Våga ta sig över gränser

Kategori: Allmänt

Alla kommer vi till trappsteg som vi vill komma över, från ena dagen till den andra kan allt ändras. En dag känns allt enkelt å fantastiskt, nästa funkar ingenting. Det är så svårt att ta sig över dessa trappsteg man kommer till. Och då behöver man ha en tränare som hjälper, pushar, tvingar, och stöttar en. Kommunikationen mellan ryttare och tränare är så viktig, man måste få berätta hur det känns just idag och utifrån det jobba el lösa problem. Faktiskt för det mesta handlar det om att hitta problem, lösa problem, och ta sig över problemen.
 
Jag tror och tycker att det är så viktigt att ha en tränare som "inte" är utbildad utan har erfarenhet istället. Det handlar om att förklara och lära ut en känsla och det kan man inte göra när man läst en bok!!
Såklart finns det utbildade tränare som kan rida också 😉😉 men ni förstår vad jag menar.
 
Erfarenheten av att träna, rida och utbilda olika sorters hästar är grunden för att kunna lära ut denna "känsla" man behöver för att ta sig över gränserna/trappstegen. 
 
Ibland hör man tränare som snackar så otroligt mycket och har så fina termer och det är det värsta jag vet.
 
Vill att tränare ska säga som det är!! Och ta ett steg i taget, inte hoppa över 3 steg för att det är "så här" det ska se ut. För att nå steg nummer 5 måste 1,2,3 och 4 funka först. 
 
 
 

Kommentarer

  • Monica säger:

    Du är så klok Emma 👍 Jag håller med dig till fullo!

    2017-03-04 | 20:26:35

Kommentera inlägget här: