Dagens pass

Kategori:

Idag fick Chanel komma till ridhuset, hon har gått i skogen och hemma på banan några gånger nu, så idag blev det en liten genomkörare igen :) Redan när jag satte upp kände jag att hon kändes jätte bra, positiv och lätt.
 
Började med att trava fram och rida lite skänkelvikningar övergick ganska fort till galoppen. Nu har hon fått mer styrka i galoppen och kändes jätte lätt och fin. Red slutor, öppnor och även skänkelvikningar i galopp. Gjorde ett par byten som hon gjorde så bra väntade på mig och bytte klockrent på min hjälp, jag blev överlycklig, det börjar äntligen sitta!!!
 
I traven tränade vi öppna volt sluta. Öppnorna och slutorna gör hon kanon fint, i volterna får hon lite bråttom och tappar traven så det får vi träna mer på.
 
Trav ökningar brukar jag aldrig träna, men idag gjorde jag en längning för att checka av att det funkar. Förut brukade hon bli för snabb och fick lite för höga lyft istället för att få längning i steget, men nu har den utvecklas och kändes mycket bättre. Det kommer bli ännu bättre men jag låter det växa fram med tiden. Vill inte slita på henne med massa ökningar.
 
Nu ska hon få vila 2 dagar, min underbara häst!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: