Piaff

Kategori: Allmänt

Chanel är inte den känsligaste hästen men hon är den snällaste och mest arbetsvilliga hästen som  aldrig någonsin skulle hitta på dumheter!! Hennes snällhet är ibland lite negativ, som inlärning av piaff! Det går inte att rida el gå på henne med spöt för hon är för snäll för att ens reagera! jag har lekt fram trampen i skogen under vintern, men så fort det blir andra ställen finns det liksom inte ens en tendens till att trampa! 
 
Denna vecka har jobbat lite från marken och fått henne att lyfta på benen. Och sen har vi gjort samma sak med mig på ryggen! Några kvicka steg har hon tagit! 
 Idag tog vi en härlig skogstur och på vägen hem piafferade hon som en gudinna! Massa klapp å beröm!!:) Nöjd matte och super nöjd Chanel som piaffade hela vägen hem😊😊
 

Jag vill börja lära in detta nu för att få henne kvickare i benen i den vanliga traven och för att det inte ska bli jätte jobbigt längre fram!
 
Det gäller att hitta rätt väg med varje häst, vägen uppåt är inte likadan och den går upp å ner! 
 
 
 

Kommentarer

 • Anonym säger:

  Åh ska bli så kul å se henne piaffera framöver :) tror de stärker er enormt!

  2014-04-24 | 08:57:41
 • Frida säger:

  hum. Kan du inte förklara hur man lär in piaff?
  Ute i skogen är det ju en sak, där kan de ju piaffera av sig själv nästan. Men hur GÖR man för att lära dem trampa på kommando? De flesta andra rörelser är ju ganska lätta att lära dem, men för mig är det ett mysterium hur man förklarar för hästen att den ska trampa på stället.

  2014-04-25 | 09:17:27

Kommentera inlägget här: