Konsten att utveckla sin häst

Kategori: Allmänt

Man måste inte köpa den bästa och dyraste hästen för att kunna ta sig uppför trappstegen mot svår dressyr. Konsten att utveckla hästarna sitter i grundarbetet och såklart glädjen och viljan hos både ryttare och häst.
 
Samtidigt som man ska ha ett bra och lekfullt samarbete med sin häst måste man också vara konsekvent och lyhörd. Hästar är stora djur och man ska ha respekt för varje individ, aldrig låta dom bli "bortskämda" och "oreglerbara" Såklart så ska man också ha respekt att dom är djur och vi bär ett ansvar att ta hand om dom på bästa sätt. Jag och Coco är bästa vänner och älskar varandra, men vissa dagar är vi helt enkelt inte vänner och  tycker lite olika. Då gäller det att konsekvent och rättvist ta sig över trappstegen, ibland kanske till och med lägga ner och gå in och hopppas på en bättre dag imorgon men andra dagar kanske problemet måste lösas!? Inte lätt att veta vad som är bäst just då? 
 
Ibland jobbar man inte alls åt samma håll medans man andra perioder dansar tillsammans. Tyvärr finns det inget facit eller mall att gå efter utan man måste utbilda varje häst för sig. Man lär sig nya vägar och får mer och mer verktyg ju fler hästar man sitter på. Dukiga ryttare rider många många hästar innan dom är "duktiga" 
För mig är också rutinen och erfarenheten oerhört viktig att få med sig för att kalla sig en duktig ryttare och även tränare. Erfarenhet före utbildning för min del💪🏼👍😊
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: