Fantastisk dag

Kategori: Allmänt

 
Började dagen med ett skritt och joggingpass på Coco. Eftersom han står på box nu behöver han ut och rastas minst 2 gånger/dag!
 
 
 
På em var det öppet för fri ridning i craafordhallen och storaridhuset så vi åkte dit för att visa honom anläggningen och rida på de olika banorna! Har aldrig suttit på en lugnare och coolare Coco, han skötte sig så bra. Jag var beredd på det värsta ha ha. Kändes som han var så trygg med mig och bara gjorde det jag sa. Nu hoppas jag att han sköter sig likadant imorgon så han är ridbar inne på banan. 

Träning idag

Kategori: Allmänt

 
Birgitta hjälpte mig idag, och Coco kändes så fin. Lugn ridbar och lyssnade på mig. Vi fick lite tips inför kommande utmaningar, otroligt bra!! Jag tror minsann att hon har mest och bäst erfarenhet av alla!!tänk att få ta del av hennes kunskap, det är underbart. 
 
 
Fina Coco
Dagens outfit :)
Tycker ni?
 

Framme i Skåne

Kategori: Allmänt

 
Igår kväll var vi framme i Skåne och in stallade i Birgitttas stall. Härlig omgivning och jätte fint! Coco fick ett skrittpass när vi kom fram. Det var mycket nytt att titta på men han hade moraliskt stöd från Birgittas häst Maldini som skrittade tryggt brevid. 
Efter allt var uppackat åkte vi vidare till Flyinge där vi skulle sova. Ett pytte litet rum där vi precis får plats ha ha. 
Här bor vi
 
 
Efter frukosten åkte vi till stallet och kollade till Cocobusen.  Coco trivs så bra, han är lugn och uppför sig galant!! Sadlade på och tog ett lugnt morgonpass. Eftersom Birgitta inte var där på morgonen fick Elin rida Maldini. Resten av hästarna skulle ut i hagarna och en hingst var så glad av att komma ut, bockade och for. Coco blev så klart lite rädd men skötte sig bra.
 
Gårdsplanen.
Santos 7års hingst som ska gå championatet 
underbara stora hagar
 

Packning

Kategori: Allmänt

 
Nu packar jag förfullt. Det är mycket som ska med, allt från lindor, schabrak massa olika täcken och foder,hinkar hö. Kläder, tävlingskläder, stövlar mm.
Imorgon går resan mot Flyinge och skåneland
 
 
 
 

Glad

Kategori: Allmänt

 
Chanels ben såg bra ut, svullnade borta hon var ren i skritt å trav. Ultraljudet visade ingen skada. Är så lättad och glad för att hon är bättre min pärla. Nu blir det en veckas vila sen ska hon sättas igång igen. Längtar så efter att rida henne. 
 
 
Stor och snäll. 

Bilder

Kategori: Allmänt

 
Bruna tränings stövlar från Deniro!! 
Anky frack så snygg till en svart häst
 
Nu är jag väldigt fattig,men har jobbat hårt för detta
 
 

Fullt upp

Kategori: Allmänt

 
Fullt upp är rätta orden för denna vecka. Igår var det jobb från 06-21! Men idag är jag ledig från posten ska endast ha lektioner ikväll. På schemat idag: börja packa alla saker till Coco inför Skåne resan. Och packa upp lite nya saker jag har köpt, äntligen har mina nya stövlar från de Niro kommit och fracken från Anky, lägger upp bilder senare idag.:) 
 
Det blir ett ridpass på Coco och mys med Chanel. 
 
 

Kvällsmys i stallet

Kategori: Allmänt

Idag efter jobbet tog jag en lugn em och bara gick ut i stallet och ryktade mina fina så skönt att bara vara där och mysa. Dom som har hästar vet hur mycket kärlek man får av dom underbara djuren :) och det var just det jag behövde nu
 
Chanel var så kelsjuk och gosade med sin goa mule å kliade mig som en tok! Coco tyckte också att det var mysigt, men han vill bli kliad själv helst på rumpan och insidan av låret!han står å lyfter upp bakbenen för att jag ska klia, söten.
 
När vi var till veterinären med Chanel sa dom oj vilken blank häst! Så väl ryktade är dom ialla fall. Vet ni förresten hur mycket hon väger?
720kg det var ju mer än vad jag trodde :)
 
 
Mys

När allt bara går emot en

Kategori: Allmänt

Har ni perioder då allt bara går emot en och allt bara känns drygt?
Just nu känns det som om allting krånglar och mitt huvud är så fullt att det blivit helt tomt.....kommer inte ihåg någonting orkar inte ta tag i saker som jag måste. Vet inte hur jag ska ta mig ur detta träsk!! Ge mig styrka! Tur man har underbara hästar som ger en kärlek och en dotter som får en att skratta och bli alldeles varm i hjärtat.
Goa lilla unge som sa -mamma jag kan blåsa på ditt huvud så blir det bra! Och det kändes faktiskt bättre direkt:)

Tråkigheter

Kategori: Allmänt

Idag när jag skulle ut å rida på min fina Chanel var hon halt. Det får inte hända nu en vecka innan Flyinge, men jodå, kändes som en mardröm. Vi tar det från början. Gick ut i hagen för att hämta in min fina, borstade och myste som vanligt men när jag skulle linda höger bakben slog hon (det gör hon aldrig!!!) vad hände nu? Tänkte jag.....kände på benet och hon var svullen på baksidan av kotan och ömmade rejält. Skrittade ut på banan och tog 2 trav steg...halt...NEJ!! Bestämde mig för att åka direkt till Strömsholm, befarade att hon slagit på sig och skadad kotbenet. Väl där röntgades hon, inget där åååå underbart!men eftersom hon var så pass öm kollade veterinären med ultraljud för att se senor och mjukdelar. Där var hon för svullen för att kunna konstatera något direkt. Kan ev vara en blödning, som kan ha gått in på gaffelbandet men svårt att se nu, förhoppningsvis är det bara en blödning som lägger sig på ett par dagar. Vet ville inte utesluta att det kan vara en sticka som kan ha gått in, och då ger en böld, men även de svårt att se pga svullnaden. Så nu smärtstillande, penicillin och boxvila sen tillbaka om ett par dagar för att se vad det bestämt är!!håll tummarna Blir dock ingen resa till Skåne för henne :(
Sötnos

Bra ridpass

Kategori: Allmänt

 
Idag åkte jag med Coco till ridhuset för att checka av i speglar och rida igenom programmet. Det kändes från första steget att han var med mig idag. Jobbade på riktigt bra i både trav å galopp. I galoppen tränade jag samling i olika form, både låg och rund och lite mer samlad form, där har han lätt och kommer göra så fina piruetter framöver. I traven såg jag i speglarna att han utvecklats otroligt mycket. Gjorde några skolor som också kändes bra, men nu gäller det att fin rida varje steg. När det ser lätt ut är det svårt eller hur??, och denna ridning som jag kommer till nu är väldigt rolig men också ganska svår. Hjälperna ska inte synas, dom ska vara små, kvicka och det ska liksom bara sitta i kroppen. En stadig sits där man har drivet och denna kontakt man har med hästen är en otroligt härlig känsla!!underbart med dressyr Sen det ännu mer svåra är att kunna rida så i ett program, utan att spänna till det där lilla man gör.
 

Ny garderob

Kategori: Allmänt

 
Lite nya kläder är man väl värd?
 
tröja från pikeur( REA:))  ridbyxor från horse lite, riktigt snygga bra passform och sköna och dessutom bra pris. Strumpor från hv polo
 
Lurvtröja från hv polo

Vitamin well

Kategori: Allmänt

 
Idag fick jag en laddning från vitamin well med en massa goda drickor! Jag fullkomligt älskar deras drickor och har fått möjligheten att bli sponsrad! Överlycklig för det! 
 
Nyhet är att de även har kolsyrat super goda! Har hunnit smaka en med hallonsmak mums!!
Denna är en favorit!!

Ridhus

Kategori: Allmänt

 
Idag kom vi äntligen iväg till ridhuset med Chanel. Det var så nyttigt att rida med speglar och jag såg verkligen hur mycket hon hade utvecklats!! både galoppen och traven har förbättrats ett snäpp. Tränade samlad galopp och red fram energi ett par språng utan att släppa iväg henne, på så sätt får hon en luftig galopp som är samlad med energi. Ett par riktigt fina språng fick vi till och det är så här jag ska bygga upp galoppen i vinter. Hon orkar inte gå i denna galopp hela tiden ännu men om ett halvår då ska hennes galopp vara så fin!
 
sedan red vi igenom programmet, vilket bara blev skit för att jag helt plötsligt slutade rida. Hallå Emma!! Man måste rida varje steg, men det hade jag tydligen glömt. Gör om gör rätt, och då blev ju allt rätt
 
Ny duschad och badar i halm

Jaaa

Kategori: Allmänt

 
Igår var jag förbi till Norells och provade min nya frack för första gången. Den var så fin och passa utmärkt. Det är en Anky frack, ganska enkel och stilren mer säger jag inte, det får ni se på bilder när jag fått hem den.
Nu längtar jag bara till nästa år när vi får inviga den på tävlingsbanan.
 
 
 
 
 

Onsdag

Kategori: Allmänt

En lugn och härlig dag. Har varit hemma från jobbet med Lee 2 dagar för hon har varit sjuk då passade jag på att rida lite emellan. Chanel fick en skogstur idag också!hon är så underbar att träna i skogen. 
 
 
Fin och glad
 
Coco fick en skogstur först och sen en liten check på banan, men där hade vi lite att ta igenom så det blev ett tufft pass för honom. Men orkar man bråka så orkar man göra som jag vill också och tillslut gick han riktigt bra!!
 
Söten

Glass

Kategori: Allmänt

 
jag bara älskar glass kan äta hur mycket som helst! oavsett om det är sommar eller vinter
 
Mmmm

Dagens ridpass

Kategori: Allmänt

Chanel fick komma ut i skogen och jobba idag. Galoppträning upp för backarna har gett resultat, idag var hon super fin! Styrkan har kommit i galoppen och hon galopperar större luftigare och lugnare. Bytena satt också fint. En annan sak jag jobbar med i skogen är att lära henne att trampa. Hon är stor och lång, därför lite svårt för att trampa dessutom alldeles för snäll, så hon förstår inte alls när man går på med spöt. Men vi tar den tid hon behöver, och nu börjar hon förstå vad det handlar om. När vi kom hem från skogen tog jag några varv på banan för att bara kolla av bytena och att galoppen funkade även där, så fin kändes hon bästa galoppkänslan någonsin. Nu ska det faktiskt bli skönt med vinter och få träna mot nästa år, det är så mycket roliga saker vi ska lära oss ihop, mina fina hästar!!
 
 

Just nu

Kategori: Allmänt

Just nu är det frukost på jobbet, gott gott! Sen blir det ut på en tur i bilen idag som tur är. Efter jobbet ska jag försöka hinna med att åka med Chanel till ridhuset innan lektionerna börjar ikväll! Nu blir det att träna lite programdelar inför Flyinge och stärka allt ett snäpp till. Hennes trav har jag berömt förut och även nu, den blir bara bättre och bättre ju mer jag tränar upp galoppen! Hon har sån energi och sånt tryck i traven och nu orkar hon även vara samlad det är en fantastisk känsla!!

Shopping

Kategori: Allmänt

 
Det blev lite shopping på Hööks också
 
 
 
Ett par vinterkängor, sååå sköna. En mössa från crw liknade KL mössorna faktiskt men mycket billigare och passade bra på mig. En skärp till ridbyxorna allt detta för 550:-

Ikea

Kategori: Allmänt

 
Idag blir det en familjedag, vi ska åka till Ikea och köpa en ny säng åt Lee. Hon ligger fortfarande i spjälsängen, stackars. Sen blir det nog en sväng på Valbo köpcenter och ev en titt på Hööks. Underbart att ta en lugn dag ibland, passar bra nu när jag är så förkyld. 
 
Just nu sitter jag och dricker mitt morgonkaffe medans resten av familjen sover. 
 
 
God morgon och trevlig söndag

Vilken dag!!

Kategori: Allmänt

 
Italiano gjorde ett fin program i LA:3 dock red jag fel (ökade från fel bokstav) och sedan fick vi en miss i slutet av programmet och drog med oss en 3:a annars tryckte jag att det var helt ok. Han har så mycket, men än går det inte att plocka fram, men den dagen som han orkar samla sig på rätt sätt med energi och fram med nosen då jäklar. Det kommer några steg då och då och dom känns fantastiska!!
 
Coco hade mycket energi på framridningen, lite för mycket emellanåt, men det gick att hantera. Han kändes fin inne på banan också, lite små grejer och en felridning ( öka från fel bokstav ha ha :)) som drog ner men vi segrade med 68%. Det som kändes bra var att hans trav, den blir bättre och bättre. Mycket mera energi och samling som han orkar hålla ihop i skolorna och ökningarna. Han dansade fram emellanåt på framridningen, det är väl så det ska kännas? men det tar nog ett tag till innan det sitter inne på banan. Galoppen är bra,där gäller bara att finslipa och få lite mer styrka så vi kan satsa mer. Men det kändes som en bra genomkörare innan Flyinge!
 
Mina duktiga elever Emma och Emma fortsätter att leverera. Seger för båda två. Emma Ek i LA:1 på 70% och Emma G i LB:1 på 73%! Stoooolt 
 
så fina
 
 

Tävling

Kategori: Allmänt

 
Imorgon är det dax för Italiano att tävla igen! En LA:3 i Falun ska bli jätte kul!! Han kändes jätte fin idag när jag red. 
 
Coco ska starta en MsvB:4 enbart för att träna inför Flyinge. Eftersom det är i Falun så tar vi detta som en träning/genomkörare inför championatet om 2 veckor.
 
Även mina elever ska starta i helgen ska bli så spännande, håller alla tummar jag kan!!
 
Fina Italiano som har så mycket kvalitéer. Nästa år kommer han att glänsa

Lycka

Kategori: Allmänt

 
Vilken lycka att få komma hem till hästarna och rida. Coco hade verkligen saknat mig. Han bara stod och njöt på gången när jag rycktade, kliade och myste. Det är sån härlig känsla när man känner närheten och att dom älskar en tillbaka. Ridpasset gick alldeles strålande, Coco som brukar vara jobbig när han vilat kändes minst lika bra som sist jag red. Lugn harmonisk ridbar, och energisk. Nu börjar vi hitta knapparna och jag kan spela med honom så vi dansar fram, en helt otrolig känsla som jag aldrig känt på en häst förut. 
 
Chanel var lika glad att se mig!!hon visste inte hur mycket hon skulle klia mig :) ridpasset gick helt ok galopperade en heldel i lösgörande rörelser, öppna,sluta,öppna för att få henne mellan hjälperna och bara checkade av nåt byte. 
 
snyggingen
 
lite bilder från stallet
 
 

Idag ska jag rida

Kategori: Allmänt

Ledig dag och ridning står på schemat! Wihoo ska bli så kul att få rida mina fina efter 3 dagars vila.
Det har varit fullt upp med jobb och träningar denna vecka så därför blev det en välförtjänt viloperiod för dom.
 
Tror att båda två ska få ett lätt pass på banan, lite jogging och övergångar för att checka av att de lyder hjälperna! Ikväll har jag lektioner hemma på banan för alla duktiga i stallet, det ska laddas inför en tävlingshelg för Emma och Sara.
 
 
 
 

Vill ha

Kategori: Allmänt

Nya höst kläder som vill bo hos mig!!
Mössa från Kingsland, så snygg!!
Snygg tröja från KL
Mysig och läcker tröja från HV polo
Jacka från HV polo enkel och snygg! Vill ha :)

Jan Brinks kollection

Kategori: Allmänt

Vad tycker ni??
Härligt fleecetäcke med teddy
Lindor
Vintertäcke
Jag älskar fleecetäcke med teddy, ser så mysigt och skönt ut! Tror Chanel vill ha ett sådant. Lindorna är också ganska snygga. Schabraket tyckte jag inte var något speciellt.

Onsdag

Kategori: Allmänt

Började dagen med att försova mig, glömde visst att ställa klockan. Slängde mig iväg till jobbet nyvaken och ont i halsen. Nu äntligen fick jag i mig frukost och kaffe, underbart känner mig som en ny människa. Dock är förkylningen här men det är bara att härda ut! Nu blir det ut på en brevbärartur på ca 4 timmar och direkt efter jobbet åker jag vidare till Romme för en kväll med träningar! Trevlig onsdag
Igår var jag till Hovgården och alla var så duktiga! Måste berömma Elin och Molle som utveckla enormt! Elin har blivit så mycket kvickare i hjälperna och Molles trav riktigt fin!

Ny utmaning

Kategori: Allmänt

Fr.o.m. Oktober kommer jag att bli dressyrtränare i klubben tillsammans med Annika, vi kommer att köra varannan vecka! Detta ska bli jätte kul och en ny utmaning för mig som är van att bara ha en elev, nu blir det nämligen grupper, spännande!!

Vilo dagar

Kategori: Allmänt

Nu kommer mina underbara älsklingar att få vila 3 dagar, eftersom jag jobbar dubblapass och för att dom förtjänar en lugnare period innan Flyinge. Längtar redan efter att rida :)
Goaste hästen Se bara på dessa fina ögon

Emma nummer 3

Kategori: Allmänt

Emma Åkerström och hennes hopponny Matcho åkte till Säter idag och tävlade dressyr och blev 2:a trots lite felridningar. Duktiga, med lite mer rutin kanske det blir fler dressyr tävlingar med placeringar!!

Vinst för både Emma och Emma

Kategori: Allmänt

Idag åkte Emma Ek och TicTac till Gävle för att rida deras första LA tillsammans, och dom gör det hur bra som helst och tar hem segern överlägset med över 69%!!Jag är så stolt!! Emma Gustavsson som egentligen är hoppryttare har börjat tävla dressyr, och med resultat på över 68% senaste starterna!! Idag vann dom en LB på 69%!! Snacka om grymma tjejer!!
Så fina tillsammans

Helgen än så länge

Kategori: Allmänt

 
Underbar skön lördag med mycket ridning och lektioner.  Chanel fick en skön morgon tur i skogen, därefter hade jag en lektion och sedan fick Coco ett pass på banan, riktigt duktig idag!! Susanna ifrån Stockholm är här på träning under helgen med sin 5 åring e. Twiligt. En stor häst (177) med mycket gång att få ihop, men tror den blir riktigt fin med lite träning och när den fått styrkan att samla sig. 
Emma och TicTac fick också en genomkörare innan tävlingen imorgon så duktiga! 
 
go natt
 
 

Dagens pass

Kategori: Allmänt

 Idag red jag Chanel på banan och hon kändes riktigt fin. Koncentrerade mig på att hitta galoppen, samlad energiskt med jämna språng riktigt svårt men så bra när vi till slut hittade DET! Birgittas övning med byten på serpentin var riktigt bra, där jag är tvungen att kontrollera Chanel och hon ska lyssna på mig i vart enda språng ända fram och direkt efteråt. Så klart inte lätt men när vi fick till det blev det riktigt bra byten!Traven kändes så fin så den checkade vi bara av med lite små tempoväxlingar i samlingen och små volter där jag fick henne att KLÄTTRA uppför härlig känsla!!!!
 
Älskade fina Chanel

Ridsport

Kategori: Allmänt

 Idag kom ridsport i brevlådan! Läste inlägget om galoppombyten i dressyr med Markne. Där stod det hur viktigt det är att lägga grunden och styrkan i galoppen innan man börjar byta.  Hästar har olika lätt för att byta och en viktig sak att jobba med är övergångar för att bygga upp samspelet och känslan för galoppen. Även förvändgalopp är en bra styrke och balansövning för galoppen. 
 
 

1 miljon!!

Kategori: Allmänt

 
Ja idag kändes Coco som 1 miljon att rida!! Från att ha varit lite dryg inte lyssnat och bara varit väldigt billig så är han nu jävligt dyr!! Ha ha 
 
Har jobbat mycket med att få till traven till en bra samlad trav med mycket luft och energi! Men det har varit svårt eftersom han är lite känslig och börjar hellre att studsa än att lyssna på mig. Men idag satt det! Kunde rida passage ökning passage ökning och därefter en riktigt härlig känsla i traven! Dessutom i en avspänd samlad form med nosen fram! Tjohoo va jag har längtat efter detta!!! 
 
 

Svar på frågorna

Kategori: Allmänt

 
  • Hur kommer det sig att du kan känna att du är sämst på att rida, du skrev så efter Birgittaträningen? När du har gjort så fina tävlingsresultat och är så duktig.
 
svar: ibland har man dåliga dagar, och jag hade en sådan i söndags. När jag känner att jag tappar känslan så känner jag mig så dålig, men jag tror att jag får så när jag håller på att lära mig. När jag är inne i en period där jag måste ta mig över tröskeln för att bli bättre som ryttare. 
 
  •  - Vad är ditt yttersta mål med ridningen? 
svar:  att hela tiden bli bättre och bättre som ryttare och få erfarenhet så jag i framtiden kan utbilda olika hästar får grunden till GP. Så klart mitt stora mål att att kunna rida ett stort mästerskap :) 
  • - Har du någon drömhäst? :) 
svar: just nu gillar jag Valegro som har en otrolig energi en komplett häst som gör allt så bra!! Vore underbart att sitta på en sådan häst! Gillar även Charmeur riden av Emelie scholtens som har samma stam som Coco e.florencio-Jazz. Riktigt energisk häst med underbara gångarter
  • - Hur mycket ser du fram emot Flyinge??!! :D :D
svar: Det ska bli jätte roligt att få åka dit och rida 2 hästar. Ser det som träning men vore så kul att få rida i finalen.
 
 
  • Tips för att lära häst att flytta undan för skänkeln, vill inte få med sig bakbenen. Tyvärr är hon inte den lättaste att tömköra....
svar: jag brukar börja med att flytta dem efter långsidan och flytta in bakdelen, då har man väggen till hjälp att stoppa upp framdelen så hästen inte bara går iväg. Först i skritt och sedan i trav. Därefter flyttar jag dem genom att rida innanför spåret och flytta ut till spåret. Har man möjlighet att rida ut är det perfekt att flytta från ena sidan till andra på grusvägar. 
 
  • Jag undrar hur du gör för att få till så fina knoppar?Hur gör man? Jag är typ sämst på att knoppa men nu har jag bestämt mig för att jag ska bli bra på det! ;)
svar: jag syr inte knoppar som många gör med det ska jag lära mig. Jag kör en variant fast att jag använder snoddar istället för nål och tråd. Först flätar jag lite löst så jag får en liten bulle sen flätar jag hårdare längre ner fäster en snodd och sedan snurrar jag in flätan till en knopp så att inte snodden syns då blir det en rund boll liksom. Svårt att förklara med ord. 
 
  • Vart ser du dig själv om 10 år? 
svar: oj vad svårt. Om 10 år hoppas jag att jag har jobbat upp mig så jag kan leva på min ridning och lektioner.  Jag kommer att vara kvar i Dalarna och hoppas på att ridsporten fortsätter att bli större och större här uppe. 
  • Vilket gymnasium gick du på? 
svar:  friskvård på Kristinegymnasiet 

 
  • Du har tidigare skrivit om att Chanel har haft lite jobbigt med att få under sig bakbenen och att du har jobbat med att stärka detta. Hur har du jobbat med detta? Vilka övningar rekommenderar du? Jag har en valack med samma problem. Han är nästan två olika hästar fram och bak om han inte har bakbenen under sig. Dessutom är ett bakben något svagare än det andra. Går litegrann på bogarna i vissa fall, vilket har tillochmed lett till små problem med hovlederna fram. Jag behöver gå tillbaka och börja litegrann från början och vara jättenoga med att han ska bära sig själv och få med bakbenen. Tips
 
svar: svårt att säga när jag inte sett hästen. Med Chanel jobbade jag mycket övergångar till och börja med för att sedan göra tempoväxlingar och verkligen få henne kvickare och uppåt. Chanel har egentligen bra bakben men problemet är att hon är så lång och vet inte riktigt hur hon ska använda bakbenen på rätt sätt. 
När du gör övergångar tänk dig känslan att du sätter dig på hästensbakdel och trycker ner den så han kommer upp med framdelen. Mycket övergångar där du känner den känslan och sedan därifrån göra bakbenen kvickare. Har du en häst som går på bogarna var försiktig med att rida i för lång form för mycket.  En annan bra känsla är att du ska känna hästensbakben i vaderna så han verkligen blir inramad och inte vinglar hur somhelst med bakbenen. Viktigt att du själv är väldigt kvick i dina hjälper.  Lycka Till

Årets mål och mot nya mål

Kategori: Allmänt

 
Mina mål med detta år var att rida MsvB med godkända resultat och framförallt ett tränings år för Coco!Det visade sig att Coco mognade med att få tävla en del. Han har gjort 14 starter och skött sig riktigt bra i de flesta. Undantaget var ludvika och Högbo. Det jag Kommer ihåg mest är 6 års kvalet i Uppsala då han var totalt knäpp på framridningen men en ängel inne på banan och vi vann med 83,3%. 
Och så klart Gävle där han var så fin att rida och lyssnade totalt på mig, det var en underbar känsla som jag hoppas få känna igen :)
 
Chanel började året med en bra första start i MsvB dock fick vi inga bra poäng, men det var nyttigt för oss, då ändrade vi lite på träningen. Började samla henne mer, innan det hade hon inte styrkan för att klara den samlingen. Men när jag vågade kräva lite mer samling svarade hon jätte bra på det och hon fick en helt annan gång!!!Det krävs så mycket mer samling i MsvB mot MsvC och det är svårt att sätta alla saker med en 6 åring! första ritten som jag kände att vi gjorde bra i MsvB var en B:2 i Hudiksvall där vi vann på 71,5% och ritten i Gävle! Men än så länge har vi inte fått till den där riktiga ritten utan missar men vi sparar den till nästa år :)
 
Nu ska båda hästarna tränas inför championatet om en månad. Det blir en vecka lugnt för båda nästa vecka med lite skogsridning och ett par vilodagar. Det vi behöver träna sen är finslipning på alla hjälper så dom lyssnar helt i alla lägen oavsett situation. Men detta tar vi som träning inför nästa år för då tror jag vi har fått mycket mer erfarenhet  och större chans när det är svårare klass! Iaf Chanel har lättare för allt som är svårare bara hon inte gör allt före mig.
 
Nästa år ska vi upp till MsvA oj va spännande!! Ska bli riktigt roligt denna höst/vinter att börja utbilda oss mot nästa år. 
 
 

Frågor till mig?

Kategori: Allmänt

 
Tänkte försöka mig på en liten frågestund :) 
vad vill ni veta? ställ vilka frågor ni vill så ska jag försöka svara så gott jag kan
 
 
 
 

Bättre dag idag!

Kategori: Allmänt

 
 

Dagens träning för Birgitta

Kategori: Allmänt

 
Riktigt bra träning som vanligt, skulle vilja ha Birgitta hemma varje dag!! fick träna byten på serpentin, riktigt bra träning för både mig och Chanel. Rak rak och behålla samlingen i galoppen samt energin ända fram till bytet, och sedan helt rak efter! Svårt, ja men väldigt bra övning. Fick tillslut ihop henne mellan hjälperna väldigt bra och då blir bytena riktigt fina. I traven övade vi öppna volt sluta som det är i 6-års programmet. I volterna lägger hon sig inåt och blir lång på ytter men det gick bra så fort hon lyssnade på mig. Träningen gick bra trots att jag har en dålig dag och känner mig sämst på att rida!
 
 

Ibland är livet orättvist men...

Kategori: Allmänt

 
...ta vara på det varje dag. Ibland när man har skit dagar vill iaf jag bara gå å lägga mig och dra täcket över huvet. Men det brukar oftast gå över till nästa dag. Så se på dig själv, ditt liv och jämför dig inte med andra. Var glad för det du har och bli inte ledsen över det du inte kan få. 
Jag har inte alltid haft det bra, hade mitt X haft en kniv istället för strykjärnet, hade jag kanske varit död nu. Men jag klarade mig ur det, fast att det tog flera år. Nu har jag en underbar sambo och en fantastisk dotter. Dessutom 2 hästar som är mina bästa vänner. 
Fast ibland önskar jag mig mer, tänk om jag hade mycket pengar å kunde göra det som är min dröm.  Fast jag vet att det kommer aldrig att gå, så nu måste jag tänka på allt bra jag har just nu.
 
Lev ditt liv!!