmält båda hästarna till KM på Lördag. Chanel har inte tävlat så mycket i år och jag känner att jag vill känna lite på henne inne på banan och så måste jag ladda upp tävlingsnerverna innan Globen. Hon ska få gå en MsvB:5, lite svårt men roligt att prova på. Coco ska jag rida 6-års programet på för att finslipa lite inför Globen. Roligt!!
 
 

Hur jag rider och tänker...

Kategori: Allmänt

...När jag utbildar en unghäst
 

När jag sitter upp på en precis inriden häst åker jag mest med och låter hästen sköta sig själv. När den börjar bli van med ryttare börjar jag lära den att ta skänkeln och förstå tygeln så det går att stanna och svänga. 
När den förstår det börjar jag koppla ihop dessa hjälper för att få hästen att börjar arb i en bra och stadig form. 3-åringen rider jag i en lägre form i ett friskt tempo. Samspelet mellan hjälperna är det man kommer att jobba med hela vägen upp till GP.

Jag är otroligt noggrann med att hästen hela tiden tänker framåt.Det är viktigt med framåtbjudningen redan från början. 

Har man kommit så här långt kan man börja utbilda hästen! Jag rider övergångar och tempoväxlingar för att få hästen att börja arb med bakbenen!därmed blir den också uppmärksam och självbärig!! formen rider jag varierat mellan lägre och lite högre, har hästen lätt att gå i hög form jobbar jag mestadels i låg och har hästen tendens att falla fram rider jag den lite högre i formen. 

Kontakten och samspelet mellan hjälperna är viktigt! Rider man med lösa tyglar får man en ostadig häst som släpper bettet emellan och blir stark i övergångar och det är ju där man vill ha en lätt häst som sätter sig bak!

Inte för långa pass max 20 min och varierad träning mellan skogsträning, dressyr och hopp/löshopp. 

4-år

Här vill jag kunna reglera fram å tillbaka! Tempoväxlingar och övergångar bygger styrka hos hästen och automatiskt får man en häst som lyssnar och blir lösgjord. Jag är även noga med att hästen tar innerskänkeln upp i yttertyglen så man kan börja runda dem i volter, det är så viktigt att hästen går på yttertygeln och inte innertygeln.


Fattningar ska stärkas och sidvärts läras in!I början lär jag dem att flytta sig undan efter långsidan. Där har man hjälp av väggen att stoppa upp framdelen så man kan flytta in bakdelen. Därefter går jag innanför spåret och flyttar hästen ut mot väggen/staketet. Det är väldigt bra att flytta efter en grusväg i skogen från ena sidan till den andra, om man har en häst som går att rida ute.   

 

5-år

Kraven ökas mer och det är dax att Förbättra kvalité på gångarterna, genom att kräva lite mer samling fast med energi!Då är tempoväxlingar det bästa även här, men jag vill att det ska bli lite mer luft och tryck.  Använder mig av kadensen i traven, tänker passage och direkt när hästen förstått rider jag framåt. Då får man luftiga steg! Låt det ta tid så hästen blir stark i detta arbete. Det krävs lite ryttarkänsla och kvicka hjälper, genom att man driver igenom halvhalterna är samspelet mellan hjälperna viktigt! Det är nästan som ett spel. 

Enkla byten och förv galopp stärker galoppen och gör även grundjobbet inför byten.  Man kan aldrig rida för mycket enkla byten eller förvgalopp, otroligt lösgörande och stärkande. Det är bra även för ryttare att lära sitta i balans. 

Rörelser som öppna och sluta ska läras in. 

 Sluta
 Öppna

6-år

När hästen är 6-år börjar jag förbättra kvalitenrörelserna! rider lite på samma sätt som när jag förbättrar gångarterna. Börjar med övergångar ner till skritt i rörelsen och fortsätter med tempoväxlingar där jag tänker samling, energi och luft. Detta är också ett arbete som måste få ta tid och viktigt att anpassa sig efter vilken häst man sitter på. 

Övningar som är bra

Sluta över diagonalen in i en öppna och sluta igen.  Då får man hästen mellan innerskänkeln och yttertygeln och hästen börjar klättra uppför. Jag tänker mig att klättra uppför en trappa.
Öppna förv sluta, öppna förv sluta. Mkt bra övning, man får dom helt mellan hjälperna. 

Galopp skritt galopp skritt på en volt, variera mellan att fatta rättv och förv. Lyhörd och kvick för hjälperna, bra inför serierna 

öppna sluta tänk över diagonalen

Som 6 åring ska också bytena ska läras in, och det blir väldigt olika på olika hästar. Vissa har lätt för det andra har svårt. Jag brukar lära dem från förv till rättvänd, eller över diagonalen då brukar jag flytta undan för den nya innerskänkeln och sen ge hjälpen för ytter. 

 Chanel i ett byte
 
Piruettarbetet börjar jag sakta med. Rider förvänd sluta och öppna på en volt el efter innan för spåret för att hästen ska lära sig att sitta på bakbenen och komma på ytter. När hästen blir stark i detta arbete kan man börja öva på lite vändningar.  Sen ska allt byggas på bit för bit som ett pussel ända upp till Grand prix
Fantastisk va roligt det är att rida

Bilder på Coco

Kategori: Allmänt

Här kommer bilderna på Coco från dagens pass
 
Låg form  
 
 
 
höger öppna
 
 
 Här syns det hur avslappnad han är i nacken
 
 volt!! även här avslappnad, och samlad
 
 Höger sluta
 
 
 massa klapp duktiga Coco
 
Galopp ökning
 
 
Förvänd galopp
 
 
 
Duktiga häst
 

Bilder från idag

Kategori: Allmänt

 

Här kommer några bilder från idag tagna av duktiga Emma Åkerström

 trav i låg form
 
 härlig trav i uppförsbacke

ökning

ökning

början på en sluta över diagonalen

 

Galopp ökning

Vänster byte

Härlig bild med flaggan i bild

Förbereder inför byte

Finaste Chanel 

Galopp ökning

Älskade häst i finaste PSkandaret

 

 

Snart

Kategori: Allmänt

Idag har Emma fotat mig och hästarna så snart kommer bilder :)!!!

Wow!!!

Kategori: Allmänt

Vilka pass jag fick rida idag!! Efter 2 dagars vila var det dax att träna på! Och wow vilken känsla på båda hästarna!!
 
Först ut den svarta som kändes fantastisk, nu vet jag vad som finns i den hästen och nej han kommer aldrig att bli till salu!
Jag hade en ide att prova PSkandaret men vill inte rida på kandar innan Globen eftersom han är lite känslig. Därför byggde jag om det lite och vips så fick vi ett träns!!
 
Han har lätt att spänna sin nacke, men vi har jobbat med det otroligt mycket och de senaste passen har han känts så avspänd men ändå samlad(svårhet på honom) Den lilla lilla spänningen som finns kvar att jobba med, kändes så mycket bättre med pstränset, det fanns ingen spänning någonstans och ganaschen öppen! Underbart!! 
 
Coco i sitt PSträns
 
Chanel var lite off i början och tyckte att fy vad dryygt!!men efter lite övertygelse så lyssnade hon helt på mig!!
 
vi kunde rida byten i vart 3:e och sen tänkte jag att vi måste kunna byta vart 4:e också! Faktiskt lite svårare men efter ett misslyckat försök lyssnade hon och väntade ett språng till!!duktiga häst massa klapp och beröm!!
 
I traven fick jag rida igenom halvhalterna eftersom hon gärna ville samla sig själv!! När vi kom över tröskeln trava hon som attan och faktiskt kändes mina korta ben riktigt låååånga ha ha måste betyda att hon var mellan hjälperna ortdentligt!! Dessutom blir hon ihop och ser kort ut istället för att hon är såå lång i ryggen! 
 
 
 
 
 

Utrustningen

Kategori: Allmänt

Har fått en del frågor om vad jag har för sadel! Därför tänkte jag att jag skriver ett inlägg om vad jag använder för utrustning! 
 
Sadel
En childeric 
Tycker dessa sadlar är grymt sköna!man sitter bra i dom och det är ett bra stöd för benen!
 
Träns/kandar
Nu har jag fått ett nytt favorit kandar från PS!det är snygg design, ekologiskt läder och anatomiskt bra för hästen!Nackstycket fördelar trycket och ger öronfrihet för hästen. Andra träns som jag använder är gold medal från hööks (hemma träns) primera träns och ett kandar med lackad nosgrimma till tävling!
 
Chanel gillar sitt nya kandar! Jag märkte skillnad redan första gången!Happy horse
 
Benskydd/lindor
Jag lindar alltid benen runt om och har boots fram när jag tränar hästarna! Blir det en skogstur får dom skydd runt om samt boots fram.
Använder paddar och för det mesta fleeclindor! 
Eskardron tycker jag är bra och är väldigt hållbara lindor!
 
 

Kvällsmys

Kategori: Allmänt

Jag bara älskar dessa kvällar när man kan vara i stallet och bara ryckta och mysa med sina underbara djur. Det är kärlek man blir glad i hela hjärtat! 
 
Snygging
 

Vad vill ni läsa om?

Kategori: Allmänt

Nu vill jag ha lite tips om vad ni vill läsa om och vad ni tycker att jag ska skriva om!
 
Frågor?svar?
 
 

Lugn dag!!

Kategori: Allmänt

Ledig och lugn dag idag. Har tagit en liten skogstur på Chanel och mockat och fixat stallet, blev lite städning och putsning också. Ikväll har jag träningar och tänkte ta med mig Coco dit och rida innan jag börjar.  Kan vara bra att rida honom i ett annat ridhus och träna lite miljöträning. Vet inte om det går att träna Globen miljön direkt, men några läskigheter ska vi kunna plocka fram :)
 
Bild från i våras när vi tränade läskigheter varje pass. 

Serierna börjar sitta

Kategori: Allmänt

Ja äntligen börjar serierna sitta på Chanel!! Helt plötsligt så bara funkar det!! Jag är så glad. Styrkan och samlingen tillsammans med energi har fått hennes galopp luftig och fin. Hon orkar bära upp sig och kan behålla den galoppen in i bytena. Ett styrke arbete under ett års tid börjar sitta. 
 
För ett år sen började jag med att lära in bytena och det har verkligen gått upp och ner. Ibörjan skulle hon bara byta före mig och då blev det fel, fick hela tiden rida olika linjer och variera mellan enkla byten, byten och bara rida rak fram. När hon blev lydig och lyssnade på mig, kom nästa klurighet, att få henne byta exakt på en punkt och därefter byta på olika ställen.  När allt detta kändes ok skulle det även stämma inne på tävlingsbanan och då har man bara en chans, går inte att börja om när man känner att detta kommer inte bli bra....ha ha första tävlingarna gjorde hon ett par släng trav byten som resulterade i 0:or. Men de sista tävlingarna fick vi till alla 4st som ingick i programmet. 
 
 
 
Bild från i våras min pärla

Frusen bana

Kategori: Allmänt

Idag kom minusgraderna och banan är frusen och sten hård. Det blev en vända till ridhuset med båda hästarna. Coco kändes helt fantastisk! Avslappnad lugn men ändå så energisk!! Sista veckan har det som jag väntat på länge börjat komma fram. Han rör sig med sån energi men är ändå samlad i en avslappnad bra form där nosen kommer fram och han blir mer öppen i ganaschen. 
 
Chanel var underbar i galoppen, bytena är klockrena och luftiga, serierna börjar sitta bättre och bättre. I traven däremot fick jag ta igenom vissa saker.  Hon ville själv bestämma när hon skulle samla sig och det tyckte inte jag var riktigt ok, fick rida henne framåt men ändå våga ta igenom halv-halterna och efter det flög vi fram fast med samling. Den hästen har så mycket trav i sig så jag kan knappt tro det själv, men som sagt är jag liten och hon stor, därför krävs det så mycket kvickhet för att hon hela tiden ska gå på så lätta hjälper som möjligt. 
 
 
 
Bild från igår på en blöt bana Kolla in nya snygga kandaret från Psofsweden 
 

Kandar

Kategori: Allmänt

Idag fick jag mitt kandar levererat av Maria (tack:)) från PSofsweden! Det var super läckert och fantastiskt!! Kommer skriva mer om kandaret när jag ridit i det flera gånger!Det jag gillar bäst hittills är nosgrimman och nackstycket! Dessutom var pannbandet jätte snyggt!
 
 
 
 

Fredag!!

Kategori: Allmänt

En riktigt gråmulen Fredag, tur jag hade en vanlig jobb dag idag på posten!Hästarna fick en vilodag och nu jag ska hem och krypa ner i soffan med massa godis! Imorgon blir det fullt upp med träningar och sen ska jag faktiskt på fest. Det inträffar inte så många gånger på ett år, men nu blir det andra kläder än ridbyxor på och lite go mat med lite gott att dricka till!
 
Trevlig helg!!

Duktiga Chanel

Kategori: Allmänt

Vilken fantastisk häst hon är!! Idag gjorde vi ett väldigt bra pass, hon var med mig från början och galoppen kändes super!!bytena börjar sitta som en smäck nu, dom har varit lite hit och dit efter vilan som hon hade. Men nu dom två senaste dagarna har jag fått ihop samlingen med energi och hon är mellan hjälperna.
 
Vi har fortsatt med övningarna som vi gjorde i helgen. Sluta till medelinjen, rakt fram och byte, nyttigt för Chanel där hon måste bli rak och bjuda fram innan bytet och även för min kvickhet. Man får verkligen ihop henne mellan hjälperna och samling och energi tillsammans. När hon känns så fin i galoppen har jag även börjat lägga in byten i vart 3:e som har fungerat jätte bra!!Nu känns det som jag har kontroll när vi byter flera byten, förut har det mest varit tur om det gått bra och jag har alltid tappat henne på slutet, men nu har hon samlingen och energi kvar i alla bytena. 
 
Lite mer styrka ska vi sätta under vintern och jag ska bli ännu kvickare i mina hjälper. Älskar verkligen att rida det finns alltid något att bli bättre på hela tiden, man blir aldrig bra nog, men när man får in den där KÄNSLAN så blir man lycklig i hela kroppen!!
 
 
 
 
 

Norells täcken

Kategori: Allmänt

Vill berömma Norells egna vinter täcken! Super bra kvalité, bra passform (tom på lilla Kalle) och snygg färg!
Dessutom till ett mycket bra pris!kan verkligen rekommendera dessa :)

Ny sponsor!

Kategori: Allmänt

Jag har fått äran att bli sponsrad av perfekt sit of  Sweden. 
 
Här är deras hemsida 
 
Det är ett företag som bl.a. gör super snygga träns och kandar i ekologisktläder!Det är super skönt mycket bra passform för hästen!
Dessutom har dom super fina pannband med snygga och praktiska knäppen! 
Snyggt pannband med svarta och vita pärlor
 
Vita och blå pärlor
 
Kanske är dom mest kända för sin perfekt sit som gör att man får rakare rygg, stadiga och mjuka händer och hjälper armbågarna att ligga intill kroppen. Dom gör även andra hjälpmedel för att vi som ryttare ska kunna sitta rätt! Tex perfect sholder för att hålla axlarna på plats och perfect heel för att få ner hälarna och därmed ett bra skänkel läge! 
 
 

Stallinredning

Kategori: Allmänt

 Kanske någon gång framöver kan jag bygga ett stall och få inreda det! 
Nu vill jag höra vad ni skulle välja
 
 
1.
Murat med dörrar där hästarna ser ut!?
2.
 Eller detta?
 
3.
 
Denna?
 
4.
Detta tycker jag är så snyggt!älskar dessa dörrar. V-format
 
5.
Det här är så fint! Luftigt och man har kontakt med hästarna
 
6.
En blandning :) vissa dörrar öppna och en med hel dörr! Bra att ha om man har en häst som vill ut
 
7.
med blålackade?
 
 
 

Ny rakad!

Kategori: Allmänt

Ikväll blev Coco av med lite päls! Han hade inte så mycket päls men jag ville ändå passa på att raka av det som fanns nu, så han hinner bli fin i pälsen om 3 veckor!

Helgen!!

Kategori: Allmänt

Händelserik lördag var det igår!!träning på morgonen och clinic på em! 
Jag är nöjd med att jag klarade av att prata inför folk(eftersom jag är en försynt och blyg tjej)men jag växte med det och tyckte det var riktigt roligt!!mycket nyttigt för mig så jag lär mig att ta för mig lite mer!!
 
Idag var det Chanels tur att åka till Storvik för träning!!hon var super fin i galoppen och vi tränade slutor fram till medelinj, rida rakt fram (lättare än det låter :)) och byta galopp! Hon gjorde sitt allt och samlade sig riktigt fint! Efter det blev hon helt slut!kändes som hon fick mjölksyra! Vi skulle rida öppna förv.sluta på medelinj i trav men det gick inte hon blev som en orm!!men den träningen ska vi forts med hemma riktigt nyttig i både skritt trav å galopp! 
 
Jag är iaf jätte nöjd med träning för hennes galopp har förbättrats och hon kändes super fin första 20. Ser fram emot att träna detta hemma nu till nästa gång Birgitta kommer!
 
Chanel före träningen i sitt nya Jan Brink täcke så mysigt!

Så mycket som händer på 1 dag!!

Kategori: Allmänt

Morgonen startade med en sjuk Lee inte kul med sjuka barn. Men min sambo fick vara hemma med henne och jag åkte till Storvik och tränade  för Birgitta med Coco! Det var verkligen en super träning och Birgitta tyckte Coco hade utvecklas sen sist! Fick med mig en super bra övning. Vi gjorde 4 korta diagonaler där det skulle vara byte på mitten och att jag verkligen fick vända honom i vändningarna! Mycket bra för att få honom lite kvickare i bytena utan att bli spänd dessutom fick jag tänka mer och bli kvickare i mina hjälper! 
 
Efter träningen åkte jag hem knoppade Chanel och iväg till Avesta för att hålla min livs första clinic! Jag var nervös men det kändes bättre och bättre! Var faktiskt riktigt roligt! Hoppas verkligen att jag inspirerade och fick fram det jag tycker är viktigt! 
 
När vi kom hem möttes vi av något fruktansvärt! grannhuset hade brunnit och flera hundar blev innebrända!jag lider med familjen och kan inte föreställa mig hur det känns att få sitt hem förstört och dessutom sina älskade djur! Fy va hämst!!
 
 

Fullspäckad men rolig helg

Kategori: Allmänt

I helgen blir det fullt upp med roliga saker! Imorgon 06.45 tar jag transporten och åker till Storvik med Coco för att träna för Birgitta!efter träningen blir det hem och knoppa Chanel för hon ska med på clinicen som jag ska ha i Avesta. Det blir en clinic med inrikting på unghästens utbildning!Där jag rider 3 hästar och instruerar en ryttare! Spännande och en riktig utmaning :)
 
På söndag får Chanel följa med på träningen för Birgitta! 
 
 
Fina Chanel får komma ut igen :)