Om Cocü

Kategori:

Cocü
F. 2007
e: Florencio
ue: Jazz



Cocü är en KWPN-valack med stor utstrålning. När han kom till mig i augusti 2011 var han inriden men rädd och osäker inför de flesta uppgifter. Han blev opererad för lösa benbitar och halkade efter lite i sin utbildning, men har nu blommat ut som ridhäst. Målet med Cocü är att få honom avslappnad på tävlingsbanan, detta år är till största del träning för rutinen. I höst hoppas vi kunna kvala till Flyinge avelschampionat!

Han är en känslig häst med mycket motor, fokus ligger på att få honom avslappnad, först då blir han ridbar och jag kan komma till ridning. Då ser man hans kapacitet och man kan rida fram den fina gången han har! Han är jättesnäll att göra iordning och står mest och sover på stallgången, i hagen brukar han busa omkring och uttrycka sin glädje i alla möjliga former (och gångarter!!). Cocü har shivering, vilket innebär att han får muskelspänningar och är därmed svårskodd, och kräver att han hålls igång ordentligt.
 
Cocü har 3 riktigt bra gångarter som börjar komma fram mer och mer nu. Galoppen är hans bästa för dagen, rund, luftig lätt för samling och längning.

 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här: