Svar på frågor

Kategori: Allmänt

vilka klasser tävlar du båda hästarna i just nu? :) alltså förra tävlingssäsongen och vilka klasser planerar du starta nästa?
 
Svar: Förra året tävlade vi 6-års program och MsvB. Vi ska i år tävla MsvA och St.g 
 
 
Vore jätte kul med förslag på övningar som du gör för t.ex. mjukgörande samt för att få hästen lyhörd. 
Stor kram
 
Svar: Jag älskar övningar som öppna,ställa om till förvänd sluta! Lösgörande och väldigt bra för att få hästen mellan hjälperna. övergångar i rörelser, samt tempoväxlingar i rörelser är mycket bra för att få en lyhörd och uppmärksam häst! Sluta över diagonalen in i en öppna, sluta igen bra för att få hästen mellan innerskänkel och yttertygeln! Skänkelvikning och ställa om till sluta och över till skänklevikning igen, också en bra övning! 
 
Har en häst som lätt "fastnar"eller spänner nacken och har svårt för att sänka sig och bli rund. Skulle vilja ha tips på hur man ska jobba/tänka med henne för att få henne att spänna av och bli lite lägre/rundare i formen. Det är pigg madam med känslig mun :)Tack för en kul blogg!!
 
Svar: Det man oftast glömmer bort med en pigg eller framåt häst är att rida med skänkeln. Om du har en häst som släpper och spänner nacken måste den acceptera och ta skänkeln för att komma fram och ta ett stöd! Så mitt tips är att du börjar rida den fram till handen och där ifrån lägga den i en lägre rundare form! Det är svårt att rida ner en häst i låg, rund form utan stöd! Lycka Till
 
 
Hur arbetar du en oliksidig häst ? 
Hur ser ett vecko schema ut för dina hästar en tävlingsfri vecka ?
 
Svar:  Jag försöker känna att hästen är rak först och främst! Att det går att rida den rakt under ryttaren i båda varven. Sen beror det lite grann på hur oliksidig den är, alla hästar har ju olika svaga/starka sidor! Då gäller det att jobba upp den svagare sidan och det är också olika vad och hur man gör beroende på vad som ska stärkas upp! Öppnor är en mycket bra övning för de flesta, där går det att variera mycket och komma åt bakbenen. Överg och tempov är alltid stärkande! 
 
Vecko schema en tävlingsfri vecka. De rids 5 dagar i veckan varav 1-2 gånger ut i skogen och resten på bana eller ridhus där jag koncentrerar mig på att träna ex galopp med byten och piruetter en dag och travarbete med skolor ett pass! Och ett lugnare jogging pass med mycket övergångar och lösgörande arbete! 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: